۶ آسمانخراش بلند جهان که بر فراز ابر‌ها ساخته شده اند + تصاویر

در گزارش زیر به ۶ مورد از بلندترین آسمان خراش‌های جهان نگاهی می‌اندازیم.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران،بشر در آرزوی ابدی برای فراتر از حد معمول و حتی گاهی غیرمجاز، چندین شاهکار مهندسی برجسته را رقم زده است. این وسواس تا حدی پیشرفت کرده است که انسان مدرن نه تنها می‌تواند برج‌های بلند را با قلل‌هایی که از ابر‌ها عبور کرده اند، بسازد، بلکه در آن‌ها با بهره گیری از نمای نفس گیر که دیده می‌شود کاملاً راحت زندگی کند؛ و از همه مهمتر، در جستجوی روش‌های جدید، شاهکار‌های بیشتر و بیشتر معماری ایجاد کند.

چه زمانی ساخت آسمان خراش‌ها شروع شد و چگونه به بهشت ​​رسیدیم

آسمان خراش‌ها در تاریخ ما، مهندسی و حتی فرهنگ، جایگاه ویژه‌ای را اشغال می‌کنند. اصطلاح آسمان خراش بیش از ۱۰۰ سال پیش، یعنی در دهه ۱۸۸۰ در برابر ظهور معماری در حال تحول "سبک شیکاگو" ظاهر شد. در این دوره، توسعه دهندگان نه تنها سعی در شکستن رکورد ارتفاعی داشتند بلکه آن‌ها نیز در پی ایجاد هرچه بیشتر فضای مسکونی یا تجاری بودند تا مالک زمین بتواند از اجازه دادن این فضا برای نیاز‌های مختلف حداکثر بهره را ببرد. از آن زمان به بعد، آسمان خراش‌ها در سراسر جهان، به ویژه در شهر‌های پرطرفدار، دیده می‌شود، جایی که میلیون‌ها نفر در جستجوی زندگی بهتر در تلاش هستند.

نکته جالب:

در هنگام ساخت برج‌ها، آن‌هایی که از آستانه ارتفاع ۱۵۰ متری عبور کرده اند، آسمان خراش محسوب می‌شوند.

با توجه به اینکه روند توسعه و ساخت و ساز تحول پیدا کرده است، آسمان خراش‌هایی ظاهر می‌شوند که از ارتفاع نیم کیلومتر و حتی ۸۰۰ متر بالاتر رفته اند. اما چنین پروژه‌های جاه طلبانه نیاز به محاسبات کاملاً دقیق، ایجاد مصالح ساختمانی ویژه، ارتباطات مهندسی دارد که نه تنها یک ساختار قدرتمند را حفظ می‌کند بلکه ایمنی کامل، پایداری در برابر هرگونه نوسانات پوسته زمین یا جریان باد و طوفان، حرکت راحت و اسکان را تضمین می‌کند.

۱. برج ۴۳۲ خیابان پارک در نیویورک (ایالات متحده آمریکا)

این آسمان خراش با ۴۲۵.۵ متر ارتفاع، بلندترین ساختمان مسکونی نیمکره غربی شد. این ساختمان مجلل که توسط رافائل وینولی طراحی شده است، در منهتن، یکی از معتبرترین محله‌های نیویورک واقع شده است. اساس ساختاری شکل ساختمان ۹۶ طبقه مربعی بود که به صورت ارگانیک در تصویر معماری منطقه قرار گرفت. با وجود این که شما هیچ عنصر طراحی خیالی را بر روی آن مشاهده نخواهید کرد، اما هنوز هم به پرطرفدار‌ترین ساختمان مسکونی تبدیل شده است که در آن تنها میلیاردر‌ها و ثروتمندترین افراد روی کره زمین می‌توانند اقامتگاه خریداری کنند.

