ریزش شاخص بورس امروز هم ادامه یافت/بورس فردا چگونه پیش بینی می شود؟

بازار سرمایه امروز هم روندی نزولی داشت و شاخص کل بورس بیش از ۸۰۰۰ واحد کاهش یافت.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا،در معاملات امروز بازار سرمایه، شاخص کل بورس با ۸۶۰۱ واحد کاهش، در رقم یک میلیون و ۱۸۵ هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۱۰۲۸ واحد کاهش یافت و به رقم ۴۳۲ هزار و ۳۷۲ واحد رسید.

معامله گران این بازار ۶۱۹ هزار معامله به ارزش ۲۴ هزار و ۷۷۷ میلیارد ریال انجام دادند.

فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، معدنی و صنعتی گل گهر، ملی صنایع مس ایران و معدنی و صنعتی چادرملو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل فرآوری معدنی اپال کانی پارس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس نیز حدود ۶۶ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۶ هزار و ۹۲۰ واحد ثابت ماند، همچنین در این بازار ۶۵۸ میلیون و ۹۴۸ هزار برگه سهم به ارزش ۷۲ هزار و ۲۱۰ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای پتروشیمی غدیر (شغدیر)، پتروشیمی مارون (مارون)، فرآورده های غذایی و قند چهارمحال (قچار)، داروسازی سبحان انکولوژی (دسانکو)، هتل پارسیان کوثر اصفهان (گکوثر)، پخش البرز (پخش) و توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (حسینا) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار داشتند.

همچنین پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، موسسه اعتباری ملل (وملل) و شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع) هم تاثیر منفی بر شاخص بورس را ثبت کردند.

بورس فردا چگونه پیش بینی می شود؟

شاخص کل در حالی کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد را از دست داد که حجم و ارزش معاملات بسیار کاهش یافته و اکثر سهم‌ها در صف فروش قفل شده‌اند، اعتماد در بازار سهام کمرنگ شده و هر روز شاهد خروج نقدینگی از سمت سهامداران حقیقی هستیم و بازده زمانی کنونی نیز به افزایش عرضه‌ها در بازار دامن می‌زند.

کامران قزل‌گل، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با وضعیت بورس گقت: به دلیل دامنه نوسان نامتقارن، سهم‌ها در صف فروش قفل شدند و نقدشوندگی بازار سهام تقریبا از بین رفته است. دلیل این روند نزولی را باید در بلندمدت و رشد شارپی نیمه اول سال جستجو کرد.

در نیمه اول سال بازار سهام به دلیل ورود پول و نقدینگی از سمت سهامداران حقیقی در حال رشد بود و سرمایه زیادی به بازار سهام روانه ‌شد اما مسئولان و دولت قدر این سرمایه وارد شده به بازار سهام را ندانستند و اعتماد نسبت به بورس از بین رفت.

در کشور ما کالاهای سرمایه‌ای زیادی از قبیل خودرو، مسکن، دلار و طلا به وفور پیدا می‌شود و تجربه ثابت کرده این بازارها می‌توانند سودده باشند و مردم به دلیل تورم شدید هر کالای سرمایه‌ای را به ریال ترجیح می‌دهند. اما روانه شدن سرمایه زیاد به بازار سهام می‌توانست دوره طلایی اقتصاد ایران را رقم بزند و شرکت‌ها بتوانند با این سرمایه رشد کنند و افزایش سرمایه بدهند اما اعتماد در بازار سهام از بین رفت و مدت‌ها طول می‌کشد تا اعتماد از دست رفته بازگردد.

این کارشناس در رابطه با سناریوهای موجود برای آینده بازار سهام گفت: ما دو راه داریم. اول اینکه توافق کنیم که در این صورت گشایش اقتصادی حاصل می‌شود و بازار سهام به صورت ذاتی رشد می‌کند حالت بعدی این است که ما توافق نمی‌کنیم که در این صورت نیز بازار سهام سال بعد رشد دارد اما این رشد تورمی است و به دلیل افزایش قیمت دلار اتفاق می‌افتد زیرا اگر توافق نکنیم قیمت دلار سال بعد افزایش قابل توجهی دارد.

این کارشناس در رابطه با وضعیت اقتصاد سال آینده گفت: رشد اقتصادی کشور منفی است و بر اساس لایحه بودجه باید منتظر تورم شدید در سال آینده باشیم و از طرفی اگر توافق نکنیم قیمت دلار نیز افزایش می‌یابد و در این وضعیت قیمت دارایی‌های کشور هم رشد می‌کند. در نتیجه بازار سهام نیز در کنار بازارهای مسکن، طلا، دلار و … رشد می‌کند اما این رشد تورمی است و با رشد قیمت کالاها و محصولات همراه است.

قزل‌گل در رابطه دلایل افزایش فشار فروش در بازار سهام و پول مورد نیاز برای جمع کردن بورس گفت: آخر سال است و حقوقی‌ها به پول نیاز دارند و شرکت‌های بیمه‌ای اصولا آخر سال پرداخت‌های سنگین دارند و از طرفی نیز سهامداران حقیقی بخشی از دارایی خود را نقد می‌کنند و در این شرایط کارگزاری‌ها نیز اقدام به پس گرفتن اعتبارات خود کردند که این موضوع می‌تواند فشار فروش را تشدید کند.

امروز ارزش صف‌های فروش بازار سهام حدود ۷ هزار میلیارد تومان بود و به نظرم برای تعادل بازار سهام به ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان پول نیاز داریم. زیرا به نظر می‌رسد اگر صف‌های فروش جمع شوند فروشنده بیشتر می‌شود. مانند روز چهارشنبه گذشته که بورس جمع شد اما فروشنده دوباره زیاد شد و شاخص کل روندی نزولی پیدا کرد.

این کارشناس در رابطه با روند بورس تا پایان سال گفت: حتی اگر بازار جمع شود به دلیل اینکه فشار فروش زیاد است بورس دوباره روندی نزولی دارد. در حال حاضر بسیاری از سهم‌ها، نصف قیمت ذاتی خود معامله می‌شوند و این در حالیست که قیمت‌های جهانی نیز روندیصعودی داشته و از لحاظ بنیادین این سهم‌ها بسیار ارزنده‌اند.

این موضوع نشان می‌دهد جو بازار سهام بسیار هیجانی است و بازار تحلیل‌پذیر نیست. اما این موضوع تقصیر مردم نیست و تقصیر مدیران است و مدیران به سهامداران آموزش کافی ندادند و در اوج هیجانی بودن بازار مردم را به بورس دعوت کردند.

این کارشناس در پایان گفت: به نظرم حالا باید به بازار سهام به دید بلندمدت نگاه کرد و بسیاری از سهم‌ها به نزدیکی مجمع رسیدند و می‌توانند در بلندمدت سود خوبی داشته باشند.

بسیاری از کارشناسان ادامه معاملات بازار سهام تا پایان سال را نزولی اما با شیب ملایم می‌دانند و معتقدند بازگشت تعادل به بورس این بار زمان بیشتری نیاز دارد.