عقب نشینی محسن رضایی از مواضعش درباره مذاکره با آمریکا
محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با نشریه انگلیسی فایننشال تایمز گفته بود ایران زمانی حاضر به مذاکره با آمریکا و قدرتهای جهانی است که سیگنال (علامت) روشنی دریافت کند.
محسن رضایی در توییتی نوشت: در گفتگو با فایننشال تایمز به آمریکاییها هشدار دادم که اجازه ادامه تحریمها را نخواهیم داد و با عقب راندن آمریکاییها تحریمها را لغو یا بی اثر میکنیم.
مذاکره فقط در چارچوب ۵+۱ و پس از لغو کامل تحریمها امکانپذیر خواهد بود.
پیشتر محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با نشریه انگلیسی فایننشال تایمز گفته بود ایران زمانی حاضر به مذاکره با آمریکا و قدرتهای جهانی است که سیگنال (علامت) روشنی دریافت کند.
او گفت: آنها باید به ما اطمینان خاطر دهند که همه تحریمهای اعمال شده پس از برجام [توافق هستهای ۲۰۱۵] در عرض یک سال لغو میشود و به ما میگویند برای این روند مذاکره کنید.
در نخستین واکنش رسمی سعید خطیب زاده؛ سخنگوی وزارت خارجه عصر روز جمعه در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد اظهارات اخیر محسن رضایی در ارتباط با موضوع مذاکرات هستهای و تحریمها در مصاحبه فاینشنال تایمز گفت: مصاحبه و نظرات مطرح شده در این مصاحبه شخصی میباشد. کلیه امور مرتبط با حوزه سیاست خارجی صرفا از طریق وزارت خارجه و به صورت نهادی و از مجاری رسمی خودش منتقل میشود.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه نیز در توييتى به طور تلویحی با اشاره به مصاحبه محسن رضایی درباره رفع تحریمها نوشت: عرصه سیاسی ایران پویاست و مقامات نظرات متنوعی مطرح میکنند.اما آن نظرات نباید با سیاست رسمی دولت اشتباه گرفته شود.
من، به عنوان وزیر خارجه و مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران، به زودی طرح اقدام سازنده و دقیق خودمان را ارائه خواهم کرد- البته از طریق کانالهای دیپلماتیک.
همچنین حسامالدین آشنا؛ مشاور رئیس جمهوری هم در واکنش به این مصاحبه در توییتر نوشت: آقا محسن عزیز! همان یک عملیات فریب قدیمی کافیاست. لازم نیست دشمن را بیش از این فریب دهید.
محسن رضایی در حالی اظهارات فوق را بیان کرده که سیگنالهای او برخلاف سیاستهای اعلامی کشور مبنی بر لغو یکبارهی تمام تحریمها است. اما به نظر میرسد رضایی پس از واکنش متعدد دولتی ها بر قید لغو کامل تحریم و مذاکره در چارچوب ۵+۱ در توییت اخیرش تصریح کرده است. همچنین اظهارات پیشین او به نوعی گرا دادن به آمریکاییها تلقی شده است.