خیارشور یکی از مواد غذایی خوشمزه است که در کنار بسیاری از غذا ها از جمله انواع ساندویچ ها مصرف می شود. خیارشور های بازاری در بسیاری از اوقات کیفیت قابل قبولی نداشته و به راحتی می توانید آن را در خانه تهیه کنید.
مواد لازم: خیارهای قلمی اندازه ریز تا متوسط، نمک، سرکه، سیر، شوید، ترخون، نعنا، فلفل قرمز، شیشه دهان گشاد با درب فلزی واشر دار سالم، ارتفاع آن کمی بیشتر از قد خیارها باشد. دوعدد قابلمه بزرگ.
روش تهیه:
خیارها راشسته و در شیشه به طور عمودی بچینید به نحوی که حداکثر ممکن خیار در شیشه جا داده باشید.
۵ حبه سیر، سه شاخه برگدار ترخون و دو ساقه برگدار شوید و نعنا و یک فلفل قرمز از کمر شکسته بین خیارها جا دهید.
۱۷ لیوان آب بدون کلر و یک لیوان نمک طعام(بدون ید باشد بهتر است) را در قابلمه بریزید و حرارت دهید تا جوش بیاید.
۴ لیوان سرکه اضافه کنید و این محلول در حال جوش را روی خیارهای داخل شیشه بریزید تاگردن شیشه پر شود.
شیشه با درب نیمه بسته داخل قابلمه آبی که قبلا درحد جوشیدن آماده کرده اید بگذارید
با کمترین حرارت شعله بسته به اندازه شیشه ۴۵ دقیقه تا یک ساعت حرارت دهید.
درب شیشه را محکم کنید به نحوی که نشت نداشته باشد. می توانید در هوای معمولی خارج یخچال نگهداری کنید.
اگر روی شیشه کپک بزند نشانه آنست که درب شیشه مناسب نبوده و هوا توانسته به داخل شیشه نفوذ کند.
این خیار شور یک تا دوهفته بعد قابل استفاده است.
دقت کنید، خیار و سبزی را چک کنید که طعم و بوی کلر نداشته باشند. چون گاهی با پساب ها آبیاری می کنند و بوی بد آنها در خیارشور خیلی آشکار می شود.
برای باز کردن درب شیشه، ابتدا با انتهای قاشق بین درب و شیشه را به گونه ای فشار دهید که کمی هوا وارد شیشه شود و خلا آن از بین برود.
مقدار آب نمک و سرکه تهیه شده برای درست کردن تعدادی شیشه خیار شور به طور همزمان کافی است.