در این برج شیخ فاواز ال هوکر از عربستان سعودی با مساحت ۷۶۷ متر مربع، لوکس‌ترین اقامتگاه را دارد. علاوه بر ۱۰۴ آپارتمان فروخته شده از ۱۶ تا ۹۵ میلیون دلار، همه چیز برای یک زندگی فوق العاده راحت وجود دارد: یک اسپای تمام عیار (مرکز ماساژ درمانی)، مرکز تناسب اندام، استودیوی یوگا، سالن‌های عظیم برای مراسم و رویداد‌ها، یک اتاق بیلیارد، سینما، استخر سرپوشیده با چشم انداز‌های خارق العاده به شهر

۲. برج مرکز در ووهان (چین)

زیبایی باورنکردنی برج مرکز، به معنای واقعی کلمه در تابلو‌های شیشه‌ای متحرک وی پنجره‌ها پیچیده است و به یک گوهر واقعی از شهر چینی ووهان تبدیل شده است. متخصصان انستیتوی طراحی و تحقیقات معماری شرق چین با الهام از شکل‌های یک قایق دریانوردی سنتی، تصمیم به ایجاد یک آسمان خراش منحصر به فرد گرفتند که ۴۳۸ متر ارتفاع و در ۸۸ طبقه برج، مکانی برای آپارتمان‌های مسکونی، ادارای و یک هتل شیک دارد. علاوه بر این، ویژگی اصلی این پروژه نه تنها شکل اصلی ساخت و ساز بلکه این ساختمان همچنین به دلیل معرفی فناوری‌های فوق مدرن صرفه جویی در مصرف انرژی، توسعه و کاربرد عناصر محافظ منحصر به فرد که از قرار گرفتن در معرض نور خورشید، باد و حتی زمین لرزه‌های شدید جلوگیری می‌کند، قابل توجه است.

۳. برج‌های دوقلوی پتروناس در کوالالامپور (مالزی)

برج‌های دوقلوی پتروناس ۴۵۱.۹ متری به عنوان بلندترین سازه در مالزی شناخته می‌شوند و در رده بندی جهانی در رتبه شانزدهم قرار دارند، اما بلندترین برج‌های دوقلوی جهان هستند. برای مردم مالزی، مجموعه پتروناس به نوعی سمبل تبدیل شده است که به جهانیان اعلام کرده است که این کشور وارد اقتصاد جهانی شده است. این رویداد در اواخر قرن گذشته رخ داد و همزمان با راه‌اندازی آسمان خراش (۱۹۹۸). اشکال حیرت انگیز که در بتن و فلز ساخته شده است، بر اساس هندسه اسلامی، سنت‌ها و آرمان‌های مالزی را برای آینده ترکیب می‌کند. این امر به ویژه در یکی از قابل تشخیص‌ترین ویژگی‌های ساختمان، در "پل آسمان" که دو برج را به هم وصل می‌کند، قابل توجه است.

یک واقعیت جالب:

تعداد معدودی از ساختمان‌ها در جهان می‌توانند به این امر دامن بزنند که نخست وزیر در طراحی آن شرکت کند. اما این برج‌های دوقلوی توسط مهاتیر محمد، یکی از رهبران ارشد مالزی ساخته شده است. این او بود که پیشنهاد ساخت آسمان خراش‌ها به سبک اسلامی را داد. برج‌های منحصر به فرد از ستاره هشت ضلعی دارای برجستگی‌های نیم دایره‌ای برای ثبات ساخته شده اند.

۴. برج تایپه ۱۰۱ در تایوان

آسمان خراش تایپه ۱۰۱ اولین ساختمان در جهان شد که از ارتفاع ۵۰۰ متری عبور کرد. ارتفاع آن به ۵۰۹.۲ متر می‌رسد و تعداد زیادی طبقه را شامل می‌شود - ۱۰۱. در زمان افتتاح یکی از بنا‌های نمادین این سیاره در سال ۲۰۰۳، بلندترین ساختمان جهان بود، اما بعد از گذشت تنها ۱۵ سال از نردبان رتبه بندی به رتبه ۱۰ رسید.

