شیر و به طور کلی لبنیات از موادغذایی هستند که در طب سنتی در دسته زبع سرد و تر قرار دارند و می توانند در ابتلا به برخی از بیماری ها موثر باشند. همچنین برخی از افراد به دلیل حساسیت به مواد مغذی موجود در شیر و لبنیات از جمله کلسیم و لاکتوز نمی توانند آن را مصرف کنند.
به طور کلی بدن برخی از افراد از کودکی به لاکتوز موجود در شیر و لبنیات حساسیت دارد زیرا بدن آن ها ماده تجزیه کننده لاکتوز را ندارد و در نهایت فرد بعد از خوردن لبنیات دچار عالمی همچون نفخ، معده درد های شدید می شود.
6 گروه خطر وجود دارند که خوردن لبنیات برای آن ها از نظر پزشکی مدرن و طب سنتی ممنوع است:
1. افرادی که فراموشکار هستند
2. زنانی که دچار اختلالات زمانی قاعدگی هستند
3. کسانی که میکروب معده دارند.
4. کسانی که کم کاری تیروئید دارند
5.افرادی که پرخواب هستند
6. زنانی که کیست تخمدان دارند
7. کودکانی که شب ادراری دارند
8. افرادی که به صرع(تشنج) مبتلا هستند
9. افرادی که سنگ کلیه، مثانه و کیسه صفرا دارند
10. افرادی که افسردگی و ناراحتی اعصاب دارند
تمامی گروه های نام برده در لیست بالا به دو علت عمده یک طبع سرد لبنیات و وجود لاکتوز موجود در لبنیات از خوردن این مواد غذایی منع شده اند زیرا خوردن این مواد غذایی موجب تشدید و بدتر شدن بیماری آن ها می شود.