قاسم ساعدی نماینده مردم دشت آزادگان در این رابطه گفته است که حدود ۱۷۰ نفر نماینده این نامه را امضا کردهاند و احتمالا تعداد امضاها نیز افزایش یابد.
ساعدی گفت: «نمایندگان در این بیانیه مخالفت خود را صراحتا با پیوستن ایران به کنوانسیونهای FATF اعلام کردهاند.»
در روزهای اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام درگیری بررسی لوایح اف ای تی اف است و نمایندگان دولت در جلسات مجمع حاضر شده و تلاش کردند که اعضای مجمع را قانع کنند که با لوایح موافقت کنند.
گفته می شود که نظر مجمع که پیشتر با لایحه سی اف تی و پالرمو مخالفت کرده بودند، در حال تغییر است.
محمدرضا باهنر عضو مجمع در این باره امروز گفت: " افای تی اف به احتمال زیاد تصویب میشود"
او افزود: «اینکه ما چطور به پالرمو و سی اف تی بپیوندیم که در مجامع جهانی اعلام کنیم ما بر علیه تروریسم هستیم و از طرفی این اهرمی نباشد تا خنثی سازی مبارزه ایران بر علیه تحریمها باشد، این کار فنی و دقیقی است که کمی معطلی دارد.»
باهنر گفت: «در مجمع هنوز درباره افای تی اف بحث میشود و این موضوع یک دور معطل شد و به نتیجه نرسید. ریاست محترم جمهور نامهای برای رهبری مرقوم داشتند و خواستند مجمع علاوه بر اتمام وقت بررسی باز هم مساله را بررسی کند و دو جلسه است که در کمیسیونهای مربوطه بررسی میشود. فکر میکنم ظرف ۱۵ روز آینده به صحن مجمع بیاید و امیدواریم مجمع نظر خوبی بر اساس منافع ملی، داشته باشد.»
همچنین محمد صدر دیگر عضو مجمع هم با اشاره به توضیحات اعضای دولت درباره لوایح در مجمع گفت در دیدگاه مخالفان لوایح تردید ایجاد شده است.
با این حال مجلس شورای اسلامی مخالف تائید لوایح سی اف تی و پالرمو است. مجتبی ذوالنوری رییس کمیسیون امنیت ملی هم در جلسه مجمع از اعضا خواست که لوایح را به مجلس بازگردانند. درخواستی که کاملا خلاف قانون اساسی بود و با مخالفت مجمع روبهرو شد.
صدر درباره پیشنهاد مجلس گفت: «اینکه مجلس بیاید درباره این لوایح به بررسی بپردازد، خودش غیرعادی بوده و به نوعی توهین به نظر رهبری است؛ بنابراین مجمع باید دراینباره تصمیم بگیرد».
حالا که تیر مجلس برای بازگرداندن لوایح به پارلمان به سنگ خورده است تلاش میکنند با تحت فشار قرار دادن اعضای مجمع نظر این نهاد را تحت تاثیر قرار دهند.