نمونههای سنگ ماه که چینیها به زمین آوردند میلیاردها سال جوانتر است!+فیلم
کپسول فضاپیمای چینی که به ماه رفته بود با نمونههایی از سنگ و بقایای قمر سیاره زمین به زمین بازگشت.
به گزارش موبوایران،رسانههای دولتی چین اندکی پس از ساعت دو بامداد پنجشنبه به وقت محلی گزارش دادند که کپسول کاوشگر چانگای۵ در سیزیوانگ واقع در منطقه خودمختار مغولستان داخلی فرود آمد.
این کپسول زودتر از ماژول مدارگرد خود در حدود ۵ هزار کیلومتری زمین جدا شد و بیرون از جو زمین، یک جهش انجام داد تا سرعت آن از ۱۱.۲ کیلومتر بر ثانیه به ۷.۹ کیلومتر بر ثانیه برسد و فرود موفقی داشته باشد.
دو بخش از چهار ماژول کاوشگر چانگای۵ در تاریخ یک دسامبر بر روی ماه قرار گرفتند و با جمع آوری نمونهها از سطح قمر زمین و حفاری دو متری پوسته ماه حدود ۲ کیلوگرم نمونه جمعآوری کردند.
BOX:491550263
سپس نمونهها به وسیله بخش صعودکننده کاوشگر به مدار ماه منتقل شد تا به دو ابزار دیگر آن یعنی مدارگرد و سفینه بازگشت به زمین منتقل شود. نمونههای جمعآوری شده در فضاپیما مهر و موم شدهاند.
این نخستین بار پس از ماموریت ۴۴ سال پیش فضاپیمای اتحاد جماهیر شوروی است که قطعاتی از ماه برای انجام تحقیقات تازه در اختیار بشر قرار میگیرد. از سوی دیگر این ماموریت موفق، آخرین موفقیت چین در برنامههای بلندپروازانه فضایی است.
تصور میشود سنگهای تازه جمعآوری شده میلیاردها سال جدیدتر[جوانتر] از آنچه قبلا از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی به دست آمده بود، باشند که میتواند اطلاعات جدیدی در مورد تاریخ ماه و اجسام دیگر در منظومه شمسی ارائه دهد.
چین در سالهای اخیر در علم فضا پیشرفت چشمگیری داشته است و قوانین ایالات متحده آمریکا از همکاری ناسا با چین در ایستگاه فضایی بینالمللی جلوگیری میکند. همین موضوع باعث شده است تا این کشور به دنبال ایجاد یک ایستگاه فضایی برای خود باشد.