نحوه تشخیص وب سایتهای اینترنتی جعلی و تقلبی
یکی از مهمترین راههای تشخیص و جلوگیری از سرقتهای اینترنتی شناختن درگاههای اینترنتی جعلی است. کافیست یک بار اطلاعات خود را وارد یک صفحه جعلی کنید تا زمانی که رمز اینترنتی خود را عوض کنید فرصت کلاهبرداری از شما وجود دارد.
به گزارش موبوایران، یکی از مهمترین راههای تشخیص و جلوگیری از سرقتهای اینترنتی شناختن درگاههای اینترنتی جعلی است. کافیست یک بار اطلاعات خود را وارد یک صفحه جعلی کنید تا زمانی که رمز اینترنتی خود را عوض کنید فرصت کلاهبرداری از شما وجود دارد.
به گزارش خبرنگار «نبض فناوری»، امروزه سایتهای جعلی یا فیک به صورت گسترده مثل قارچ در کشور ریشه دوانده و یکسری مشکلات و چالشهایی را برای خریداران اینترنتی ایجاد کرده است.
یکی از مهمترین راههای تشخیص و جلوگیری از سرقتهای اینترنتی شناختن درگاههای اینترنتی جعلی است. کافیست یک بار اطلاعات خود را وارد یک صفحه جعلی کنید تا زمانی که رمز اینترنتی خود را عوض کنید فرصت کلاهبرداری از شما وجود دارد.
یکی از راههای شناسایی این صفحات آدرس URL سایت است که باید دقت شود. همان آدرس اصلی درگاه اینترنتی باشد و حرفی کم یا اضافه نداشته باشد.
همچنین آدرس سایتها و درگاههای اصلی با آدرس اینترنتی https آغاز میشوند و در صورتی که درگاهی فاقد S باشد نباید به آن اعتماد کرد.
یکی دیگر از راههای تشخیص صفحات جعلی، تازه کردن (رفرش شدن) صفحه است و در صورتی که شمارهها در صفحه کلید مجازی تغییر نکرد، آن صفحه جعلی است.
در کنار این موارد توجه به اسم دامنه در تمام صفحات خرید از سایت مورد نظر و اینکه اسم دامنه باید در تمام صفحات یکی باشد.
بررسی لوگو و علامت اینماد در سایت و بررسی اینکه اینماد مورد تایید است (جهت بررسی واقعی بودن اینماد کافی است بروی لوگو اینماد کلیک کنید و یک پنجره با اسم سایت https://trustseal.enamad.ir باز میشود که کلیه مشخصات کسب و کار را نوشته و میتوانید مورد تایید و واقعی بودن سایت را چک کنید).
ترجیحا از سایتهایی که اینماد ندارند خرید نکنید چراکه در صورت مشکل مرجعی پاسخگو نیست.
کلید قفل امنیت در کنار نام دامنه که این انتقال اطلاعات بین شما و سایت را بصورت محرمانه انتقال میدهد هرچند این مورد اجباری نیست، ولی نشان میدهد که سایت چقدر معتبر است و برای کاربرانش اهمیت قائل شده و این قفل را گذاشته است.
زمان انتقال از سایت به درگاه بانک توجه داشته باشید که اطلاعاتی که در صفحه بانک به شما نمایش میدهد اولا آدرس دامنه بالا مربوط به درگاهاهی پرداخت بانکی باشد دوم اینکه اطلاعات فروشگاه و مبلغ و اسم دامنه ذکر شده دقیقا با مشخصات سایتی که خرید میکنید یکی باشد.
روش دیگر نیز این است که یک بار اطلاعات کارت بانکی خود را عمداً اشتباه وارد کنید، اگر پیغام خطا داد، یعنی درگاه جعلی نیست، اما اگر پیغام عملیات موفقیت آمیز است را مشاهده کردید، بدانید که با یک درگاه جعلی مواجه هستید.