ریزش دوباره شاخص بورس/بورس هفته آخر سال ۹۹ چگونه پیش بینی می شود؟
چراغ قرمز بازار سرمایه امروز دوباره روشن شد و شاخص کل بورس و شاخص فرابورس نیز روندی نزولی داشتند. شاخص کل در بازار بورس سه هزار و ۳۶۵ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۲۰۶ هزار واحد رسید.
به گزارش سایت طلا، شاخص کل بورس امروز با ۳۳۶۴ واحد کاهش به رقم یک میلیون و ۲۰۶ واحد رسید. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۵۳۹ واحد کاهش یافت و رقم ۴۳۱ هزار و ۸۰۸ واحد را ثبت کرد و معامله گران این بازار ۵۲۷ هزار معامله به ارزش ۵۲ هزار و ۴۱۵ میلیارد ریال انجام دادند.
ملی صنایع مس ایران، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت بندرعباس و پالایش نفت تهران نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی و در مقابل معدنی و صنعتی چادرملو و پتروشیمی پارس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر مثبت را روی بورس گذاشتند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۳۷ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۸۱ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار ۹۵۰ میلیون و ۷۰۶ هزار برگه سهم به ارزش ۱۹۳ هزار و ۸۸۰ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی (سمگا)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، زغال سنگ پرورده طبس (کزغال)، بیمه سامان (بساما)، شرکت آهن و فولاد ارفع (ارفع)، شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان (غگلپا)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر) و رایان هم افزا (رافزا) و توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار داشتند
همچنین بیمه پاسارگاد (بپاس)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، سهامی ذوب آهن اصفهان (ذوب)، پتروشیمی تندگویان (شگویا، پلیمر آریا ساسول (آریا)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، اعتباری ملل (وملل)، بانک دی (دی)، پتروشیمی غدیر (شغدیر) تاثیر منفی بر شاخص بورس به همراه داشت.
بورس هفته آخر سال ۹۹ چگونه پیش بینی می شود؟
هیچ سهامداری سال ۹۹ را فراموش نمیکند، اما به عقیده بسیاری از کارشناسان، امسال از لحاظ افزایش مشارکت سهامداران حقیقی سال طلایی بازار سهام بود. حالا نیز بازار سهام در روندی فرسایشی گیر افتاده و سهامداران یا با این بازار وداع کردند و یا چشم انتظار رشدی دوباره صبر کردند. اما سوال اینجاست که چرا بورس به این روز افتاد؟
حسین شیبانی، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با اتفاقات عجیب بورس سال ۹۹ گفت: بسیاری از تحلیلگران بازار سرمایه بورس را بر اساس عوامل بنیادین و تکنیکال تحلیل میکردند اما بورس بر اساس این عوامل رشد نکرده بود و نمیتوان دلیل ریزش بورس را در این عوامل جستجو کرد. سال ۹۹ از این لحاظ عجیب بود که پول زیادی از سمت سهامدارن حقیقی به سمت بورس سرازیر شد.
پشت ورود این پول به بازار سهام منطقی وجود نداشت و همین امر باعث شد تا سهامداران حقیقی اولین اصل سرمایهگذاری را که میگوید مهم زمان خروج از یک سهم است را فراموش کنند و فقط با عجله برای عقب نماندن از قافله بورس پول خود را به بازار تزریق کنند. به نوعی بازیگران جدید بورس از جنس تحلیل نبودند.
این کارشناس در ادامه افزود: بازار سهام به دلیل ورود نقدینگی رشد کرد و به نوعی ما خودمان بورس را بالا بردیم اما از آن روزی که جریان نقدینگی رو به کاهش گذاشت بازار سهام شروع به ریزش کرد. بسیاری از تحلیلگران عقیده داشتند متغییرهای تاثیرگذار بر بازار باعث رشد شاخص نشدند بلکه جریان پول، شاخص کل را تا ۲ میلیون واحد رشد داده است و پشت پولی که به بازار سهام وارد شد هیچ دانشی نبود و صرفا هیجان و تمایلات بازار مثبت بود، انقدر که حتی به خبر تحریمها و اخبار بد اقتصادی واکنش منفی نداشت. هیجان مثبت در بازار سهام که از بین رفت و خروج پول شروع شد تاثیر منفی دو برابر شد.
این کارشناس در ادامه در رابطه با تقصیرات دولت گفت: این بازار، بازاری نیست که دولت توانایی مدیریتش را داشته باشد و بسیاری از بازیگران اصلی بازار این موضوع را فهمیدند و از بازار خارج شدند و این موضوع مانند یک گلوله برفی هر چه جلوتر رفت بزرگتر شد و این اتفاق رقم خورد. در جریان عرضه پالایشی یکم در بازار سهام نقش دولت و ناتوانیاش در اداره بازار سهام مشهود شد و در همین هفته دو عرضه اولیه دیگر نیز لغو شدند.
این کارشناس در رابطه با بورس هفته آخر سال گفت: هفته آخر معاملات بورس به روند فرسایشی خود ادامه میدهد و معاملات بورس فعلا تغییر روندی ندارد.