سكه آتي بازگشت
مبادلات قراردادهاي آتي سكه به دلايل مختلفي طي هفته گذشته با نوسان شديدي همراه شد، اين در حالي بود كه در بازارهاي جهاني انتظارات از بازار، همچنان كاهشي است.
تاریخ: ۷/آبان/۹۱ ساعت ۱۰:۲۱ | اخبار صنفی شناسه خبر: ۸۱۷۹
مبادلات طلا در بازارهای جهانی همچنان که انتظار میرفت پس از دادههای امیدوار کننده ایالات متحده و از سویی گمانهزنیهای مثبت پیرامون اطلاعات مربوط به تولید ناخالص داخلی GDP (یکی از مقیاسهای اندازه اقتصاد که در برگیرنده ارزش مجموع کالاها و خدماتی است که طی یک دوره معین، معمولا یک سال، در یک کشور تولید میشود.
در این تعریف، منظور از کالاها و خدمات نهایی، کالا و خدماتی است که در انتهای زنجیره تولید قرار گرفتهاند و خود آنها برای تولید و خدمات دیگر خریداری نمیشوند که از 3/1 درصد در سه ماه ماقبل به 9/1 درصد در سه ماه قبل با شرایط نوسانی رسیده، همراه شد.
این در حالی بود که قیمتها در روز چهارشنبه و پنج شنبه هفته گذشته به زیر یک هزار و 700 دلار به ازای هر اونس هم نزدیک شده بود، اما در روز جمعه همچنان بالای این سطوح قیمتی معامله شد. نشست دو روزه فدرال رزرو در رابطه با سیاستهای پولی QE3 و توافق بر سر برنامه خرید دارایی نامحدود و دور سوم کاهش کمی از جمله پارامترهایی بوده که بر روند دادوستدها تاثیر گذاشته است.
البته انتشار گزارشهایی درباره کاهش ضریب اطمینان مصرف کننده در ماه اکتبر در فرانسه و افزایش نرخ بیکاری در اسپانیا در سه ماه سوم سالجاری میلادی از دلایل تحرکات قیمتی در بازارهای اروپایی بوده است. تحلیلگران با اشاره به ادامه بی ثباتی اقتصادی در بازارهای بزرگ مالی و کالایی بر این باورند الگوهای خرید ریسک نامطلوب و شرایط اعطای وام و تسهیلات در حال تغییر است. این در شرایطی است که یکی از دلایل تحرکات سطح تقاضا، گزارشهای مربوط به آمار خریداران طلا در شروع فصل عروسی در هند و متناسب با آن سیاستهای انبساطی دولت این کشور است.
هفته جاری، آرامش نسبی ادامه دارد؟
در بازار داخلی، قیمتها در هفتهای که گذشت بیشتر با شیب نزولی همراه شد؛ انتشار برخی اخبار و پارامترهای غیر اقتصادی پیرامون امیدواری به از سرگیری مذاکرات ایران و گروه 1+5، سیاستهای دولت در قبال نظارت بر بازار ارز و تدابیر دولت برای بهبود اوضاع با دستگیری عاملان التهاب و از سویی تسریع بر قول پرداخت اعطای ارز به متقاضیان ثبت نام ارز در مرکز مبادلات ارزی از عواملی بود که توانست در آرامش بازار تاثیرگذار باشد. استدلال اغلب معاملهگران بر این است که در هفته پیش رو نیز با توجه به گمانهزنیها احتمال آرامش بازار در دو سه روز ابتدایی بسیار زیاد است اما ممکن است، در روزهای آینده این وضعیت فرق کند و قیمتها باز هم تحرکات مثبتی را به خود ببیند.