از هر نظر جذاب و زیبا، این آسمان خراش از لحاظ توسعه "معماری پایدار" برای ساختمان‌های بلند، استاندارد جهانی را رعایت کرده است. همانطور که مشخص شد، برج تایوانی در سال ۲۰۱۱ برای بهره برداری و نگهداری از گواهینامه LEED به گواهینامه LEED پلاتینی رسیده است که برای ساختمانی با این اندازه نادر است. گواهینامه لید LEED مخفف (Leadership in Energy and Environmental Design) در ترجمه فارسی برای ساختمان با مصرف بهینه انرژی و طراحی زیست محیطی با امتیاز‌های زیر داده می‌شود:

گواهینامه LEED معمولی ۴۰ تا ۴۹ امتیاز

گواهینامه LEED نقره‌ای ۵۰ تا ۵۹

گواهینامه LEED طلائی ۶۰ تا ۷۹

گواهینامه LEED پلاتینی ۸۰ به بالا

برج تایپه ۱۰۱ نه تنها با زیبایی خود، بلکه با دستاورد‌های مهندسی همه را شگفت زده کرده است.

علاوه بر سیستم کنترل هوشمند، کنترل انرژی و منظره خیره کننده، یک دمپر ۷۲۸ تنی در داخل تایپه ۱۰۱ وجود دارد. این وسیله در مقیاس بزرگ برای خنثی کردن حرکت جانبی باد‌های قوی طراحی شده است. این دقیقاً همان چیزی است که باعث می‌شود چنین ساختار باشکوهی در حین استراحت قدرتمند و ایمن حفظ شود.

۵. برج ساعت سلطنتی مکه (عربستان سعودی)

این ساختمان عظیم که به ارتفاع ۶۰۱ متر می‌رسد، بخشی از مجموعه‌ای است که از ۷ آسمان خراش ایجاد شده در مکه، شهر مقدس همه مسلمانان - تشکیل شده است. همه این برج‌ها بخشی از پروژه بنیاد پادشاه عبدالعزیز است که هدف از آن مدرن سازی این شهر به منظور خدمت به مسلمانانی است که سالانه زیارت می‌کنند. Royal Clock Tower یک هتل بزرگ با اتاق‌های راحت است که برای استقبال از مومنانی که در طول حج به مکه می‌روند، طراحی شده است.

شب‌ها میلیون‌ها چراغ روی برج ساعت (برج رویال ساعت، عربستان سعودی) روشن می‌شود.

جذابیت اصلی این بنا ساعت آن است که در چهار طرف برج قرار دارد. اندازه قطر آن ۴۳ متر است که به طور خودکار آن را به بزرگترین در جهان تبدیل می‌کند. با توجه به اینکه ساعت ۴۵۰ متر از سطح زمین بالاتر است، بالاترین ساعت معماری این سیاره به حساب می‌آید.

۶. برج خلیفه در دبی (امارات متحده عربی)

آسمان خراش بلند مرتبه برج خلیفه واقع در دبی همه رکورد‌ها را شکسته و نه تنها در ساخت و ساز بلکه این بنا با ارتفاع ۸۲۸ متری، ۱۰ سال پیش ساخته شده است، و در این مدت هرگز تأسیسات جدیدی وجود نداشته است که بتواند مساحت، قد، تعداد طبقات و پیچیدگی ساختار مهندسی و سیستم‌های تعمیر و نگهداری را به خود اختصاص دهد. تا کنون برج خلیفه با ۱۶۳ طبقه برجسته‌ترین ساختمان جهان است که فقط در ۶ سال ساخته شده است.

در حقیقت، این برج یک شهر واقعی است که با پارک‌های خود، بلوار و چمن‌های معطر، آپارتمان‌های مجلل و اتاق‌های هتل، بسیاری از مطب‌ها و بوتیک‌ها، زمین تنیس و استخر‌ها، اسپا و یک سالن ورزشی لذت بخش است؛ و همچنین برج‌های مشاهده برای مشاهده زمین که باید به مراتب بالاتر و بالاتر برود. اکنون یکی از آن‌ها در ارتفاع ۵۵۵ متری واقع شده است - این سطح در طبقه ۱۴۸ است، اگرچه اولین و دومین سکو‌های مشاهده هنوز باقی مانده اند و در ارتفاع ۴۵۲ متری (۱۲۴ طبقه) و ۴۵۶ متر (۱۲۵ طبقه) واقع شده اند.