به گزارش سایت طلا،سیما سادات لاری روز دوشنبه افزود: در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۹ فروردین) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۹ هزار و ۳۱۰ نفر بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و یک هزار و ۱۵۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۸۶۴ هزار و ۹۸۴ نفر رسید.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و ۶۰۰ هزار و ۴۸۸ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. همچنین سه هزار و ۹۴۰ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و تاکنون ۱۲ میلیون و ۶۸۲ هزار و ۹۶۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
لاری افزود: اکنون ۲۳ شهرستان قرمز و ۴۴ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است. همچنین ۲۸۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۹۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
اثربخشی واکسن کرونا در افراد چاق کمتر است
لاری گفت: چاقی و اضافه وزن مستقیم و غیر مستقیم در ابتلا و تشدید بیماری کووید۱۹ موثر است. اغلب افراد جوان و میانسال که بر اثر کرونا بستری شده اند، دارای اضافه وزن بوده اند. نتایج تحقیقات جدید نیز نشان می دهد، اثربخشی واکسن کرونا در افراد چاق نسبت به افراد دارای وزن معمولی کمتر است.
وی افزود: به همه مردم توصیه می کنیم با تغذیه مناسب برای داشتن وزن مناسب اقدام و در ایام نوروز نیز از مصرف بیش از حد آجیل و شیرینی پرهیز کنید و البته انجام منظم ورزش و تحرک بدنی با پرهیز از حضور در اماکن شلوغ نیز توصیه می شود.
شهروندان می توانند برای اطلاع از وضعیت لحظه ای رنگ بندی شهرها به اپلیکیشن ماسک یا به آدرس https://app.mask.ir/map مراجعه کنند.
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون بیش از ۱۲۷ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست دادهاند.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
چگونه امکان ابتلا به ویروس کرونا افزایش مییابد؟
کمیته ساماندهی تحقیقات کووید ۱۹ وزارت بهداشت در پژوهشی عواملی که شانس ابتلا به ویروس کرونا را افزایش میدهند برشمرده که توجه به این موارد برای پیشگیری از ابتلا به بیماری ضروری است.