بورس دوباره ریزشی شد/ آیا تعویق FATF واکنش منفی بورس را به دنبال دارد؟

عمر روند صعودی بازار سرمایه به روز هم نرسید و شاخص کل بورس درحالی که روز گذشته بعد از مدت ها صعودی شده بود، امروز دوباره روندی نزولی به خود گرفت. شاخص کل در بازار بورس امروز هشت هزار و ۳۰۱ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۱۷۷ هزار واحد رسید.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، شاخص کل بورس امروز با ۸۳۰۱ واحد کاهش، در رقم یک میلیون و ۱۷۷ هزار واحد ایتساد. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۳۷۹ واحد کاهش یافت و رقم ۴۳۱ هزار و ۲۵۳ واحد را ثبت کرد.

معامله گران این بازار یک میلیون معامله به ارزش ۴۴ هزار و ۸۱۹ میلیارد ریال انجام دادند.

ملی صنایع مس ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین و ایران خودرو نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.

آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس نیز بیش از چهار واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۶ هزار و ۹۸۴ واحد ثابت ماند، همچنین در این بازار یک میلیارد و ۴۵ میلیون برگه سهم به ارزش ۲۷۲ هزار و ۷۳۷ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای پلیمر آریا ساسول (آریا)، توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، زغال سنگ پرورده طبس (کزغال)، توسعه و عمران استان کرمان (کرمان)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، برق و انرژی پیوند گستر پارس (بپیوند) و گروه صنعتی تبرک (تبرک) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار گذاشتند.

نماد بیمه پاسارگاد (بپاس)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، موسسه اعتباری ملل (وملل)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، تولید برق عسلویه مپنا (بمپنا) و پتروشیمی غدیر (شغدیر) تاثیر منفی بر شاخص بورس را ثبت کردند.

آیا تعویق FATF واکنش منفی بورس را به دنبال دارد؟

بازار سهام در شرایطی خاص قرار دارد و حجم و ارزش معاملات به شدت کاهش پیدا کرده است. در این میان امروز اخباری منتشر شد که بر روند بازار تاثیر منفی می‌گذارد. براساس جدیدترین اخبار، بررسی FATF به فروردین ۱۴۰۰ موکول شد. آیا تعویق FATF واکنش منفی بورس را به دنبال دارد؟

کارشناسان بازار سهام امید چندانی به آینده کوتاه‌مدت این بازار ندارند و می‌گویند فعلا شوک‌های منفی برای بورس بسیار بیشتر از سیگنال‌های صعودی است. در جریان معاملات امروز نیز خبر تعویق بررسی FATF باعث شد بازارهای موازی در مقابل بورس رشد داشته باشند. تعویق FATF کورسوی امیدی که بازار سهام به گشایش‌های اقتصادی داشت را از بین برد و حالا بورس کج‌دار و مریز به معاملات کم حجم خود ادامه می‌دهد.

از طرفی نیز فروش اوراق دولت به اوج خود رسیده است و شرایط نزولی بازار سهام به دولت کمک می‌کند تا بتواند بهتر اوراق بدهی خود را در بازار سهام عرضه کند.

کارشناسان عقیده دارند اگر FATF را نپذیریم مراودات مالی ما به همین شکل ادامه پیدا می‌کند و امیدی که در بازار سهام مبنی بر مذاکرات وجود داشت از بین می‌رود.

محمدمهدی عشریه، کارشناس بازار سهام عقیده دارد تا زمانی که تصمیمات شبانه برای بورس گرفته می‌شود و بازار سهام بازاری آزاد نیست وضعیت فرسایشی بورس ادامه دارد.

بورس هفته آینده چگونه می‌شود؟

اما بر خلاف سیگنال‌های منفی برای بازار سهام، برخی از کارشناسان عقیده دارند بورس در دو هفته آخر معاملات امسال روندی مثبت دارد. زیرا تامین مالی دولت از بخش فروش اوراق انجام شده و احتمالا در جریان معاملات هفته بعد فروش اوراق کاهش پیدا می‌کند و حجم معاملات افزایش می‌یابد.

پیمان حدادی، کارشناس بازار سهام در رابطه با بورس هفته بعد گفت: به نظرم دو هفته آخر معاملات امسال روند شاخص کل مثبت است. زیرا تامین مالی دولت از سمت عرضه اوراق بدهی انجام شده و شدت فروش این اوراق در هفته بعد کاهش پیدا می‌کند و این موضوع باعث افزایش حجم معاملات می‌شود. از طرفی نیز با ورود صندوق‌های با درآمد ثابت به خرید سهام پول به بازار سهام تزریق می‌شود و قیمت سهم‌ها نیز به منطقه جذابی رسیده است.

این کارشناس در رابطه با افزایش قیمت طلا و ارز بعد از خبر تعویق بررسی FATF گفت: شاید بخشی از افزایش قیمت‌ها مربوط به FATF باشد اما آخر سال است و افزایش تقاضای مسافرتی نیز در ارز وجود دارد و این موضوع نیز می‌تواند محرک قیمت ارز باشد.