به گزارش موبوایران، استفاده از کرم مرطوب کننده، خوردن نوشابه رژیمی و گوش دادن به موسیقی همگی عادت های روزمره ای هستند که کمتر پیش می آید به پیامدهای آن ها فکر کنیم. اما حقیقت آن است که حتی معمولی ترین عادت های ما می توانند اعتیادآور و برای ذهن و بدن مان مضر باشند.
در ادامه درباره ی عادت های رایجی صحبت خواهیم کرد که می توانند رفتارهای وسواس گونه در شما ایجاد کنند.
۱- استفاده از مرطوب کننده
وقتی دائماً به پوست خود مرطوب کننده می زنید، با این کار ممکن است پوست دیگر فراموش کند که چطور به تنهایی خود را مرطوب کند. تحقیقی نشان داد اگر استفاده از کرم های رفع خشکی پوست را کنار بگذارید، پوست ممکن است تا ۳ هفته خشک باقی بماند و خود را مرطوب نکند. اما خبر خوب آنکه قابلیت مرطوب سازی طبیعی پوست به طور خودکار و به تدریج بازمی گردد.
۲- خوردن نوشابه رژیمی
نوشابه های رژیمی در ترکیب خود شیرین کننده های مصنوعی دارند و از آنجایی که به همان شیرینی قند هستند، باعث ایجاد هوس های غذایی و وابستگی می شوند. به همین دلیل اگر قصد کم کردن وزن تان را دارید نباید نوشابه های رژیمی را جایگزین نوشابه های عادی کنید.
۳- برنزه کردن پوست با دستگاه سولاریوم
پژوهش ها می گویند پرتوهای فرابنفشی که در دستگاه سولاریوم ساطع می شوند گردش خون را در بخش هایی از مغز افزایش می دهند که با اعتیاد به مواد مخدر مرتبط هستند. به همین دلیل کسانی که دوست دارند پوست خود را با دستگاه سولاریوم برنزه کنند اغلب ظرف مدت کوتاهی این کار را تکرار می کنند، حتی اگر نیازی به آن نباشد.
۴- زدن نرم کننده لب
میل به زدن نرم کننده لب که آن را یک اعتیاد رفتاری می دانند در بسیاری از مصرف کنندگان ایجاد اضطراب می کند. علت این مسأله آن است که این کار برای ما لذت بخش است و می تواند به رفتاری وسواس گونه بدل شود، مثل جویدن ناخن یا کندن موهای خود.
۵- گوش دادن به موسیقی
هنگام گوش دادن به موسیقی در مغز دوپامین آزاد می شود. با این اتفاق گرچه حس خوشی به ما دست می دهد و ولع بیشتری پیدا می کنیم، اما گوش دادن به موسیقی فوایدی هم دارد، مانند بهبود عملرد شناختی، کاهش اضطراب و تقویت روحیه.
۶- سفید کردن دندان ها
سفید کردن دندان ها نه تنها اعتیادآور است بلکه اختلال ناشی از آن برای خود اسم هم دارد. در حقیقت به سفید کردن اعتیادگونه ی دندان ها بلیچورکسی می گویند که آن را می توان نوعی اختلال خود زشت پنداری دانست، چون افرادی که به شکل اعتیادگونه این کار را انجام می دهند همیشه دندان های خود را زرد و کثیف می بینند، حتی زمانی که واقعاً سفید باشد.
۷- عاشق شدن
عاشق شدن در مراحل اولیه ی خود ویژگی هایی شبیه به اعتیاد به مواد مخدر دارد، مانند هوس کردن، سرخوشی و اضطراب. این اتفاق به این دلیل رخ می دهد که هم زمانی که عاشق می شوید و هم زمانی که به ماده مخدری اعتیاد پیدا می کنید همان بخشی از مغز تحریک می شود که کارش تشخیص تجربه ی پاداش و میل است.
۸- استفاده از قطره چشم
بر اساس تحقیقات، استفاده از قطره های چشم سیکلوپلژیک می تواند بسیار اعتیادآور باشد. از این قطره ها هنگام معاینه ی چشم برای بررسی شبکیه ی چشم یا درمان التهاب قرنیه چشم استفاده می شود. برخی افرادی که در روند درمان آن ها این نوع قطره به کار رفته، از تجربه ی دشواری های جسمی و روحی مشابه آنچه در هنگام ترک اعتیاد رخ می دهد، گفته اند.
۹- خرید لباس و وسایل برند
خرید وسواس گونه را هم نوعی اعتیاد رفتاری می دانند. افرادی که گرفتار این مشکل هستند، دوست دارند از برندهای معروف و مجلل استفاده کنند تا به این وسیله دیگران را تحت تأثیر قرار دهند و احساس برتری کنند. این کار حس اضطراب و انزوا را بیشتر می کند اما با دریافت کمک پزشکی قابل درمان است.
۱۰- گرفتن سلفی
سلفی گرفتن مداوم را می توان اختلالی روانی به حساب آورد و اغلب نیز در میان نوجوانان دیده می شود که اعتماد به نفس پایینی دارند. این اعتیاد را از دو جهت می توان دید: نیاز به داشتن یک سلفی بی عیب و نقص و میل به گرفتن بازخوردهای خوب در در شبکه های اجتماعی.
۱۱- پیرسینگ بدن
وقتی بدن خود را پیرسینگ می کنید هورمونی به نام اندورفین ترشح می شود که احساس خوبی در ما ایجاد می کند. به همین دلیل فرد احساس شادی و خوشی کرده و در نتیجه به این احساس اعتیاد پیدا می کند.