ارزش مبادلات آتی 900 میلیارد تومان شد
بازار قراردادهای آتی بورس کالای ایران نیز اگر چه در دو سه روز ابتدایی هفته گذشته متناسب با کاهش قیمتها در بازار نقدی و از سویی تاثیر برخی اطلاعیهها و بیانیههای مدیریت قراردادهای مشتقه مبنی بر افزایش میزان وجه تضمین و یک طرفه بودن معاملات با افت قابل توجهی همراه شده، اما پس از اینکه با اعلام مدیریت قراردادهای آتی مصوبه توقف خرید فزاینده لغو شده بود بازار با ثبت دامنه نوسان 5 درصدی مثبت قیمتها به مدت چند روز همراه شد. این در حالی است که برای بازار قراردادهای آتی نیز همچنان تحلیلها و تفسیرها متفاوت است؛ برخی از بهبود اوضاع و به تدریج رونق بازار خبر میدهند، زیرا التهابها در بازار نقدی نیز کاهش پیدا کرده، اما برخی دیگر بر این باورند بازار ممکن است بنا به شرایط و صلاحدید مسوولان و از سویی تدابیر اتخاذ شده در شرایط اقتصادی با محدودیتهای جدیدی مواجه و حتی برای مدتی توقف موقت داشته باشد.
البته مسوولان در قبال شایعات منتشرشده واکنش جدی نشان ندادهاند، اما همگی بر این امر متفقالقول هستند که بازار تعطیل نخواهد شد؛ اما باید به سمتی رفت که بتوان در جهت نظارت بیشتر و حفظ حقوق مشتریان آن را کوچک کرد؛ موضوعی که از نظر معاملهگران خرده پا و اشخاص حقیقی نمی تواند کمک حال موقعیت فعلی آنها باشد و بورس بهتر است تدابیر جدید و غیر قابل تغییری را ایجاد کند و سرمایهگذاران هر روز با شرایط جدیدی مواجه نشوند، زیرا در صورت ناپایداری در روال موجود، بازیگران صلاح میدانند سرمایههایشان را به بازارهای دیگر روانه کنند تا بتوانند حداقل از خواب سرمایه نهایت استفاده را ببرند و مسائل مورد شک را در خصوص وضعیت سرمایهگذاریهایشان از بین ببرند.
در مجموع در بازار آتی در هفته گذشته؛ 12 هزار و 330 قرارداد به ارزش یک تریلیون و 758 میلیارد و 81 میلیون ریال معامله شد؛ برای سکههای سررسید مهرماه 9 هزار و 273 قرارداد به ارزش یک تریلیون و 299 میلیارد و 60 میلیون و 50 هزار ریال، سررسیدهای آذرماه یک هزار و 186 قرارداد به ارزش 174 میلیارد و 686 میلیون و 100 هزار ریال، سررسیدهای دی ماه یک هزار و 871 قرارداد به ارزش 283 میلیارد و 334 میلیون و 850 هزار ریال دادوستد شد.
تغییرات قیمت سکه با وجود اینکه در روزهای پایانی هفته با افزایش محسوسی، شرایط عکس روزهای ابتدایی را تجربه کرد، اما در نهایت در روز پنج شنبه نسبت به روز شنبه، قیمتها از دامنه بالای 3 تا 5 درصد با افت همراه بود. سکه سررسید مهرماه 49 هزار و 289 تومان (39/3 درصد)، سررسید آذرماه 61 هزار و 636 تومان (06/4 درصد) و سررسید دیماه 76 هزار و 357 تومان (82/4 درصد) کاهش نرخ داشت.
سکه میخواهد ارزان شود!
گروه بورس کالا – مبادلات قراردادهای آتی سکه دیروز متناسب با نوسانات طلا در بازارهای جهانی و از سویی کاهش فشار التهابها در بازار ارز و بازار نقدی سکه با شرایط رو به پایین قیمتها مواجه شد.
اغلب تحلیلگران به این نتیجه رسیدند که با کاهش التهابها در بازار ارز احتمال افت دوباره قیمتها وجود دارد. این در حالی است که برای سرمایهگذاران پیشبینی قیمتها غیرممکن است و احتمال هر گونه تغییر رفتار معاملهگران وجود دارد. در مجموع در بازار روز گذشته، قیمت سکه با نوسان رو به پایین 5 درصدی همراه شد؛ سکه سررسید مهرماه با 5 درصد افت در محدوده یک میلیون و 331 هزار تومان تا یک میلیون و 378 هزار تومان، سررسید آذرماه با کاهش 96/4 درصد در محدوده یک میلیون و 383 هزار تومان تا یک میلیون و 450 هزار تومان و سررسید دیماه با کاهش 99/4 درصد در محدوده یک میلیون و 432 هزار تومان تا یک میلیون و 500 هزار تومان قرار گرفت.