سایت خبری طلا

افت ۳۲ هزار واحدی شاخص بورس/بورس هفته آینده چگونه پیش بینی می شود؟

منبع: سایت طلا


شاخص کل در بازار بورس امروز (چهارشنبه) ۳۲ هزار و ۴۱۷ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۱۷۳ هزار واحد رسید.


به گزارش سایت طلا ، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران امروز در یک روند کاهشی در پایان معاملات با افت 32 هزار و 417 واحد به رقم یک میلیون و 173 هزار و 50 واحد رسید.

شاخص کل با معیار هم‌وزن امروز 4 هزار و 402 واحد افت کرده و به رقم 423 هزار و 162 واحد رسید.

معامله‌گران امروز بیش از 8.7 میلیارد سهام حق تقدم و اوراق مالی در قالب بیش از یک میلیون نوبت معامله و به ارزش 8 هزار و 584 میلیارد تومان داد و ستد کردند که اگر ارزش معاملات فرابورس که امروز به بیش از 15 هزار و 392 میلیارد تومان رسید را هم در نظر بگیریم، ارزش معاملات امروز بورس و فرابورس به حدود 24 هزار میلیارد تومان می‌رسد.

همچنین ارزش روز بازار در بورس تهران بیش از 4 میلیون و 664 هزار میلیارد تومان رسید و ارزش روز فرابورس به یک میلیون و 190 هزار میلیارد تومان رسید در حالیکه ارزش این دو بازار در روزهای رونق به نزدیک 7 میلیون میلیارد تومان رسیده بود.

امروز همه شاخص‌های بورس قرمز بودند که نشان از کاهش شاخص‌ها دارد به گونه‌ای که شاخص کل و شاخص قیمت در معیار وزنی-ارزشی 2.6 درصد افت کردند و شاخص کل و شاخص قیمت در معیار هم‌وزن یک درصد افت کردند. شاخص آزاد شناور 2 درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس 3.1 درصد افت کرد و شاخص بازار دوم بورس 2.1 درصد کاهش یافت.

بر اثر ریزش شاخص بورس تهران،‌ارزش واحدهای سرمایه‌گذاری پالایش یکم که در روز عرضه 10 هزار تومان بود،‌ با کاهش پیاپی مواجه شده و امروز به حدود 30 درصد زیر قیمت رسیده و هر واحد آن 7701 تومان شده است.

امروز نمادهایی که قبلاً شاخص‌ساز بودند همگی قرمزپوش بودند و بیشترین اثر کاهشی در بورس را نمادهای پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه، شستا، ملی مس، گل‌گهر، چادرملو و هلدینگ نفت و گاز و پتروشیمی تأمین را بر عهده داشتند.

نمادهای پرتراکنش شامل دارویی برکت، گسترش سرمایه‌گذاری ایران خودرو، سایپا، زر ماکارون، کاشی الوند ، ایران‌خودرو و لیزینگ پارسیان بودند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

شاخص فرابورس نیز بیش از ۲۳۴ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۴۳۴ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار دو میلیارد و ۳۰۶ هزار برگه سهم به ارزش ۱۵۳ هزار و ۹۲۶  میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای بیمه کوثر (کوثر)، گروه سرمایه گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، توزیع داروپخش (دتوزیع)، قاسم ایران (قاسم)، فرآورده های غذایی و قند چهارمحال (قچار)، بیمه دی (ودی)، توسعه و عمران استان کرمان (کرمان)، شهرسازی و خانه سازی باغمیشه (ثباغ) و زرین معدن آسیا (فزرین) با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند.

همچنین هلدینگ صنایع معدنی خاورزمیانه (میدکو)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، سرمایه‌گذاری صبا تامین (صبا)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، صنعتی مینو (غصینو)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، بیمه پاسارگاد (بپاس) و سنگ آهن گهرزمین (کگهر) با تاثیر منفی بر شاخص بورس همراه بودند.

 بورس هفته آینده چگونه پیش بینی می شود؟

اعتماد نسبت به بازار سهام از بین رفته است و این موضوع در مشارکت پایین در عرضه اولیه «کزغال» مشهود شد، همچنین در شرایطی که معاملات بازار سهام در مدار منفی دنبال می‌شود اظهارنظرهای غیرکارشناسانه برخی از مسئولین نیز به روند نزولی بورس دامن می‌زند.

حمیدرضا فرهادی، کارشناس بازار سرمایه  در رابطه با ریسک‌های سیستماتیک بورس بیان کرد: این روزها بیشتر از اینکه به دنبال مباخث فاندامنتال در بازار سرمایه باشیم باید به ریسک‌های سیستماتیک که به مباحث سیاسی مربوط می‌شود بیشتر توجه کنیم. دولتمردان در رابطه با بازار سهام اظهار نظرهای غیرکارشناسانه می‌کنند که در شرایط نوسانی فعلی بازار سهام این اظهار نظرها به روند نابسامان بورس دامن می‌زند.

به گفته این کارشناس در شرایطی که بازار سرمایه روزهای خوبی را سپری نمی‌کند و در جریان معاملات هفته گذشته نیز قیمت دلار حدود ۵ درصد افزایش پیدا کرد وزیر اقتصاد در مصاحبه خود از تامین مالی ۵۰۰ هزار میلیاردی از بازار سهام می‌گوید و در این شرایط که بازارهای موازی بر خلاف بورس روندی صعودی دارند سرمایه سرگردان منتظر جرقه‌ است تا میان بازارها جابه‌جا شود و اظهار نظرهای وزیر اقتصاد می‌تواند همین جرقه باشد.

این کارشناس در رابطه با دلیل ریزش بورس گفت: از لحاظ روانی اینگونه خبرها تاثیر زیادی بر خروج سرمایه از بازار سهام دارد، این اظهار نظر بد نیست اما در انتخاب واژگان خود دقت نکرده بودند و همچنین بسیار ابهام آلود سخن گفتند و به نظر می‌رسید بهتر بود این زمان برای عنوان کردن تامین مالی دولت از بازار سهام انتخاب نشود. تبعات این اظهار نظرها کم نبود و در شرایطی که بی‌اعتمادی به بورس به اوج خود رسیده است خروج پول از بازار سرمایه نیز به شدت قوت گرفته است.

این کارشناس در رابطه با بورس هفته بعد گفت: با توجه به حجم معاملات به نظر می‌رسد بورس هفته آینده منفی است.