به گزارش سایت طلا،آیین اختتامیه سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرویز حناچی شهردار تهران و حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی برگزار شد.
این مراسم با سخنان محمدمهدی طباطبایینژاد دبیر جشنواره آغاز شد. او از همه کسانی که یک این کار نشدنی (برگزاری امن جشنواره در دوران شیوع) را امکانپذیر کردند، تشکر کرد.
وقتی همه به احترام علی انصاریان ایستادند
BOX:491551192
محمد سلوکی که اجرای اختتامیه را به عهده دارد، در سخنان آغازینش به درگذشت علی انصاریان اشاره کرد و ضمن تسلیت این رویداد تلخ تماشاچیان را به تماشای کلیپی که برای بزرگداشت او تهیه شده بود، دعوت کرد.
در کلیپی که برای بزرگداشت علی انصاریان پخش شد، جمعی از هنرمندان حاضر در این دوره از جشنواره مثل الناز حبیبی، بهرنگ علوی و پژمان جمشیدی از او سخن گفتند.
در انتهای این کلیپ پژمان جمشیدی از حاضران درخواست کرد که بایستند و به افتخار علی انصاریان دست بزنند.
در بخش بعدی مراسم پایانی جشنواره سی و نهم، نوبت به بزرگداشت چنگیز جلیلوند رسید که او هم در پاییز گذشته با بیماری کرونا از دنیا رفت.
پس از پخش کلیپ نکوداشت چنگیز جلیلوند ساخته مجید توکلی، دبیر جشنواره به همراه رییس سازمان سینمایی و شهردار تهران روی صحنه آمدند. لوح نکوداشت چنگیز جلیلوند به محمدمهدی جعفری از دوستان نزدیک این صداپیشه سینما اهدا شد و او پیام صوتی دختر زندهیاد جلیلوند برای حاضران پخش کرد.
نخستین سیمرغها پر کشیدند
حالا نوبت به نخستین افرادی رسیده است که در شب اختتامیه جشنواره سی و نهم دستشان به سیمرغهای بلورین میرسد.
سیمرغ بلورین بهترین عکس: سحاب زریباف برای «خورشید»سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه بصری: فرید ناظرفصیحی برای ابلق
سیمرغ بلورین بهترین تیزر و آنونس: حمیدنجفیراد برای «شنای پروانه»
سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه: مریم اسمی خانی برای «وضعیت اورژانسی»
سیمرغ بلورین بهترین مستند بلند: تقی امیرانی برای «کودتای ۵۳»
در ادامه با پخش کلیپی برای نکوداشت پرویز پورحسینی سالن فضای دیگری پیدا کرد. سپش سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ ارشاد اسلامی و سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد روی صحنه حاضر شدند و لوح یادبود نکوداشت را به وحید پورحسینی فرزند این هنرمند فقید تقدیم کردند. او در سخنانش از مسئولان برگزاری این بزرگداشت و تمام افرادی که در این دوران کنارشان بودند، تقدیر کرد. او از صحنههای حیرتانگیزی یاد کرد که در دوران بستری شدن پدرش از فداکاریهای کادر درمان دیده است و از آنها تشکر کرد.
صالحی پس از مراسم نکوداشت پرویز پورحسینی پشت تریبون رفت. او با اشاره به جایگاه سینما در ایران، از تجربه دوران جنگ و مقاومت گفت و اظهار داشت: «سینمای ایران در سالهای پایانی جنگ به بیش از ۵۰ فیلم در سال رسید که خاطرات سینمایی ما را رقم زدهاند. تجربه مهم بعدی ما، فیلمسازی در شرایط کرونایی است و امسال هم بیش از ۵۰ اثر به جشنواره رسید و ۱۶ اثر توجه مخاطبان را به خود جلب کردند. این نشانه جریان داشتن سینما در خون و رگ مردم ایران و هنرمندان سینما در این سال دشوار کرونایی است. از هنرمندان و عوامل برگزارکننده جشنواره هم ممنونم که چراغ سینمای ایران را روشن نگاه داشتند.»
مهمترین بخش مراسم که اهدای سیمرغهای بلورین بخش سودای سیمرغ سی و نهمین دوره جشنواره فیلم است، با حضور هیات داوری روی صحنه آغاز شد.
محمد احسانی (مدیر فرهنگی) در کنار سینماگران برگزیده ادوار جشنواره فیلم فجر؛ ساره بیات (بازیگر)، مرتضی پورصمدی (مدیر فیلمبرداری)، بهرام توکلی (نویسنده و کارگردان)، نیما جاویدی (نویسنده و کارگردان)، سیدجمال ساداتیان (تهیهکننده) و مصطفی کیایی (نویسنده و کارگردان)، هیات داوران این دوره از جشنواره فیلم فجر هستند.
برندگان سیمرغهای سیونهمین دوره جشنواره فیلم فجر
سیمرغ بلورین بهترین فیلم: «یدو»
سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه تماشاگران: «ابلق»
سیمرغ زرین بهترین فیلم از نگاه ملی: «تکتیرانداز»
سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی: مهدی جعفری برای «یدو»
سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیات داوران: محسن قرایی کارگردان فیلم «بی همه چیز»
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه: آیدا پناهنده، ارسلان امیری و تهمینه بهرام برای فیلم «زالاوا»
سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه اقتباسی: محسن قرایی و محمد داودی برای «بی همه چیز»
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن: رویا افشار برای در «مامان»، (در این رشته دیپلم افتخار برای بازی در «یدو» به ستاره پسیانی اهدا شد.)
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد: رضا عطاران برای بازی در «روشن»
سیمرغ بلورین بهترین کارگردان (فیلم اول): ارسلان امیری برای فیلم «زالاوا»، (در این رشته دیپلم افتخار برای کارگردانی «مصلحت» به حسین دارابی اهدا شد.)
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن (نقش مکمل): گلاره عباسی برای بازی در «ابلق»
سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد (نقش مکمل): پوریا رحیمیسام برای بازی در «زالاوا»
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه میدانی: ایمان کرمیان برای «تکتیرانداز»
سیمرغ بلورین بهترین جلوههای ویژه بصری: فرید ناظرفصیحی برای «ابلق»
سیمرغ بلورین بهترین چهرهپردازی: ایمان امیدواری برای «ابلق»
سیمرغ بلورین بهترین طراحی لباس: مارال جیرانی برای «بی همه چیز»
سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه: سهیل دانشاشراقی برای «روزی روزگاری آبادان»
سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری: رشید دانشمند برای فیلمهای «زالاوا» و «یدو»
سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری: امیر حسین قاسمی برای فیلم «یدو»
سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن: حامد ثابت برای «بی همه چیز»
سیمرغ بلورین بهترین تدوین: عماد خدابخش برای «بی همه چیز»
سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری: مرتضی نجفی برای «روشن» و «یدو» (در این بخش دیپلم افتخار برای «زالاوا» به محمد رسولی اهدا شد)