سایت خبری طلا

کوچک ترین اشتباهی در این غذاها می تواند شما را تا پای مرگ ببرد

منبع: سایت طلا


ممکن است برایتان پیش آمده باشد که بعد از خوردن یک وعده غذایی حال جسمی تان بهم ریخته باشد. در این مواقع فرقی نمی کند که از بیرون غذا گرفته باشید یا در خانه درست کرده باشید زیرا کوچک ترین اشتباهی درباره غذا می تواند شما را دچار مسمومیت غذایی کند.


کوچک ترین اشتباهی در این غذاها می تواند شما را تا پای مرگ ببرد

ممکن است برایتان پیش آمده باشد که بعد از خوردن یک وعده غذایی حال جسمی تان بهم ریخته باشد. در این مواقع فرقی نمی کند که از بیرون غذا گرفته باشید یا در خانه درست کرده باشید زیرا کوچک ترین اشتباهی درباره غذا می تواند شما را دچار مسمومیت غذایی کند.

اغلب انواع مسموميتهاي غذايي باعث يك يا چند مورد از علائم زير ميشوند دردهاي شكمي، تهوع، استفراغ، اسهال (اسهال آبكي يا خوني)، تب، سردرد، بدن درد، انقباضات معده، از دست دادن اشتها، خستگي.

اقدام مهم های مهمی جلوگیری میکنه از مسمویت غذایی

شستشوی مناسب و اصولی

جدا کردن درست مواد غذایی

پختن درست و اصولی مواد

خنك كردن (سرد كردن)
دماي يخچال بايد روي 4 درجه سانتيگـراد و يا كمتر و دماي فريزر بايد روي منفي 18درجه سانتيگراد تنظيم شود.

در زمينه ايمني مواد غذايي به نكات زير نيز توجه كنيد.

غذاي فاسد ممكن است ظاهر عادي داشته باشد. به عبـارت ديگـر،‌ ممكن است ظاهر و بوي غذايي طبيعي و عادي باشد ولي فاسد شده باشد.

توجه داشته باشيد كه محدوده دمايي كه ميكروبها در آن بيشترين رشد را دارند، بين 4 تا 60 درجه سانتيگـراد اسـت. بنـابراين مـواد غذايي فاسدشدني را در اين محدوده دمايي نگهداري نكنيد.

غذاهاي داغ را اگر ميخواهيد داغ نگه داريد آن را در دماي بالاتر يـا مساوي 74 درجه سانتيگراد در فر نگهداري كنيد و غذاهاي سرد را در دماي كمتر يا مساوي 4 درجه سانتيگراد در يخچـال يـا فريـزر نگهداري كنيد.

به دستورالعملهاي نگهداري مواد غذايي كـه روي بـسته‌بنـدي آن ذكر شده است توجه كنيد و طبق آن عمل كنيد.

اگر در خانه كنسرو تهيه ميكنيد، دقت كنيـد كـه روش صـحيح و بهداشتي را در اين خصوص رعايـت كنيـد تـا از بوتوليـسم (نوعـي
مسموميت خطرناك) جلوگيري كنيـد. كنـسروهاي تهيـه شـده در مــنزل (food canned- home (معمولــترين علــت بوتوليــسم
هستند.



از دادن عسل به كودكان زير يك سال خودداري کنيد.

اقداماتي كه هنگام ابتلا به مسموميتهاي غذايي توصيه ميشود

به معده خود استراحت بدهيد تا چند ساعت از خوردن و آشـاميدن پرهيز كنيد.

تكه هاي كوچك يخ بمكيد و يا اينكه جرعه‌هاي كوچك آب بنوشيد.

به علاوه نوشيدن نوشابه هاي بدون كافئين (نوشابههاي بيرنگ) نيـز ميتواند مفيد باشد.

بزرگسالان مسموم بايد روزانه حداقل 8 تـا 16 ليوان مايعات، به صورت جرعه هاي كوچك و مكرر، مصرف كنند.

اگر حجم ادرار طبيعـي و رنـگ آن روشـن بـوده و تـيره نباشـد،  نشان دهنده اين است كه مقدار مايعات دريافتي شما كافي است.

آرام و به تدريج مصرف غذا را شروع كنيد و براي اين كار از غـذاهاي ساده و قابل هضم شروع كنيد.

اگر حالت تهوع برگشت، غذا خوردن را قطع كنيد.

تا زماني كه بهتر نشدهايد از خوردن شير و لبنيـات، كـافئين (مـواد غذايي حاوي كافئين)، غذاهاي چرب و پرادويه خودداري كنيد