آیا روغن زیتون برای پخت و پز باعث سرطان ریه می شود؟
روغن زیتون بسیار سالم است. این نه تنها مملو از اسیدهای چرب مفید و آنتی اکسیدان های قدرتمند بلکه یک ماده غذایی اصلی برای بسیاری از گروه های جمعیتی در جهان است. با این حال بسیاری از مردم معتقدند که به دلیل محتوای چربی اشباع نشده برای پخت و پز نامناسب است و دیگران ادعا می کنند که این یک گزینه عالی برای پخت و پز است.
آیا روغن زیتون برای پخت و پز باعث سرطان ریه می شود؟
روغن زیتون بسیار سالم است. این نه تنها مملو از اسیدهای چرب مفید و آنتی اکسیدان های قدرتمند بلکه یک ماده غذایی اصلی برای بسیاری از گروه های جمعیتی در جهان است. با این حال بسیاری از مردم معتقدند که به دلیل محتوای چربی اشباع نشده برای پخت و پز نامناسب است و دیگران ادعا می کنند که این یک گزینه عالی برای پخت و پز است.
وقتی چربی ها و روغن ها در معرض گرمای زیاد قرار بگیرند ممکن است آسیب ببینند. این امر به ویژه در مورد روغن هایی که سرشار از چربی های اشباع نشده هستند از جمله اکثر روغن های گیاهی مانند سویا و کلزا صادق است.
در صورت گرم شدن بیش از حد آن ها می توانند ترکیبات مضر مختلفی را تشکیل دهند که می توانند در ایجاد سرطان نقش داشته باشند. این روغن ها وقتی پخته می شوند ، برخی از ترکیبات سرطان زا را آزاد می کنند که ممکن است هنگام استنشاق به سرطان ریه کمک کنند.
اما این مطلب درباره روغن زیتون در هنگام پخت و پز صدق نمی کند زیرا روغن زیتون بیشتر حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده تک است که تا حد زیادی در برابر گرما مقاوم هستند. روغن زیتون به طور بالقوه حاوی ویتامین E و بسیاری از آنتی اکسیدان های قدرتمند است که فواید بی شماری برای سلامتی دارد.
همچنین بسیاری از مطالعات برای مدت طولانی روغن زیتون را در معرض حرارت زیاد قرار داده اند حتی در چنین شرایط شدیدی نیز روغن زیتون مقدار قابل توجهی از ترکیبات مضر را تشکیل نمی دهد.
به طور کلی روغن زیتون با کیفیت فوق العاده بکر یک چربی سالم است که کیفیت مفید خود را در حین پخت حفظ می کند. نکته اصلی این است که گرم شدن بیش از حد می تواند بر عطر و طعم آن تأثیر منفی بگذارد.
با این حال روغن زیتون در برابر گرما کاملاً مقاوم است و در حین پخت اکسید نمی شود و سست نمی شود. این روغن نه تنها یک روغن پخت و پز عالی است بلکه یکی از سالم ترین ها نیز هست.