جگر یکی از غذاهای بسیار مغذی در جهان است که سرشار از پروتئین و بسیار کم کالری است و بسیاری از مواد مغذی ضروری بدن را تامین می کند اما شاید شما هم شنیده باشید که جگر محل ذخیره سموم است با این حال باید جگر بخوریم یا نخوریم؟
یک وعده جگر بیشتر از نیاز روزانه بدن به ویتامین B12 و A، ریبو فلاوین و مس را تامین می کند همچنین غنی از مواد مغذی ضروری مثا فولات، آهن و کولین است. جگر 80 درصد از نیاز روزانه بدن به اهن را تامین می کند و نوع آهن موجود در جگر به راحتی جذب بدن می شود و برای زنان در سن قاعدگی یک غذای مناسب است.
جگر سرشار از پروتئین است و بیش از یک چهارم جگر گاو از پروتئین تشکیل شده است علاوه بر این پروتئین گاو بسیار با کیفیت است و تمام اسید آمینه های ضروری بدن را به تنهایی فراهم می کند. دریافت زیاد پروتئین باعث افزایش میزان متابولیسم کاهش اشتها، کمک به عضله سازی و حفظ عضلات در هنگام کاهش وزن می شود.
جگر در مقایسه با دیگر انواع گوشت چربی بسیار کمتری دارد و فقط 25 درصد از کالری آن از چربی تشکیل می شود در حالی که در استیک و گوشت بره 50 تا 60 درصد کالری از چربی است.
نگرانی های موجود درباره جگر به موضوع کلسترول آن برمی گردد که باید بگوییم کلسترول آن برای بسیاری از افراد ضرری ندارد و همچنین جگر محل ذخیره سموم نیست و آن ها را در خود نگه نمی دارد تنها توصیه می شود افراد دارای بیماری نقرس و زنان باردار از خود آن امتناع کنند.