با خوردن این غذا ها هیچگاه دچار کمبود پروتئین نشوید
پروتئین یکی از ضروری ترین مواد مغذی برای بدن است. تقریبا بیشتر اجزای بدن از جمله پوست و ماهیچه ها از پروتئین تشکیل شده و بدن برای حفظ، نگهداری و تولید سلول های جدید به آن نیاز دارد.
با خوردن این غذا ها هیچگاه دچار کمبود پروتئین نشوید
پروتئین یکی از ضروری ترین مواد مغذی برای بدن است. تقریبا بیشتر اجزای بدن از جمله پوست و ماهیچه ها از پروتئین تشکیل شده و بدن برای حفظ، نگهداری و تولید سلول های جدید به آن نیاز دارد.
مهم ترین منابع پروتئینی عبارتند از ماهی، گوشت، تخم مرغ، محصولات لبنی و حبوبات. این منابع دارای پروتئین بیشتری است و نوع پروتئین این منابع بسیار مناسب است.
به عبارت دیگر مواد غذایی مثل شیر و ماست و فراورده های لبنی و تخم مرغ، گوشت و ماهی و همچنین منابع گیاهی مثل لوبیا ها به ویژه سویا دارای پروتئین کامل تری هستند و بهتر نیازهای بدن را تامین می کنند.
کسانی که رژیمهای خاص می گیرند و یا گیاهخواران که از منابع حیوانی استفاده نمی کنند بیشتر دچار کمبود پروتئین می شوند و در انتخاب مواد غذایی مصرفی باید دقت بیشتری داشته باشند.
کودکانی که با مصرف هله هوله ها خود را سیر می کنند و در نتیجه نمی توانند از مواد غذایی دارای پروتئین کافی استفاده کنند ممکن است دچار کمبود پروتئین شوند.
افرادی مردم را از خوردن مواد لبنی مثل شیر و ماست منع می کنند. این توصیه درستی نیست به جز کسانی که به قند شیر یا لاکتوز جساسیت دارند برای بقیه مصرف لبنیات توصیه می شود.
آنها که به لاکتوز حساسیت دارند شاید بتوانند ماست مصرف کنند.
در مورد مصرف حبوبات باید دقت کنید که باید آب کنید و بعد از حداقل 12 ساعت آب انرا بریزید و بعد خوب بپزید.
مصرف حبوبات آب نکرده و خوب پخته نشده برای سیستم گوارش ضرر دارد.
کمبود پروتئین جیره غذایی باعث ضعف در عضلات و سیستنهای مختلف بدن می شود
از طرف دیگر مصرف زیاد پروتئین می تواند اثرات مضر بر بدن داشته باشد.
متخصصان معتقدند زمانی که مصرف پروتئین به بیش از سه برابر حد معمول برسد، رشد تومورهای سرطانی تا حد قابل توجهی افزایش مییابد؛ طوری که بررسیها نشان میدهد مصرف زیاد گوشت قرمز و سوسیس و کالباس احتمال بروز سرطان پروستات و روده بزرگ را بالا میبرد.
از سوی دیگر، استفاده از منابع گیاهی خطر سرطان را کاهش میدهد.
بهطور کلی، تمرکز روی مصرف طولانیمدت برخی مواد مغذی مانند پروتئینها باعث کمبود دیگر مواد مغذی در بدن میشود.
مصرف بیش از حد پروتئین های حیوانی مانند گوشت قرمز باعث کمبود پروتئینها و فیبرهای گیاهی میشود که در نهایت مشکلات گوارشی، یبوست، اسهال و مشکلات گوارشی دیگر به دنبال دارد.
بنابراین هم کم مصرف کردن پروتئین ها و هم زیاد مصرف کردن آنها موجب اختلال در سالم ماندن بدن انسان می گردد.