به گزارش موبوایران، به گفته رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، ما در حوزه ارتباطات و پهنباند ثابت مشکلات زیادی داریم و کاربران فضای مجازی نیز با توجه به گستردگی خدمان پهنباند از سرعت آن ناراضی هستند.
حسین فلاح جوشقانی امروز در نشست «5G و بنبست توسعه زیرساختهای ثابت» در سومین رویداد «هفته ایران دیجیتال» و ششمین «نمایشگاه اینترنت اشیا ایران» با اشاره به وضعیت اینترنت ثابت در کشور گفت: ما در حوزه ارتباطات و پهنباند ثابت مشکلات زیادی داریم و توسعهیافته نیستیم. این مسئله هم نیز بر کسی پوشیده نیست. یکی از مشکلات این حوزه، عدم سرمایهگذاری در این بخش است. این کار جزییات پیچیده اجرایی دارد و مجموعهای که صاحب این تجهیزات باشد انحصار ایجاد میکند، مانند شرکت مخابرات ایران.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به میزان رضایت کاربران از زیرساخت ارتباطی پهنباند ثابت، بیان کرد: کاربران فضای مجازی با توجه به گستردگی خدمان پهنباند از سرعت آن ناراضی هستند اما توسعه آن و جلب رضایت مردم غیرممکن نیست و لازم است تعامل بیشتری با شرکت مخابرات داشته باشیم.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در ادامه با بیان اینکه توسعه اینترنت نسل پنجم بحث صرفا بر سر اینترنت تلفن همراه نیست، افزود: بلکه 5G زیستبومی است که فضای ارتباطی را در دنیا عوض میکند و اصل و اساس آن بحث همگرایی پهنباند ثابت و موبایل است که دستیابی به این اصل به زیرساخت مناسب فیبر نیاز دارد.
اپراتورها نمیتوانند هر زمان که بخواهند تعرفه را چند برابر کنند
فلاح جوشقانی درخصوص تصویب تعرفههای خدمات ارتباطی در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات نیز گفت: نه در حوزه FWA و نه در حوزههای جدید تعرفهگذاری صورت نمیگیرد. آنچه در بازار کنترل میکنیم مربوط به اپراتورهای غالب است که اگر رها کنیم به مردم ظلم میشود که در این مورد هم تعرفهها کف و سقف دارند. در بحث تعرفه، صرفا بحث دستوری بودن آن نیست بلکه باید امکان پرداخت آنها از ظرف مردم هم فراهم باشد. اپراتورها نمیتوانند هر زمان که اراده کردند تعرفه را چند برابر کنند. عمده مشترکان از تعرفه تلفن همراه شکایت دارند بنابراین باید در این حوزه سیاستگذاری درستی انجام شود.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی، هزینه اینترنت در سبد مردم نباید بیشتر از ۲ درصد باشد، گفت: ما هم باید به این هدف برسیم. به همین دلیل اینترنت زیرساختی که اپراتورها دریافت میکنند را ۲۵ درصد ارزان کردیم تا آنها بتوانند در حوزههای مختلف سرمایهگذاری کنند. شرکت مخابرات ایران بابت پایین بودن تعرفهها گلایه دارد، برای بررسی تعرفههای آنها اعلام آمادگی کردهایم و دو هفته پیش پیشنهادات تعرفهای مخابرات را دریافت کردیم. سه سال است که آنها از بالا نرفتن تعرفه در رسانهها گلایه میکنند اما تازه سه هفته است که این گلایه را رسما به ما اعلام کردهاند.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با بیان اینکه ما باید تفکرمان را در حوزه اینترنت درست کنیم زیرا اینترنت نسل پنجم نیاز به سرمایهگذاری کلان دارد. 5G ادامه شبکههای تلفن همراه و ثابت نیست بلکه اکوسیستم جدیدی است که قرار است فضای ارتباطی دنیا را عوض کند. فناوری نسل پنجم بر اصل تعامل، تعادل و همکاری هم در حوزههای رقابتی و هم در حوزههای سیاستگذاری تاکید دارد. برای توسعه فناوری 5G رقبا باید بتوانند با هم تعامل کرده، سرمایهگذاری مشترک کنند و از زیرساخت مشترک استفاده کنند. هنر این است با تکنولوژیهای موجود و آینده به صورت مقرون به صرفه سرمایهگذاری کرده و توسعه دهیم.
فلاح جوشقانی با تاکید بر مزایای تکنولوژی 5G FWA بیان کرد: در حوزه ارتباطات ثابت ADSL نهایت توسعه سرعت کمتر از ۲۰ مگ است که قابل رقابت با FWA نیست و مردم هم از کیفیت خدمات بسیار ناراضی هستند. ما در حوزه ارتباطات ثابت وضعیت مناسبی نداریم و در فناوری 5G هم فقط بحث مهاجرت از نسل دوم و سوم به نسل پنجم نیست، بلکه در 5G بر همگرایی ارتباطات ثابت و موبایل تاکید شده است و باید توسعهیافتگی متوازن در هر دو حوزه اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه وقتی از باند پهن صحبت کنیم صرفا یک تکنولوژی نیست، بلکه یک طرز فکر است، اظهار کرد: باید ذهنیت همه ما در مجموعه حاکمیت آماده باشد و بدانیم که باندپهن یک اصل مهم در توسعه کشور است. کرونا با تمام مشکلاتی که ایجاد کرد، مزایایی هم داشت از جمله اینکه توانست طرز فکرها را تغییر دهد و اکنون باند پهن مطالبه مردم است. اینکه میگویند سرمایهگذاری در حوزه ثابت مقرون به صرفه نیست، اشتباه است و بازگشت سرمایه سریعی هم دارد، همانطور که اکنون شرکتی مانند شاتل با سرمایهگذاری کلان در این حوزه وارد میدان شده است.