بر خلاف تصورتان خورشید رنگ دیگری است!
خورشید ستارهای از جنس گاز یونیدهشده بهنام پلاسما است که با داشتن میدان مغناطیسی عجیب، حامل برخی رفتارهای حیرتاگیز است.
به گزارش موبوایران، جالب است بدانید که بر خلاف تصور ما، خورشید به آن رنگی که مشاهده میشود، نیست.
خورشید ستارهای از جنس گاز یونیدهشده بهنام پلاسما است که با داشتن میدان مغناطیسی عجیب، حامل برخی رفتارهای حیرتاگیز است.
خورشید نزدیکترین و در دسترسترین ستاره به زمین است و عملاً هر نوع انرژی که حیات زمین به آن وابسته است از خورشید نشأت میگیرد. تقریبا میتوان خورشید را بهطور کامل بهعنوان یک ستارهی مدل مورد مطالعه قرار داد و سپس سایر ستارگان را با آن مقایسه کرد و به این ترتیب، به درک و فهم بهتری از آن ستارگان دست یافت.
کریستوفر بیرد، استادیار فیزیک دانشگاه وست تگزاس در کانیون گفت: کل خورشید و همه لایههای آن درخشان هستند. رنگ خورشید طیف رنگهای موجود در نور خورشید است که از یک کنش متقابل پیچیده در تمام قسمتهای خورشید ناشی میشود؛ بنابراین اساسا، اگر میخواهیم بفهمیم خورشید چه رنگی است، باید پرتوهای خورشید را در کره زمین تشریح کنیم. چند روش مختلف برای انجام این کار وجود دارد که نیازی به فناوری پیچیدهای ندارد، در حقیقت به احتمال زیاد بیشتر کودکان نسخهای از این آزمایش را انجام دادهاند.
بیرد افزود: محتوای رنگی یک پرتو نور را میتوان با عبور پرتو از طریق منشور به راحتی تشخیص داد. این اشیای ساده و ارزان، پرتوی نور را به اجزای مختلف رنگ خالص آن گسترش میدهند. هر رنگ خالص دارای یک فرکانس موج مشخص است، به همین دلیل دانشمندان تمایل دارند از کلمات «رنگ» و «فرکانس» به جای یکدیگر استفاده کنند، زیرا پرتوی نور توسط فرکانس آن تعریف میشود. برای نور مرئی، قرمز کمترین فرکانس و بنفش بیشترین فرکانس را دارد. دامنه رنگها یا فرکانسهای موجود در یک پرتو نور را طیف مینامند.
او ادامه داد: هنگامی که ما پرتوهای خورشیدی را از طریق یک منشور هدایت میکنیم، میبینیم که تمام رنگهای رنگین کمان از انتهای دیگر بیرون میآیند، این بدان معناست که ما تمام رنگهایی را که برای چشم انسان قابل مشاهده است میبینیم؛ بنابراین خورشید سفید است، زیرا سفید از همه رنگها تشکیل شده است.
این استادیار فیزیک تشریح کرد: روش کمی پیچیدهتر برای انجام این کار مشاهده با یک دوربین است که اندازه گیری کمی برخورد نور با پیکسلهای مختلف را انجام میدهد، بنابراین راهی پیش روی ما میگذارد تا روشنایی فرکانسهای مختلف طیف خورشیدی را ترسیم کنیم. اگر یک فرکانس خاص به طور مداوم از هر فرکانس دیگر روشن باشد، میتوانیم نتیجه بگیریم که خورشید سایهای از آن رنگ است، اما این طور نیست. وقتی این کار را انجام میدهیم، به لحاظ کمی در مییابیم که همه رنگهای قابل مشاهده در نور خورشید به میزان تقریبی برابر وجود دارند.
بیرد گفت: اجزای رنگی نور خورشید به اندازهای نزدیک هستند که در مقادیر مساوی وجود داشته باشند. گفتن خورشید سفید نسبت به زرد، نارنجی یا هر رنگ منفرد و خالص بسیار صحیحتر است؛ بنابراین، میتوان گفت خورشید سفید است.