نمک یکی از مهم ترین و اصلی ترین چاشنی های غذایی است که نمی توانید هیچ غذایی را در هیچ کجای دنیا پیدا کنید که در آن از نمک استفاده نشود. در نتیجه نمی توان نمک را به طور کلی از برنامه روزانه غذایی حذف کرد اما چه میزان از نمک کافی است تا سلامت بدن انسان از پا دربیاید؟ چه میزان نمک شما را راضی می کند تا دیگر هیچ گاه به سراغ آن نروید؟
نمک یکی از مواد ضروری برای سوخت وساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است. مقدار مصرف روزانه نمک بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی، پنج گرم است اما در کشور ما میزان مصرف نمک 2 تا 3 برابر این مقدار است.
عوارض جانبی نمک و زیاده روی در مصرف این مزه ی خطرناک :
1.فشار خون بالا
2.ناراحتی های معده(سرطان معده)
3.عامل چاقی
4.اختلالات کلیوی
5.ایجاد نفخ
6.پوکی استخوان
7.تنگی نفس
8.فقر کلسیم
9.تشدید سوزش سر دل (ترش کردن)
10.زخم معده
11.کم آبی و تشنگی مداوم
شما به راحتی می توانید مصرف نمک را کاهش دهید. هرگز به غذای خود نمک اضافه نکنید، چه در هنگام پخت غذا و چه بر سر سفره. سایر اشکال نمک مثل سنگ نمک، نمک دریا و افزودنی های پرنمک مثل شور ، ترشی و ... نباید مصرف شوند. سعی کنید بیشتر مواد غذایی تازه مصرف کنید. مثل میوه، سبزی، ماهی، مرغ و گوشت قرمز کم چربی.
و همچنین خودتان در منزل غذا تهیه کنید .سعی کنید غذاهای آماده مثل انواع کنسرو و غذای بیرون از منزل را نخورید، زیرا دارای نمک زیادی هستند.