یکی از تفریحات بسیاری از افراد پخت غذا های مختلف مانند جوجه کباب و همبرگر بر روی زغال می باشد که طرفداران بسیاری نیز دارد. یکی از مهم ترین نکاتی که در پخت غذا به این شیوه باید به آن توجه کنید نوع چوب و زغال مورد استفاده شما می باشد.
چوب های سخت مانند بلوط و راش برای غذا پختن بهترین هستند، زیرا طولانی مدت می سوزند و حرارت بالایی نیز ایجاد می کنند. این چوب ها همچنین می توانند عطر و طعم خوبی نیز داشته باشند بوی بسیار خوبی به غذا بدهند.
چوب های میوه ای مانند سیب نیز می توانند عطر و طعم خارق العاده ای ارائه دهند.
از طرف دیگر چوب های نرم مانند صنوبر و کاج سریعتر می سوزند و در بعضی مواقع ممکن است حرارت بسیار بالایی را بهدشما ارائه دهند.
آنها همچنین حاوی مقادیر بالاتری از رزین هستند که هنگام سوختن می توانند به کروزوت با طعم تلخ تبدیل شوند. بسیاری از آشپز های کباب در اواخر زمان پخت و پز کمی طعم کرفس اضافه می کنند تا عطر و طعم دودی بیشتری داشته باشد.
توجه داشته باشید که چوب باید خشک و زیر 25٪ رطوبت داشته باشد تا بهترین گرما را تأمین کرده و از آتش سوزی با دود بیش از حد جلوگیری کند.
در انتها این مورد را مد نظر داشته باشید که برای سوزاندن چوب تریحا از ژل های آتش زا استفاده نکنید چرا که آنها حاوی مواد شیمیایی خطرناکی هستند که هم میتواند بر طعم غذا و هم سلامتی شما تاثیر بگذارد.