ریزش ۸ هزار واحدی شاخص بورس در اولین روز معاملات/ بورس فردا چگونه پیش بینی می شود؟
شاخص کل در بازار بورس امروز (شنبه، ۱۶ اسفندماه) هشت هزار و ۱۷۲ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۱۶۹ هزار واحد رسید.
به گزارش سایت طلا،شاخص کل بورس با ۸۱۷۳ واحد کاهش در رقم یک میلیون و ۱۶۹ هزار واحد ایستاد.
شاخص کل با معیار هم وزن هم با ۳۳۰ واحد کاهش به رقم ۴۳۰ هزارو ۹۳۴ واحد رسید. در این بازار ۴۲۹ هزار معامله به ارزش ۳۴ هزار و ۲۹۵ میلیارد ریال انجام شد.
ملی صنایع مس ایران، صنایع پتروشیمی خلیج فارس؛ فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، پالایش نفت اصفهان، بانک ملت و بانک پاسارگاد نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۷۹ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۶ هزار و ۹۰۵ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار ۹۸۹ میلیون و ۲۸۸ هزار برگه سهم به ارزش ۱۶۳ هزار و ۷۲۰ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای رایان هم افزا (رافزا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان)، نفت ایرانول (شرانل)، برق و انرژی پیوند گستر پارس (بپیوند)، بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای)، توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم)، گروه کارخانجات صنعتی تبرک (تبرک)، توسعه و عمران استان کرمان (کرمان)، جنرال مکانیک (رنیک) و پالایش نفت شیراز (شراز) با تاثیر مثبت بر شاخص این بازار همراه بودند.
همچنین بیمه پاسارگاد (بپاس)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، پلیمر آریا ساسول (آریا)، صنعتی مینو (غصینو)، شرکت سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، مدیریت انرژی تابان هو (وهور) و موسسه اعتباری ملل (وملل) با تاثیر منفی بر شاخص بورس همراه بودند.
بورس فردا چگونه پیش بینی می شود؟
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند روند نزولی بازار ادامهدار است و منتظر شرایط با ثباتتری است تا بتواند به روند تعادلی خود برگردد.
مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به صف فروش نماد اپال گفت: اکنون بازار به حجم بالایی از نقدینگی نیاز دارد و در این شرایط عرضه اولیه این نماد با شرایط بازار هماهنگ نبود و با توجه به قیمت بالای آن، استقبال خوبی از آن نشد.
به گفته رضایتی عرضه اولیه اپال تنها یک هفته با صف خرید همراه بود و در پایان هفته اول به روند تعادل خرید و فروش رسید. بر اساس انتظاراتی که وجود داشت معاملات امروز (۱۶ اسفند) را با حجم عرضه شروع کرد و با صف فروش همراه شد.
رضایتی براساس سیگنالهایی که در بازار جهانی وجود دارد اظهار کرد: بازار در شرایطی نیست که بتواند به اخبار جهانی واکنش نشان دهد. رشد قیمت نفت در چند روز گذشته، طبیعتا به نفع نمادهای پالایشی است اما به دلیل کمبود نقدینگی بازار واکنشی به این مساله نشان نمیدهد.
به گفته این کارشناس بازار در انتظار انتخابات سال ۱۴۰۰ است. زیرا بازار در انتظار گذشت زمان است تا با توجه به تحلیلهایی که برای سال آینده وجود دارد شاید بتواند به روند تعادلی خود برگردد. برخی از پیشبینیها کاهش قیمت دلار را نشان میدهد، به همین دلیل سهامداران فعلا ریسک نمیکنند و تا رسیدن به یک شرایط باثباتتر صبر میکنند.
مهدی رضایتی درباره ادامه روند بازار توضیح داد: روند منفی در بازار ادامهدار است. احتمال دارد قفل صفهای فروش در روزهای آینده کمی شکسته و تعداد نمادهای متعادل بیشتر شود. به گفته او بازار در انتظار این است که ببیند آیا از سمت دولت و حقوقیها حمایت میشود یا خیر؟