چرا باید در هفته دوبار ماهی بخوریم؟
یکی از منابع بسیار خوب روغن امگا 3 ماهی های چرب و روغن ماهیهای چرب است. به این دلیل همواره به شما توصیه شده است که خوردن ماهی را در برنامه غذایی خود جدی بگیرید. توصیه شده است که هفته ای دو بار ماهی مصرف کنید اما اگر نمی توانید ماهی بخورید مواد غذایی دیگری را جایگزین آن کنید.
چرا باید در هفته دوبار ماهی بخوریم؟
یکی از منابع بسیار خوب روغن امگا 3 ماهی های چرب و روغن ماهیهای چرب است. به این دلیل همواره به شما توصیه شده است که خوردن ماهی را در برنامه غذایی خود جدی بگیرید. توصیه شده است که هفته ای دو بار ماهی مصرف کنید اما اگر نمی توانید ماهی بخورید مواد غذایی دیگری را جایگزین آن کنید.
بدن انسان می تواند ملکول های مفید امگا3 را از یک امگا 3 دیگری به نام آلفا لینولنیک اسید (ALA) که در برخی دیگر از منابع غذایی وجود دارد مانند گردو، دانه های کتان، روغن کلزا، سویا و روغن سویا تولید کند. ولی استفاده از ماهی و روغن ماهی اثر بخشی کاملتری دارد بنابراین مصرف ماهی های چرب گزینه خوبی در تغذیه است،
افرادی که ماهی زیادی مصرف نمی کنند ولی به دنبال برخی از مزایای سلامت بخشی اسیدهای چرب امگا 3 هستند، می توانند گردو مصرف کنند. گردو برای مغز و قلب مفید است. برخی از دانشمندان اعتقاد دارند که شکل مغز گردو نشانه خداوند نسبت به مفید بودن آن برای مغز است.
اکر از دانه کتان استفاده می کنید دقت کنید که دانه کتان دارای ترکیب سمی است که مصرف زیاد آن برای بدن زیان دارد. اگر دانه کتان را شکسته و مصرف کنیم روغن آن برای بدن قابل استفاده است و در این حالت است که ترکیب سمی آن هم وارد سیستم گوارش می شود. چون روغن های مفید برای قلب و عروق در برابر هوا زود خراب می شوند این روغنها نباید در تماس زیاد با هوا قرار گیرند. اگر از دانه کتان استفاده می کنید قبل از مصرف خرد کرده و مصرف کنید در هر روز بیش از 7 گرم مصرف نکنید.
اگر قرار است دانه های روغنی خرد شده برای مدتی بماند با عسل کاملا پوشش دهید که در تماس با هوا قرار نگیرد و خراب نشود. اگر دانه کتان خرد شده در مایکروفر کمی حرارت داده شود مقدار ترکیب سمی آن کم می شود. دقت کنید زیاد حرارت نبیند و بعد بلافاصله مصرف کنید.