عرضه سهام عدالت منوط به ظرفیت بازار سرمایه است
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار درخصوص فروش سهام عدالت در بازار سرمایه، گفت: تا زمانی که ظرفیت لازم برای عرضه وجود نداشته باشد اجازه عرضه نمیدهیم.
به گزارش سایت طلا،«محمدعلی دهقان دهنوی» در حاشیه نشست هم اندیشی کارآفرینان و تولیدکنندگان با وزیر امور اقتصادی و دارایی در جمع خبرنگاران، افزود: در مورد عرضه هر سهمی که یکی از آنها سهام عدالت است ابتدا باید به ظرفیت بازار توجه کنیم بنابراین در عرضه این سهام در بازار سرمایه، تا زمانی که ظرفیت لازم برای عرضه وجود نداشته باشد، اجازه فروش نمیدهیم.
وی تاکید کرد: به راهحلهایی میاندیشیم تا از روشهای غیرمستقیم به عرضه موجود سهام عدالت در بازار سرمایه نیز پاسخ دهیم و این مشکل حل شود.
رییس سازمان بورس درباره احضار مدیران سابق سازمان بورس به قوه قضائیه، گفت: تا جایی که اطلاع دارم چنین موضوعی صحت ندارد.
وی درباره وضعیت بازار سرمایه و ادامه افت شاخص بورس، گفت: تصمیمی که درخصوص دامنه نوسانگیری اتخاذ شد، هدف ایجاد فضای آرامش و قدرت تحلیل برای سهامداران و عبور از برخی از نااطمینانیهای اقتصاد بود.
دهقان با بیان اینکه برای نقدشوندگی نیز ابزارهای دیگری لازم است که آنها را نیز تقویت میکنیم، افزود: انتشار اوراق اختیار فروش تبعی، انتشار سهام خزانه، تقویت بازارگردانها، بازنگری در دستورالعمل بازارگردانی، تغییراتی که در حدنصاب صندوقهای درآمد ثابت انجام شد مجموعه اقداماتی است که انجام میدهیم تا نقدشوندگی بازار تقویت شود و متناسب با آن درمورد بازار نوسان هم تصمیمات لازم اتخاذ میشود.
باید زیرساخت لازم برای کارت اعتباری سهام فراهم شود
وی درباره کارت اعتباری سهام، گفت: این کارتها به طور مبنایی وجود دارد که سهام یکی از وثیقههای مورد قبول سیستم بانکی است اما برای صدور این کارت باید زیرساخت لازم فراهم شود تا بانکها بتوانند از اطلاعات سازمان بورس استفاده و سهام را به عنوان وثیقه قفل و اعتبار را پرداخت کنند.
معاون وزیر اقتصاد افزود: این زیرساخت هم اکنون در شرکت سپردهگذاری مرکزی برای سهام عدالت فراهم شده و تصمیم گرفتیم برای انواع سهام هم توسعه داده و در اختیار بانکها قرار دهیم.
وی گفت: رایزنی لازم با بانکها انجام میشود و علاقهمندان میتوانند کارتهای اعتباری خود را براساس وثیقه سهام در اختیار مشتریان قرار دهند.
سودآوری شرکتها در سال ۹۹ بیش از ۲۰۰ هزار تومان است
وی درباره سود ۲۰۰ هزار تومان سهام عدالت نیز توضیح داد: این مربوط به سود سال ۱۳۹۸ شرکتها بوده است و در سال ۹۹ سودآوری شرکتها بیش از این مبلغ است.
دهقان گفت: این مبلغ ۲۰۰ هزار تومان سود تقسیمی شرکتها است و ممکن است شرکتی به هر سهم یک هزار تومان سود اختصاص دهد اما بخواهد به ازای هر سهم ۳۰۰ تا ۴۰۰ تومان سود تقسیم کند بنابراین رقم سود محقق شده بیشتر از میزان اعلامی است.
وی افزود: سود شرکتها در سال ۹۹، سال آینده پرداخت میشود همچنین منابعی که در شرکتها باقی میماند و تقسیم نمیشود صرف سرمایهگذاری جدید شده و در آینده با افزایش ارزش این سهام جبران میشود.
مدیرعامل سازمان بورس درباره صندوقهای ثابت گفت: صندوقهای ثابت سال گذشته حدنصاب ۱۵ درصد خرید سهام را داشتند و ابتدای امسال چون تقاضای زیادی برای خرید سهام وجود داشت نصابها کاهش یافت و اختیاری شد تا عرضه کافی سهام در بازار اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: هم اکنون چون عرضه سهام پیشی گرفته عکس آن را انجام میدهیم و صندوقهای درآمد ثابت، با افزایش نصاب خود میتوانند منبع خوبی برای تقویت تقاضا در بازار باشند اما این فرصت را نیز به آنها میدهیم تا نصاب خود را افزایش دهند و به حد ۱۵ برسند.
اوراق گام جایگزین تسهلات پولی میشود
معاون وزیر اقتصاد درباره اوراق گام، گفت: این اوراق که در بانک مرکزی طراحی شده جایگزین تسهیلات پولی میشود و به جای اینکه تسهیلات به شرکتها اعطا شود این اوراق پرداخت میشود و شرکت میتواند آنها را برای خرید مواد اولیه و موارد دیگر بپردازد.
وی افزود: گردش این اوراق موجب تسهیل تامین مالی بنگاهها میشود و در بازار سرمایه این امکان فراهم میشود که یک بازار ثانویه برای این اوراق فراهم شود و افرادی که این اوراق را دریافت کردند و نیاز به پول نقد دارند بتوانند اوراق را بفروش برسانند.
سود بنگاهها در ۹ ماهه امسال سه برابر سال گذشته است
دهقان در پاسخ به ارزندگی سهام شرکتها نیز گفت: ما نهادهای مالی زیادی داریم که تحلیل میکنند و ناشران نیز موظفند گزارشهای خود را به روز کنند و به بازار گزارش دهند، براساس این گزارش بسیاری از شرکتها بر ارزندگی سهام خود تاکید دارند.
وی افزود: گزارشها نشان میدهد که در ۹ ماهه امسال سود بنگاهها سه برابر سال گذشته بوده است و این نشان میدهد ارزشمندی شرکتها قابل توجه است و فضای اقتصادی نیز روشن تر میشود و امیدواریم بازار نیز نسبت به این موضوع واکنش لازم را نشان دهد.