بورس بالاخره سبزپوش شد/شاخص بورس فردا چگونه پیش بینی می شود؟

شاخص کل بورس تهران در پایان معاملات امروز سه‌شنبه ۱۲ اسفندماه و بعد از دو هفته ریزش پیاپی، بالاخره به روند صعودی برگشت و با رشد چهار هزار و ۶۴۵ واحدی به رقم یک میلیون و ۱۸۶ هزار و ۲۸۶ واحد رسید.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا،شاخص کل بورس با ۴۶۴۵واحد صاود در رقم یک میلیون و ۱۸۶هزار واحد ایستاد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۱۸۸واحد صعود و رقم ۴۳۱هزار و ۶۱۳واحد را ثبت کرد. معامله گران این بازار ۷۱۷هزار معامله به ارزش ۵۶هزار و ۲۱۲میلیارد ریال انجام دادند.

صنعتی و معدنی گل گهر، فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی چادرملو، پالایش نفت بندرعباس، فولاد خوزستان و فراوری معدنی اپال کانی پارس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت و در مقابل ملی صنایع مس ایران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس نیز حدود ۵۴ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۶ هزار و ۹۷۹ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار یک میلیارد و ۱۶۲ میلیون برگه سهم به ارزش ۱۲۹ هزار و ۸۳۱ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای پلیمر آریا ساسول (آریا)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پتروشیمی غدیر (شغدیر) و پتروشیمی تندگویان (شگویا) با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند.

همچنین بیمه پاسارگاد (بپاس)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، بانک دی (دی)، پالایش نفت شیراز (شراز)، زرین معدن آسیا (فرزین)، برق و انرژی پیوند گستر پارس (بپیوند)، تولید برق ماهتاب کهنوج (بکهنوج)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، مجتمع صنایع لاستیک یزد (پیزد)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر) با تاثیر منفی بر شاخص بورس همراه بودند.

شاخص بورس فردا چگونه پیش بینی می شود؟

کارشناسان بازار سرمایه بر این عقیده هستند که با وجود اینکه امروز ۱۲ اسفند شاخص بازار روند صعودی داشت اما بسیاری از سهم‌ها با صف‌ فروش همراه بودند.

سعید ابراهیمی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به فعالیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری و کم بودن تزریق ۹ هزار میلیارد تومان نقدینگی برای بازار موجود، توضیح داد: با توجه به شرایط بازار و نیاز شدیدی که به پول دارد، این حجم از این نقدینگی برای این بازار کافی نیست و حتی اگر تزریق این پول، بر بازار تاثیر مثبتی هم داشته باشد، تاثیر آن کوتاه‌مدت است.

این کارشناس ادامه داد: این الزام به فعالیت صندوق‌ها باعث به وجود آمدن یک دور باطل می‌شود؛ زیرا پول مردم به دلیل ریسک‌پذیری کمتر به سمت صندوق‌ها می‌رود. با این وجود صندوق‌ها ملزم به ورود پول به سهام‌ بازار هستند و در حال حاضر این حرکت موجب افزایش ریسک فعالیت صندوق‌ها می‌شود و این ریسک‌پذیری به سرمایه مردم منتقل می‌شود. احتمال دارد این موضوع باعث خروج سرمایه سهامدارن از صندوق‌ها شود.

ابراهیمی با اشاره به فروش اوراق دولت در بازار سرمایه گفت: در حال حاضر بازار به نقدینگی نیاز دارد و میزان نقدینگی که از سوی صندوق‌ها وارد بازار می‌شود در کوتاه‌مدت تاثیرگذار است. اگر دولت فروش اوراق را ادامه دهد نیاز بازار به نقدینگی افزایش پیدا می‌کند و این روندی که دولت در پیش گرفته است اصلا به صلاح بازار نیست و باید فروش را به تاخیر بیندازد.

او با اشاره به اینکه بازیگر اصلی بازار اعتماد مردم را از بین برده است تصریح کرد: بازیگران بزرگ باید وارد بازار شوند و از بازار حمایت کنند. اگر دولت از بازار حمایت کند ممکن است اعتماد به بازار برگردد و پول‌های راکد وارد بازار شود. نتیجه این عمل کاهش ریسک موجود در فضای بازار می‌شود و روند بازار را متعادل می‌کند.

کارشناسان معتقدند بازار امروز با یک واکنش نسبتا هیجانی همراه بود و با وجود صعود شاخص، بسیاری از سهم‌ها در صف فروش قفل بودند. تاثیر فروش اوراق دولت در بازار در روزهای آینده مشخص می‌شود.