در طب سنتی طبع انسان و تمام خوراکی ها و مواد غذایی به 4 دسته کلی تقسیم شده است: سرد و تر، سرد و خشک، گرم و تر، گرم و خشک. این طبع ها در انسان ها نیز موجود هستند و نشانه هایی در خود دارند که می توانید از طریق آن ها مزاج خود را پیدا کنید. برای داشتن سلامتی و حفظ بدن تان در برابر بیماری شما نیاز دارید مزاج خود را پیدا کنید تا متناسب با آن غذای خود را انتخاب کنید تا سالم تر از همیشه به زندگی خود ادامه دهید.
همانطور که می دانید از قدیم نیز به دلیل اینکه مواد غذایی نیز دارای طبع هستند توصیه شده است که برای جلوگیری از بروز عوارش مصرف آن ها را با مصلح های غذایی خود مصرف کنید.
یکی از قدیمی ترین مثال ها در این باره خوردن پنیر به همراه گردو است. زیرا دارای پنیر دارای طبع سرد است و مصرف زیاد آن می تواند باعث سرد شدن مغز و ابتلا به زوال شود.
اما یکی از موارد تشخیص مزاج در طب سنتی رنگ و مزه زبان است که در هریک از طبعها رنگ زبان و مزه دهان متفاوت است :
1.بلغمی ها : رنگ زبان سفید و نمناک و طعم گس با کمی ترشی .
2. سوداوی ها : رنگ زبان تیره و طعم شور صبحگاهی
3.دموی ها : رنگ زبان قرمز روشن و طعم دهان شیرین صبحگاه
4. صفراوی ها : رنگ زبان زرد و طعم تلخ صبحگاهی