همانطور که می دانید میزان طول عمر هر ویروس و باکتری متفاوت با یکدیگر است و از طرفی دیگر این زمان درباره هر سطح و خوراکی ای نیز متفاوت است. در نتیجه شما باید برای ضدعفونی کردن سطوح و مواد در نسبت با یکدیگر متفاوت عمل کنید و تمام نکات بهداشتی درباره آن ها رعایت کنید. این خوراکی ها را اینگونه ضدعفونی کنید تا بیماری نشوید.
دما و شرایط لازم برای ضد عفونی مواد غذایی پرمصرف به توصیه دکتر سید امیرمرتضویان، متخصص علوم و صنایع غذایی:
دمای سالم سازی مواد غذایی برای حذف ویروس کرونای احتمالی موجود در آن ها، حداقل 60و ترجیحا 70درجه سلسیوس در نظر گرفته می شود.
شیر پاستوریزه در طول فرآیند تولید برای 15ثانیه در معرض دمای حداقل 75درجه سلسیوس قرار می گیرد که آلودگی احتمالی را از بین می برد.
برای مصرف محصولاتی همچون تخم مرغ : در صورت تمایل به آبپز کردن، حتما به مدت کافی در معرض گرما قرار دهید تا کاملا پخته شود. تخم مرغ نیمرو جای نگرانی ندارد چون گرمای کافی می بیند.
نان های کاملا صنعتی که همگی بسته بندی شده هستند، آلوده نیستند. در مورد نان های سنتی بعد از فرآیند پخت، احتمال آلودگی از طریق محیط پخت و عرضه وجود دارد.
مغزها مانند پسته، بادام و تخمه، حتی در انواع از پیش بسته بندی شده، برای حصول اطمینان، قبل از مصرف با استفاده از مایکروویو یا تفت دادن، گرما داده شوند.
دکتر مرتضویان، در کنار محصولات پروبیوتیک یا فراسودمند، مصرف ترکیبات بیواکتیو یا زیست فعال موجود در مواد غذایی طبیعی به ویژه میوه ها و سبزی های تازه و همچنین ادویه هایی مانند زعفران، زنجبیل، دارچین و زردچوبه را نیز به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می کند.