قیمت دلار از ماه گذشته تغییر چندانی را شاهد نبوده است و تنها در محدوده هزار تومان به نوسان پرداخته است. اما آیا هم اکنون قرار است تغییری در بازار ایجاد شده و ما شاهد افزایش یا کاهش محسوس قیمت دلار باشیم؟
دلار تهران این روزها با کاهش تقاضا مواجه است که باعث شده تا برخی از معاملهگران دچار تردید شوند. این احساس به خصوص برای کسانی صدق میکند که دلار خود را بالای کانال 26 هزار تومان خریده اند.
این دسته از سرمایه گذاران بین دو تصمیم سردرگم هستند؛ آیا صبر کنند تا بازار بار دیگر به بالای کانال 26 هزار تومان بازگردد یا همین الان از هراس افت بیشتر قیمتها، اقدام به فروش ارز خود با ضرر محسوسی کنند؟
تصمیمگیری برای این گروه دشوار است؛ چراکه بازار سیگنالهای متناقضی را به آنها ارسال میکند. از یک سو نرخ حواله درهم بالای کانال 7150در نوسان است و این به معنای آن است که دلار در بازار داخلی میتواند به بالای ۲۶ قدم بگذارد.
اما از طرف دیگر سرمایه گذاران هیچ نشانه محسوسی از خریداران یافت نمیکنند که نشان از تحرک تقاضا برای اسکناس داشته باشد و اصولا با کاهش تقاضا قیمت ها دچار نوسان و کاهش محسوس می شود.
اگر معامله گران دلار حس کنند که قرار است تحریمها برداشته شوند، فروشهای خود را به میزان بیشتری بالا خواهند برد و قیمت هم در سطح 25 هزار تومان باقی نخواهد ماند و موج نزولی جدیدی شکل خواهد گرفت.
در مقابل، حس اینکه تحریمها قرار نیست به راحتی برداشته شوند میتواند تا حدی سمت و سوی تقاضا در بازار را تقویت کرده و قیمت دلار را حتی به بالای کانال 26 هزار تومان سوق دهد.
در واقع، بخش زیادی از آینده بازار وابسته به اخبار سیاسی مربوط به برجام است که در حال حاضر سرنوشت آن مشخص نیست.
کارشناسان معتقدند که تا زمانی که نقدینگی در سطح بالایی قرار دارد و نرخ تورم هم نزول معناداری پیدا نکرده، نباید انتظار افت شدید دلار را داشت زیرا دلار همچنان ظرفیت افزایش قیمت را دارد.