سایت خبری طلا

تعداد کاربران تلگرام از 500 میلیون نفر گذشت!

منبع: سایت طلا


تنها در ۷۲ ساعت گذشته بیش از ۲۵ میلیون کاربر جدید از سراسر دنیا به تلگرام پیوست


به گزارش موبوایران، «پاول دورف»، هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل تلگرام اعلام کرد که این پیام‌رسان از مرز ۵۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه گذشت. در این میان اما نکته مهم‌تر اینکه در ۷۲ ساعت اخیر تلگرام موفق به جذب بیش از ۲۵ میلیون کاربر جدید شده است، البته به لطف سیاست‌های اخیر و حاشیه ساز واتس‌اپ.

در اکتبر ۲۰۱۳ تلگرام روزانه صد هزار کاربر فعال داشت که در ۲۴ مارس ۲۰۱۴ این شمار به ۱۵ میلیون رسید.

در دسامبر ۲۰۱۴، تلگرام اعلام کرد که بیش از ۵۰ میلیون کاربر فعال دارد که روزانه بیش از یک میلیارد پیام هم رسانی می‌کنند. میزان هم رسانی پیام‌ها در بازه زمانی پنج‌ماهه دو برابر شد و به ۲ میلیارد پیام در روز رسید.در سپتامبر ۲۰۱۵، اعلام شد که تلگرام بیش از ۶۰ میلیون کاربر فعال دارد که روزانه ۱۲ میلیارد پیام با یکدیگر هم رسانی می‌کنند. در فوریه ۲۰۱۵، شُمار ثبت نام کنندگان در تلگرام به ۳۵۰ هزار کاربر در روز رسید و در مجموع روزانه بیش از ۱۵ میلیارد پیام در بستر این پیام‌رسان فرستاده شد.

در سال ۲۰۱۷، تلگرام با حدود ۱۸۰ میلیون کاربر هفتمین پیام‌رسان پرکاربرد شناخته شد. در این فهرست، تلگرام با پیام‌رسان فیس‌بوک و واتس‌اپ در جایگاه نخست هستند.

در ۱۳ فوریه سال ۲۰۲۰، تلگرام کاربران فعال خود را بیش از ۴۰۰ میلیون اعلام کرد.

در ایران، برپایه نظرسنجی انجام‌شده از سوی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا)، تلگرام تا پیش از فیلتر شدن، محبوب‌ترین پیام‌رسان بود. به‌گونه‌ای که در سال ۱۳۹۶، ۶۲٫۲ درصد ایرانیان عضو آن بوده‌اند.

مدیرعامل تلگرام خبر داد که کاربران جدید از سراسر جهان به این پیام‌رسان پیوسته‌اند: «۳۸ درصد آسیا، ۲۷ درصد اروپا، ۲۱ درصد آمریکای لاتین و ۸ درصد هم خاورمیانه و آفریقای شمالی.» دورف روند اخیر پیوستن کاربران به تلگرام را متفاوت ارزیابی کرد و در همین رابطه نوشت: «ما پیش از این و در سابقه‌ی ۷ ساله‌ی محافظت از حریم خصوصی کاربران‌مان، تجربه‌ی افزایش شدید دانلود را داشته‌ایم، اما این‌بار همه چیز متفاوت است.»

او در پستی که در کانال تلگرامی‌اش منتشر کرد، نوشت که کاربران دیگر علاقه ندارند حریم خصوصی‌شان را در ازای دریافت سرویس رایگان به حراج بگذارند: «مردم دیگر نمی‌خواهند توسط انحصارهای بزرگ تکنولوژی به گروگان گرفته شوند و البته که دیگر به این شرکت‌ها اجازه نمی‌دهند چنین رفتاری با آن‌ها داشته باشند، چون این شرکت‌ها صرفاً کاربران زیادی دارند.»

این اولین باری نیست مدیرعامل تلگرام چنین لحنی را نسبت به رقیب اصلی‌اش یعنی واتس‌اپ به کار می‌برد. او در روزهای اخیر هم مستقیماً با خطاب قرار دادن واتس‌اپ و فیسبوک، این پلتفرم‌ها را به سخره گرفت و نوشت که فیسبوک یک بخش کامل برای بررسی علت محبوبیت پیام‌رسان تلگرام دارد: «تصور کنید چندین کارمند فقط به شکل تمام وقت روی همین موضوع کار می‌کنند!»

دلیل هجوم کاربران مختلف از سراسر جهان به تلگرام البته چیزی نیست جز شرایط جدید واتس‌اپ که قرار است برخی از داده‌های کاربران را با فیسبوک به اشتراک بگذارد. در روزها اخیر این موضوع به شدت باعث نگرانی جامعه کاربران شده؛ به گونه‌ای که تلگرام اکنون می‌گوید در ۷۲ ساعت بیش از ۲۵ میلیون کاربر جدید جذب کرده و از سوی دیگر، پیام‌رسان سیگنال با رشد ۴۰۰۰ درصدی دانلود روبه‌رو شده است. واتس‌اپ البته امروز تلاش کرد با انتشار بیانیه‌ای آرامش را به کاربرانش برگرداند اما به نظر می‌رسد پس از اولتیماتوم جهت اشتراک داده‌ها با فیس‌بوک یا قطع دسترسی به واتس‌اپ، حالا دیگر برای انتشار بیانیه‌های عمومی پیچیده و ناکارآمد تاحدی دیر شده است.

با این همه، عبور تلگرام از مرز ۵۰۰ میلیون کاربر در حالی رخ می‌دهد که مدیرعامل این پیام‌رسان رسماً اعلام کرده بود که در سال ۲۰۲۱ تلگرام برای اولین بار در مسیر درآمدزایی قرار خواهد گرفت. در واقع پاول دورف اوایل دی ماه خبر داد که تلگرام به زودی از پلتفرم تبلیغاتی خود رونمایی خواهد کرد؛ پلتفرمی که به گفته او قرار است به حریم خصوصی کاربران احترام بگذارد. هنوز جزییات دقیقی از مسیر تبلیغاتی که تلگرام در پیش دارد، مشخص نیست.

تلگرام در اردیبهشت ۱۳۹۷ در ایران فیلتر شد اما هنوز به شکل گسترده مورد استفاده مردم است. «محمدجواد آذری جهرمی» به تازگی درباره فیلترینگ تلگرام گفته بود که «من هم نمی‌دانم چرا تلگرام هنوز باید فیلتر باشد.»