آخرین خبرها از خرید واکسن کرونا/ آمار رعایت پروتکل‌ها در تهران نصف شد

وزیر بهداشت آخرین اقدامات انجام شده جهت خرید واکسن کرونا از منابع معتبر و واکسیناسیون گروه های آسیب پذیر کشور را اعلام کرد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، دکتر سعید نمکی گفت: متاسفانه در 24 ساعت گذشته در کشورهای مختلف جهان حدود 15 هزار 879 نفر به دلیل ابتلا به کرونا جانشان را از دست دادند. در بین این کشورها آمریکا با چهار هزار و 45 مرگ، انگلیس با 1631 فوتی، برزیل با 1206 مورد، آلمان با 988، آفریقای جنوبی 680، مکزیک 659، اسپانیا 591، روسیه 564، ایتالیا 541، فرانسه 417 و ایران هم متاسفانه با 91 مورد مرگ و میر داشتیم که گرچه این رقم در مقایسه با کشورهای پیشرفته جهان رقم کمتری است، اما باز هم مایه تاسف است.

وی افزود: در ایران متاسفانه استان های شمالی ما به خصوص مازندران استان ملتهبی است و بیش از 1100 بستری در استان مازندران داریم که گرچه با همکاری همه دستگاه ها و ارگان ها به حداقل ممکن رسیده است، اما باز هم زیاد است. ما موارد فوتی مان در استان های شمالی باز هم رقم های غیرقابل قبولی است و در استان گلستان و گیلان باز هم نگران خیز بیماری هستیم. گرچه همکاران ما با همیاری منسجم تلاش بی وقفه دارند.

نمکی ادامه داد: در استان های جنوبی هم شاهد یک مختصر افزایشی در استان هایی مانند هرمزگان با توجه به افزایش سفرها به جزایر جنوبی هستیم که امیدوارم این سفرهای بی رویه کام هم مسافرین و هم میزبانان آنها را در این استان ها تلخ نکند.

نمکی درباره اقدامات انجام شده برای واکسن وارداتی کرونا گفت: در ثبت واکسن، چهار منبع مهم جهان پیگیری می شود که یک منبع اروپایی است، یک منبع معبتر در کشور چین و یک سازنده در کشور روسیه و همچنین دو شرکت تولید کننده در کشور هندوستان هستند.

وی در این باره افزود: خوشبختانه پرونده ها رسیدگی شده و کار دارد به اتمام می رسد. این اقدامات علاوه بر آنچه که در سبد کووکس سازمان جهانی بهداشت داریم، است و امیدواریم بزودی بتوانیم اولین محموله ها برای واکسیناسیون گروه های آسیب پذیر را وارد کشور کنیم.

وی گفت: در زمینه ساخت داخل هم واکسنی که در انستیتو پاستور با انتقال دانش فنی کشور کوبا پیگیری می کردیم، خوشبختانه به نهایت رسیده است. یک مجموعه ای را در کشور با همکاری غیر از کشور کوبا در مجموعه ای از بخش خصوصی برای ساخت یک واکسن مشترک با یکی از کمپانی های آسیایی دیگر داریم که ان‌شاءالله پیشرفت آن را هم به استحضار مردم می‌رسانیم. کار کارآزمایی بالینی در زمینه واکسن مجموعه برکت به خوبی دارد پیش می‌رود و انستیتو رازی هم اجازه تست بالینی واکسن خود را گرفته و به زودی این اقدام هم شروع خواهد شد. مجموعه دیگری هم در کشور داریم که امیدواریم تا هفته آینده بتواند برای کارآزمای بالینی اجازه را بگیرد.

شناسایی هفتمین مورد کرونای جهش یافته در کشور

وی در رابطه با ویروس جهش یافته کرونا در انگلستان نیز، گفت: امروز دیگر باید به آن واریانت اروپایی ویروس بگوییم. هفتمین مورد از ابتلا به این ویروس در کشور شناسایی شد. در واقع روز گذشته مورد هفتم در یکی از مسافرینی که از هلند به ایران آمده بود و در یکی از استان‌های جنوبی مستقر بود، شناسایی شد. خوشبختانه تاکنون رد پایی از ویروس در نزدیکان این بیماران پیدا نکردیم و در جای دیگری هم از این واریانت اروپایی نداریم.

وی افزود: این ویروس علی‌رغم اینکه انگلیسی‌ها می‌گفتند فقط ۷۰ درصد قدرت سرایت بیشتری دارد که ما همواره می‌گفتیم این ادعا درست و عالمانه نیست، امروز اثبات شده است ویروس به مراتب مهاجم‌تر از آنچه که می‌گفتند است و به شدت بیماری‌زایی و مرگ و میر آن بیشتر است. این به ما نشان می‌دهد که مردم باید هوشیار باشند. ما نمی‌دانیم از کدام روزنه علی‌رغم تمام تلاش ها برای مهار بیماری، ویروس وارد خواهد شد. اگر دقت نکنیم و رعایت نکنیم و مسافرت‌ها محدود نشود ما حتما از این ویروس زیان سرشاری خواهیم دید.

آمار رعایت پروتکل‌ها در تهران نصف شد

نمکی تاکید کرد: یکی از نگرانی‌های ما در خصوص مجموعه کلانشهرها بخصوص تهران است. بر اساس گزارش همکاران من و جلسه با روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، تهران و شهید بهشتی می‌دانیم آمار رعایت پروتکل‌ها در استان تهران به کمتر از نصف رسیده است؛ یعنی از ۸۱ درصد به حدود ۳۹ درصد رسیده‌ایم و این زنگ خطر بزرگی است که ما در آینده نزدیک گرفتار خواهیم شد و من قبل از هر پیک این موضوع را به مردم عرض کردم.

وی افزود: نسبت مستقیمی میان عدم رعایت پروتکل‌ها و افزایش موارد بیماری و مرگ و میر است و این زنگ خطری برای آینده است و اگر خدایی نکرده به شکلی گرفتار ویروس مهاجم‌تر و وحشی‌تر شویم، این آوار بر سر ما سنگینی بیشتری خواهد کرد.

مشکل حمل و نقل عمومی هنوز حل نشده است

وی در ادامه بیان کرد: در کلانشهر تهران اتوبوس داخل شهری، مترو، بازارها و مراکز خرید مراکز پرخطری هستند که قسمتی در دست مردم است و قسمتی از عهده آنان خارج است. در رابطه با افزایش ظرفیت حمل و نقل عمومی ما باید این گرفتاری را حل می‌کردیم و متاسفانه تاکنون حل نشده است. مردم در رابطه با سفرها، دورهمی، رفتن به مرکز خرید و... دقت کافی کنند که اگر رعایت نکنند قطعا ما گرفتاری‌های بزرگی در رابطه با مدیریت بیماری خواهیم داشت.
وزیر بهداشت گفت: امیدوارم همکارانم در کشور همکاری بیشتری داشته باشند و کانون‌های آلودگی را شناسایی کنیم. از مردم هم تقاضای همکاری بیشتری دارم تا دچار موج خطرناک جدیدی نشویم.