به گزارش سایت طلا،در معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل با ۱۷ هزار و ۴۸۴ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۲۳۳ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم با ۱۹۱۷ واحد کاهش رقم ۴۲۹ هزار و ۶۱۸ واحد را ثبت کرد.
معاملهگران یک میلیون معامله به ارزش ۹۹ هزار و ۲۶۸ میلیارد ریال انجام دادند.
ملی صنایع مس ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، بانک پاسارگاد، ایران خودرو و بانک ملت نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
شاخص فرابورس نیز بیش از ۲۰۶ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۸۳۶ واحد ثابت ماند، در این بازار دو میلیارد و ۱۹۱ هزار برگه سهم به ارزش ۱۰۸ هزار و ۱۱۲ میلیارد ریال دادوستد شد.
امروز نمادهای سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، بیمه تجارت نو (بنو)، کلر پارس (کلر)، آسیا سیر ارس (حآسا)، صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا)، تولیدی و خدمات صنایع نسوز توکا (کتوکا) و آتیه داده پرداز (اپرداز) با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند.
همچنین بیمه پاسارگاد (بپاس)، صنعتی مینو (غصینو)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، سرمایه گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر)، هلدینگ صنایع معدنی خاورزمیانه (میدکو)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا) و فرابورس ایران (فرابورس) هم تاثیر منفی بر شاخص بورس را ثبت کردند.
چرا بورس صعودی نمیماند؟
بازار سرمایه هفته های پرنوسانی را پشت سر گذاشته و به نظر می رسد این نوسان همچنان ادامه دارد. به طوریکه شاخص کل بورس طی دو تا سه هفته قبل بین کانال یک میلیون و ۱۰۰ هزار واحد تا کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد در نوسان است و روند صعودی بازار حفظ نمی شود؛ اتفاقی که یک کارشناس دلیل آن را باقی ماندن برخی ابهامات بیرون بازاری میداند.
روزبه شریعتی با تاکید بر اینکه همچنان ابهاماتی که در بازار وجود داشت به قوت خود باقی است، توضیح داد: بازار همچنان با ابهاماتی از قبیل نرخ دلار در آینده، رابطه سیاسی ایران و آمریکا، نرخ بهره بانکی و... دست و پنجه نرم میکند و این ابهام باعث میشود از سوی ریسک گریزها خریدهای قابل توجهی انجام نشود. مگر اینکه قیمت ها تا حدی ارزنده شوند که با همه ریسک ها، توجیه پذیر باشند.
وی ادامه داد: ابهامات مذکور هر زمانی برطرف شوند، پیش بینی روند بازار راحت تر خواهد بود. درحال حاضر بازار ببه صورتی است که برخی سهم ها خوب خریده میشوند درحالی که دلیل منطقی مبنی بر ارزنده بودن آن سهم نسبت به سهم دیگر وجود ندارد. درواقع بازار لیدر محورانه جلو میرود.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه محدوده یک میلیون و ۱۵۰ هزار واحد حاشیه امن بازار است، اظهار کرد: اگر قرار باشد این کف از دست برود باید متغیرهای بسیار مهم تغییر کند. مثلا مطمئن شویم دلار به ۱۵ هزار تومان و نرخ بهره بانکی به ۲۷ درصد میرسد. اگر این اتفاق رخ دهد تیر خلاص به بازرار زده میشود اما اگر چشم انداز این باشد که تورم و نرخ بانکی کاهش خواهند یافت و دلار در محدوده ۲۴ هزار تومان باقی میماند، باید گفت بازار کف خود را زده است و چشم انداز این است متعادل حرکت و بر اساس گزارش ها و پیش بینی های سال اینده شرکت ها حرکت میکند.
بورس فردا 14 بهمن چگونه پیش بینی می شود؟
بازار سهام روندی نوسانی دارد و امروز در ادامه این روند شاخص کل حدود ۱/۴ درصد افت کرد. این در حالی است که بسیاری از پیشبینیها بیانگر شسد شاخص در رورهای آتی بود. حال سوال مهم این است که بورس چرا رشد نمیکند؟
محمد خبریزاد، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با بورس فردا گفت: به نظر میرسد معاملات فردا با فشار عرضه شروع شود و باید امیدوار باشیم در ادامه معاملات پول به بورس تزریق شود و فشار فروش جذب شود.
این کارشناس در ادامه گفت: بیاعتمادی در بازار سرمایه به شدت زیاد است و باید امیدوار باشیم اعتماد به بازار سهام بازگردد.
به گفته این کارشناس به نظر میرسد ظرفیت ریزش بورس پر شده است و بازار تمایل چندانی برای ریزش ندارد. از طرف دیگر بازار برای رشد به پول نیاز دارد که باید این پول به بازار سرمایه وارد شود و تا زمانی که پول به بورس وارد نشود روند صعودی بورس چندان قدرت ندارد.