پنیر یکی از بهترین و خوشمزه ترین لبنیات دنیا است اما در طب سنتی دارای طبع سرد است و می تواند منجر به سرد شدن مغز و کاهش عملکرد مغز شود. علاوه بر این برای افرادی که خود دارای طبع سرد هستند نیز می تواند مصرف بیش از حد آن آسیب زننده باشد به همین علت همواره توصیه می شود که پنیر را به همراه مصلح غذایی مصرف کنید اما بهترین زمان مصرف پنیر چه وقتی است، شام یا صبحانه؟
پنیر باعث هضم سریع غذایی که همراه آن مصرف شده است می گردد. بنابراین در وعدۀ صبحانه که باید کامل و کافی باشد تا انرژی کافی برای فعالیت های روزانه را به فرد بدهد، مناسب نیست و همچنین باید هضم صبحانه به کندی صورت گیرد که فرد سریع احساس گرسنگی نکند و از خوردن ناهار زیاد اجتناب کند.
پنیر اصلاً صبحانۀ خوبی نیست ولی در شب که باید غذایی سبک خورده شود و بعد از هضم اولیۀ شام، فرد بخوابد (حداقل ۲-۳ ساعت فاصله شام تا خواب رعایت گردد.) پنیر به این هضم سریع کمک می کند و فرد خواب مطلوب و با کیفیتی خواهد داشت.
خوردن پنیر خصوصاً همراه گردو به غیر از صبحانه دارو در غیر این صورت می تواند منجر به بیماری شود. بنابراین پنیر صبحانه ای بد و شامی مناسب و عالی است و کلاً در منابع طب سنتی مصرف زیاد پنیر منع گردیده است و گفته شده است فواید آن برای بدن بسیار کم است.