یکی از کهن ترین رسوم ایرانی ها چیدن سفره هفت سین در آستانه بهار و شروع سال جدید است که به آن عید نوروز نیز گفته می شود. طبق سنن قدیمی هفت سین موجود در این سفره باید ریشه گیاهی و درمانی داشته باشند. در این مطلب به خواص هفت سین میپردازیم و به شما توصیه می کنیم آن ها را بخورید.
سرکه، درمانگر
سرکه خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و در کاهش فشار خون و کلسترول موثر است. آیا میدانستید سرکه با افزایش جذب کلسیم موجب بهبود استخوان سازی میشود؟ سرکه علاوه بر این که به کاهش وزن کمک میکند، میتواند مسمومیتهای غذایی را هم از بین ببرد.
سنجد، تندرستی
سنجد از گذشتههای دور به عنوان یک داروی سنتی شناخته میشود. سنجد سرشار از ویتامینهای E؛ و C؛ و کاروتن است که همه آنها از جمله مواد آنتی اکسیدان هاست. سنجد خاصیت ضد التهابی دارد به ویژه برای افرادی که با بیماریهای استخوانی و مفصلی دست و پنجه نرم میکنند، همچنین غنی از کلسیم است و میتواند از نرمی استخوان جلوگیری کند.
سماق، ضد میکروب
سماق به عنوان چاشنی در تسکین درد معده و اختلالات گوارشی موثر است و از این رو در دستگاه گوارش به عنوان آنتی بیوتیک عمل میکند.
سپنج (اسپند)، معجزه گر
با دود کردن اسپند، آلکالوئیدها و ترکیباتی مشابه در محیط آزاد میشود که هوای اطراف را ضد عفونی میکند و میکروبها را از بین میبرد. اسپند میتواند در درمان آسم نیز موثر باشد.
اگر دچار بی خوابی هستید نیز میتوانید از آن به عنوان آرامش بخش یا خواب آور استفاده کنید.
سیر، ضد ویروس
سیر دارای خواص دارویی و تغذیهای است. این داروی مقوی، ماده ضد ویروسی دارد که میتواند هنگام ابتلا به سرما خوردگی یا حتی در سلامتی به عنوان یک داروی گیاهی برای مقابله با بیماریهای ویروسی استفاده شود.
سیب، سلامت
سیب سرشار از ویتامین C، فیبر، ترکیبات کاروتنوییدی، بتاکاروتن و پیش سازهای ویتامینهای A؛ و C. است. سیب را تازه و با پوست بخورید، زیرا فیبر موجود در پوست سیب خیلی بیشتر از خود میوه است.
سمنو، انواع ویتامین
سمنو یک ماده نشاستهای است که از دانه گندم تهیه میشود و هضم و جذب راحت تری دارد. سمنو از آرد گندم کامل تهیه میشود و به همین دلیل مقادیر قابل توجهی ویتامینهای گروه B؛ و املاحی مثل پتاسیم دارد.