روش نگهداری مواد غذایی مختلف را بخوانید
نگهداری از مواد غذایی در دنیای امروز یک امر بسیار ویزه و مهم می باشد که توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. هر ماده غذایی شیوه نگهداری خاص خود را دارد که در اینجا می خواهیم آنها را به شما آموزش دهیم.
روش نگهداری مواد غذایی مختلف را بخوانید
نگهداری از مواد غذایی در دنیای امروز یک امر بسیار ویزه و مهم می باشد که توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. هر ماده غذایی شیوه نگهداری خاص خود را دارد که در اینجا می خواهیم آنها را به شما آموزش دهیم.
نگهداری مواد غذایی مختلف هریک شرایط خاص خود نیاز دارد. شرایط مناسب برای برخی از مواد غذایی که بیشتر استفاده می شود را به طور خلاصه در ادامه می توانید بخوانید.
1. اصولا برای نگهداری دانه های خشک مثل برنج و حبوبات را باید در شریط رطوبت کم و دمای کم نگهداری کرد. در دمای زیاد و هوای مرطوب زود گرفتار حشرات و میکروارگانیزم ها و به ویژه کپکها می شوند.
2. استفاده از سیر و برگ گردو در داخل دانه ها می تواند تا حدودی رشد حشرات در داخل دانه ها را به تاخیر بیندازد.
3. برنج طبخ شده بیشتر از یک شبانه روز در یخچال هم نگه ندارید. چون روی آنها میکروارگانیزمهایی رشد می کنند که با جشم هم قابل دیدن نیستند و ضرر دارند.
4. محصولاتی مثل سیب و هلو و گلابی و سبزیجات برگی دمای نزدیک به صفر و رطوبت بالا حدود ۹۰ درصد نیاز دارند.
5. محصولاتی مثل مرکبات و انار در دمای ۵ درجه و رطوبت ۸۵ تا ۹۰ درصد بهتر میمانند.
6. محصولاتی مثل گوجه فرنگی و موز در دمای ۱۰ تا ۱۳ درجه بهتر میمانند.
7. مواد غذایی آماده شده و طبخ نشده را در یخچال زیاد نگه ندارید بهتر است حداکثر قبل از ۱۰ ساعت مصرف شود. نواد غذایی طبخ شده نیز بیش از ۲۴ ساعت در یخچال نگه ندارید. برای طولانی مدت با روش مناسب یخ بزنید.
8. ماهی تازه و یا از حالت یخ خارج شده را سریع بپزید و بیش از چند ساعت در یخچال نماند.
9. برای نگهداری سبزیجات در طولانی مدت باید برای مصرف آماده، آماده کرد و پس از آنزیم بری منجمد کرد.در این حالت تا ۶ ماه هم با کیفیت خوب میماند.