بقراط پزشک کهن یونان نظر خود را درباره سیر اینگونه بیان می کند که بگذارید غذا داروی شما باشد و دارو غذای شما باشد. به اعتقاد گذشتگان و طب سنتی سیر به عنوان ماده ای غذایی با طبع گرم دارای خواص بسیاری برای بدن و درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری ها مفید است . حتی در آشپزی ایرانی نیز از سیر استفاده های بسیار می شود اما واقعا خوردن سیر با بدن انسان چه کار می کند؟
سیر طبعی گرم و خشک دارد و از جمله خوراکی هایی است که دارای خواص درمانی و موثر متفاوتی برای انسان است. خوردن آن با رعایت زمان و سن و مزاج می تواند باعث حفظ رطوبت بدن و جلوگیری از خشکی بدن می شود.
سیر رقیق کننده خون، خشک کننده رطوبت معده و مفاصل و مدر ادرار و دفع عرق می باشد. سیر حاوی آلیسین است که برای سلامتی مفید است و به کاهش فشار خون و کلسترول کمک می کند.
با توجه به تأثیرات مفید سیر بر روی عوامل خطر مهمی مانند فشار خون ، منطقی است که سیر می تواند به شما در طول عمر بیشتر کمک کند.این واقعیت که می تواند با بیماری های عفونی مقابله کند نیز یک فاکتور مهم است ، زیرا اینها علل شایع مرگ و میر هستند ، به ویژه در افراد مسن یا افرادی که دارای سیستم ایمنی ناکارآمد هستند.
زیاد خوردن سیر می تواند به چشم و ریه آسیب بزند. مصرف سیر به خصوص سیر خام به صورت ناشتا توصیه نمی شود.