راز تولید اندام‌های سه بعدی

پیشرفت‌های بشری باعث شده که با استفاده از روش پرینت 3 بعدی، تولید اندام‌های سه بعدی، هر روز یک قدم به واقعیت نزدیک شود. محققان دانشگاه بوفالو موفق شده‌اند راز تولید اندام 3 بعدی را کشف کنند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش موبوایران، پیشرفت‌های بشری باعث شده که با استفاده از روش پرینت 3 بعدی، تولید اندام‌های سه بعدی، هر روز یک قدم به واقعیت نزدیک شود. محققان دانشگاه بوفالو موفق شده‌اند راز تولید اندام 3 بعدی را کشف کنند.

تحقیقات مربوط به یافته‌های محققان دانشگاه بوفالو اخیراً در مجله Advanced Healthcare Materials منتشر شده است. این تحقیقات نشان دهنده کشف روشی است که با استفاده از آن می‌توان طی 19 دقیقه یک دست مصنوعی را ساخت.

پیش از این چاپ 3 بعدی یک دست مصنوعی 6 ساعت طول می‌کشید.

روگانگ ژائو، سرپرست این تیم تحقیقاتی، در توضیح این کشف بزرگ گفت:

"فناوری که ما توسعه داده‌ایم، 10 تا 50 برابر سریع‌تر از استاندارد این صنعت است. همچنین این فناوری قابلیت کار بر روی اندازه‌های نمونه بزرگ را داراست. قابلیتی که پیش از این دست نیافتنی به نظر می‌رسید."

وی که در یک کنفرانس خبری در دانشکده مهندسی دانشگاه بوفالو صحبت می‌کرد، در این رابطه گفت:

"این فرایند به استریولیتوگرافی متکی است. این فرایند روشی برای چاپ 3 بعدی است که از لیزر برای سخت کردن رزین مایع و مواد ژله مانند به نام هیدروژل استفاده می‌کند. هیدروژل می‌تواند بدون این که در آب حل شود، مقدار زیادی آب را جذب کند."

هیدروژل‌ها معمولاً در محصولات تجاری مانند لنزهای تماسی، چسب و پوشک‌های یک‌بارمصرف مورد استفاده قرار می‌گیرند. استفاده از این مواد در درمان‌های زیست پزشکی نیز در مراحل آزمایشی قرار داد.

به گفته محققان، این روش جدید برای چاپ صحیح تمام جزئیات ریز در سلول‌های دارای شبکه رگ‌های خونی نیز مناسب است. اتفاق بزرگی که انتظار می‌رود نقش اساسی در تولید نهایی بافت و اندام‌های انسانی چاپ شده 3 بعدی داشته باشد.

این دانشیار زیست پزشکی دانشگاه بوفالو در تشریح ویژگی‌های این کشف جدید افزود:

" روش ما امکان چاپ سریع مدل‌های هیدروژل به اندازه سانتی متر را فراهم کرده است. این ویژگی به طور قابل توجهی تغییر شکل بخشی و آسیب‌های سلولی ناشی از قرار گرفتن طولانی مدت اندام‌های چاپ شده به روش 3 بعدی بر اثر تنش‌های محیطی، را کاهش می‌دهد."

همچنین در این کنفرانس خبری، چی ژو، استادیار مهندسی صنایع و سیستم‌ها که همکار این پروژه نیز هست، در خصوص این کشف جدید گفت:

" تحقیقات این تیم توسط مؤسسه ملی تصویربرداری پزشکی و مهندسی زیستی و انستیتوهای ملی بهداشت همچنین دانشکده مهندسی و علوم کاربردی UB و دانشکده پزشکی و علوم زیست Jacobs تأیید شده است."

گرچه به نظر می‌رسد که ایده پرینت اندام‌های سه بعدی، هنوز در مراحل اولیه خود قرار دارد؛ اما بعید نیست که در آینده شاهد گوشت‌های چاپ شده 3 بعدی که در خانه چاپ شده 3 بعدی و بر روی میز چاپ شده سه بعدی میل می‌کنید، باشیم.