سایت خبری طلا

ریزش 39 هزار واحدی شاخص بورس/ پیش‌بینی بورس هفته آینده/ تکلیف معاملات بورس تا چند روز آینده مشخص می‌شود

منبع: سایت طلا


شاخص کل در بازار بورس امروز (چهارشنبه) ۳۹ هزار ۵۷۴ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۳۱۰ هزار واحد رسید.


به گزارش سایت طلا،در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه تعداد 9میلیارد و 549میلیون سهم و حق‌تقدم به‌‌ارزش 10هزار و 98میلیارد تومان در یک میلیون و 460هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت 39هزار و 574واحدی در ارتفاع یک میلیون و 310هزار و 659واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر منفی بر افت دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان و ملی صنایع مس ایران شد و در مقابل نمادهای معاملاتی تولیدی فولاد سپی د فراب کویر، نفت بهران و تراکتورسازی ایران با رشد خود مانع افت بیشتر شاخص بورس شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روز منفی را پشت سر گذاشتند به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) 10341واحد، کل (هموزن) 4812واحد، قیمت (هموزن) 3150واحد، آزاد شناور 46682واحد و شاخص‌های بازار اول و دوم به‌ترتیب 34636 و 59970واحد افت کردند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز بیش از ۳۱۲ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۹ هزار و ۷۶ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار دو میلیارد و ۹۷۴ هزار برگه سهم به ارزش ۲۵۳ هزار و ۹۹۰  میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای صنعتی مینو (غصینو)، تولید عسلویه مپنا (بمپنا)، بهمن دیزل (خدیزل)، توزیع داروپخش (دتوزیع)، سرمایه گذاری مس سرچشمه (سرچشمه)، قاسم ایران (قاسم)، بیمه سامان (بساما)، نفت ایرانول (شرانل)، ریل پرداز سیر (حریل) و زرین معدن آسیا (فرزین) با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند.

امروز نمادهای سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، هلدینگ صنایع معدنی خاورزمیانه (میدکو)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، بانک دی (دی)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، اعتباری ملل (وملل)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، بیمه کوثر (کوثر)، فرابورس ایران (فرابورس) و پتروشیمی مارون (مارون) با تاثیر منفی بر شاخص بورس همراه بودند.

پیش‌بینی بورس هفته آینده

در شرایط فعلی اخبار منفی تاثیر زیادی بر بازار سهام داشت و در جریان معاملات این هفته سیگنال‌های منفی زیادی از جمله افزایش تنش‌های داخلی و خارجی به بازار سهام مخابره شد، اما بورس هفته آینده چه می‌شود؟

حمیدرضا فرهادی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با بورس هفته آینده گفت: بازار سهام به محدوده‌ای رسیده که دیگر تحلیل تکنیکال از محل مقاومت یا حمایت جوابگو نیست و بورس به شدت تحت تاثیر اخبار منفی قرار دارد. از طرفی سایه ابهام بر بازار سهام مانع از رشد آن است.

این کارشناس در ادامه گفت: تا زمانی که سایه ابهام اتفاقاتی مانند وضعیت لایحه بودجه، قیمت‌گذاری دستوری در بازار سهام، بلاتکلیفی قیمت دلار و دخالت وزارت صمت در قیمت‌گذاری دستوری حل نشود، روند نزولی بازار سهام ادامه‌دار است.

همچنین ایمان رئیسی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با افزایش عرضه‌ در بورس امروز گفت: عرضه در بازار  امروز زیاد بود و احتمالا در روز شنبه این عرضه‌ها جمع شود و شاید شاخص‌ کل به کف قبلی خود بازگردد.

محمدمهدی عشریه نیز با انتقاد از تصمیمات ناگهانی برای بازار سهام گفت: تا زمانی که تصمیمات شبانه برای بورس ادامه دارد وضعیت همین است.

تکلیف معاملات بورس تا چند روز آینده مشخص می‌شود

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اکنون روند معاملات بورس در هاله‌ای از ابهام قرار دارد اما تا چند روز آینده تکلیف ابهام‌های موجود در کشور و روند معاملات بورس مشخص خواهد شد.

«احمد اشتیاقی» امروز (چهارشنبه)  اظهار داشت: به نظر می‌رسد تا زمان برطرف شدن ابهام‌های موجود در کشور مانند لایحه بودجه ١٤٠٠  تا حدودی شاهد وجود نوسان در معاملات بورس و تردید سهامداران برای سرمایه‌گذاری در این بازار باشیم.

وی افزود: شاخص بورس تا یک ماه آینده در محدوده کانال یک میلیون و ٣٠٠ هزار واحد تا یک میلیون و ٦٠٠ هزار واحد در نوسان خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه دو روز گذشته در مجلس اعلام شد که دلار باید با قیمت ١٧ هزار و ٥٠٠ تومان تک نرخی شود، این در حالی است که رییس بانک مرکزی اعلام کرد رقم اعلام شده بالا است، گفت: نامشخص بودن قیمت دلار باعث شده است تا حدودی سهامداران در بازار بلاتکلیف باشند و بورس در محدوده نوسانی قرار بگیرد.

وی اظهار داشت: روند معاملات بورس اکنون در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و فرض بر این است که اگر آمریکا به برجام بازگردد دلار بر روی چه قیمتی قرار است تثبیت شود؛ بنابراین سهامداران اکنون با احتیاط به دنبال خرید  در این بازار هستند و تا چند روز آینده تکلیف این مسایل و روند معاملات  بورس مشخص می شود.

اشتیاقی گفت: در صورتی که آمریکا به برجام بازنگردد ممکن است برای مدتی موقت سرمایه های مردم وارد بازار طلا و سکه شود اما به طور حتم دوباره سرمایه ها به سمت بازار سرمایه باز خواهند گشت.

این کارشناس بازار سرمایه به رکود حاکم در بازار طلا، سکه، ارز و مسکن اشاره کرد و افزود: با توجه به وجود چنین رکودی، سرمایه گذاران تمایل چندانی برای خروج سرمایه های خود از بورس و ورود آن به دیگر بازارهای موازی ندارند اما اکنون سهامداران در بورس با احتیاط در حال معامله هستند و به محض برطرف شدن ابهام های موجود، بازار روند بهتری را به خود می گیرد و شاهد افزایش ورود سرمایه های مردم به بازار سرمایه خواهیم بود.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به وجود چنین وضعیتی در بازار، همچنان شاهد تمایل سرمایه گذاران برای ورود سرمایه های خود به بورس هستیم و ممکن است از این به بعد بازارهای موازی با ضرر و زیان بیشتری مواجه شوند.

اشتیاقی خاطرنشان کرد: در صورت برگشت آمریکا به برجام و جلوگیری از کاهش قیمت دلار به نرخ کمتر از ٢٢ هزار تومان، بهترین بازار برای سرمایه گذاری بازار سرمایه خواهد بود و تا فصل مجامع شاهد معاملات بسیار خوبی در این بازار خواهیم بود.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: براساس پیش بینی های صورت گرفته در صورت حفظ چنین مسایلی به نظر می رسد شاخص بورس تا تیر ماه  و پایان فصل مجامع بتواند دوباره کانال دو میلیون واحد را ببیند.