سایت خبری طلا

عقب نشینی سودجویان با چاشنی منت بر مشتری

حال با ثبات نسبی دلار در مرز زیر سه هزار تومان و شنیده شدن زمزمه هایی مبنی بر کاهش بیشتر قیمت ارز، محتکران که از روزهای شیرین خود فاصله گرفته اند، مجبور به عقب نشینی از قیمت های نجومی خود شده اند، سعی می کنند این عقب نشینی را با منت بر مشتری انجام دهند.




سال جاری، سال نوسانات شدید ارزی بود با تمام حواشی اش. مقصر اصلی این داستان را بعضی ها دلالان میدانند، برخی ها مدیران اقتصادی دولت و بعضی هم مثل یک مقام ارشد دولتی تقصیر را به گردن پیامک یک خبرگزاری می اندازند.

حال مقصر هرکه باشد مهم این است که بعضی از این نمد کلاهی برای خود دوختند و آن هم خوب کلاهی! برخی وارد کنندگان و فروشندگان عمده بسیاری کالاهای خارجی از این دسته بوند، افرادی که کالاهای خود را با دلار زیر 2000 تومان و حتی به نرخ مرجع وارد کشور کرده بودند و با شروع داستان نوسان ارز، کالاهای خود را به بهانه گرانی ارز به 2 تا سه برابر قیمت تمام شده روانه بازار کردند.

بره کشان این سودجویان نزدیک شدن قیمت دلار به چهار هزار تومان بود که در آن زمان بی کیفیت ترین اجناس به مشتری با بالاترین قیمت عرضه شد.

حال با ثبات نسبی دلار در مرز زیر سه هزار تومان و شنیده شدن زمزمه هایی مبنی بر کاهش بیشتر قیمت ارز، محتکران که از روزهای شیرین خود فاصله گرفته اند، مجبور به عقب نشینی از قیمت های نجومی خود شده اند، سعی می کنند این عقب نشینی را با منت بر مشتری انجام دهنده اند.

به عنوان نمونه برخی فروشگاه های اینترنتی که به عرضه محصولات دیجیتالی می پردازند و فقط در عرض یک روز 50 درصد قیمت های خود را بالا بردند، حال کالاهای خود را که بسیاری از آنها از مشتری چندانی ندارد (در عرصه دیجیتال به خاطر عرضه سریع محصولات جدید، کالاهی قدیمی به سرعت از رده خارج می شوند) و حتی بسیاری از آنها با مدل 2011 – در حالی که در ماه های پایانی سال 2012 هستیم- با عناوینی از جمله "پیشنهاد شگفت انگیز"، " فروش فوق العاده" و ... به فروش می رسانند.

نکته جالب توجه این که به عنوان مثال یکی از این فروشگاه های اینترنتی یک قیمت مدل لب تاپ خود را در عرض یک روز از یک میلیون و سیصدهزار تومان به یک میلیون و هفتصد هزارتومان افزایش داد و حال با افتادن آب ها از آسیاب و در خواب زمستانی متولیان نظارتی، همین محصول را تحت عنوان "فروش ویژه به مشتریان " به قیمت یک میلیون و ششصدهزار توما ن به فروش می رساند!

حال در این بازار آشفته، مصرف کننده واقعی که برای نیازهای خود مجبور به خرید از همین سودجویان است، باید به کجا شکایت کند؟ و آخر داستان تلخ " هرچقدر زورت می رسد بفروش" سودجویان چگونه رقم خواهد خورد؟