هر ساله برای تنظیم ساعت بهاری و زمستانی ساعت ها جا به جا می شوند امسال نیز به قرار هر سال در تاریخ 1 فروردین ساعت بهاری یک ساعت به جلو کشیده شده است. تحقیقات اخیر نشان داده است که جلو کشیدن ساعت ها با خطر سکته قلبی و روانپریشی در افراد دارای ارتباط است و میزان سکته قلبی در این شرایط افزایش می یابد.
شاید بنظر برسد که در این اتفاق زمان تنها یک ساعت به عقب یا جلو کشیده می شود اما تاثیر این اتفاق در افراد حساس می تواند غیر مترقبه باشد. برای افراد حساس و آسیبپذیرتر، تغییر یک ساعت در شبانهروز میتواند به اختلال در ساعت درونیشان بیانجامد. بسیاری از آنها دچار بدخوابی میشوند و از خستگی و نداشتن تمرکز شکایت میکنند. این مشکلات در زنان بیشتر دیده میشود.
بسیاری از مطالعات نشان داده اند که طرح جلو کشیدن ساعت در بهار با به هم ریختن زمان زیستی بدن باعث بالا رفتن میزان سکته می شود . درهنگام پاییز و بازگشت ساعت ها به روند قبل میزان سکته به شدت کاهش می یابد.
همچنین نتایج مطالعات دانشمندان دانمارکی نیز بر روی 185 هزار بیمار روانپریش نشان اد که میزان افسردگی حاصل از تغییر ساعت در بین افراد در طول مدت 10 دقیقه پس از تغییر ساعت تابستانی 11 درصد افزایش یافته است.