ریزش ۸ هزار واحدی شاخص بورس/بورس به حالت رکود رسیده است

شاخص کل در بازار بورس امروز هشت هزار و ۶۵۰ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۲۹۴ هزار واحد رسید.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ،شاخص کل بورس امروز با ۸۶۵۰ واحد کاهش به رقم یک میلیون و ۲۹۴ هزار واحد رسید. شاخص کل با معیار هم وزن هم ۱۹۳ واحد کاهش یافت و رقم ۴۴۲ هزار و ۶۴۵ هزار واحد را ثبت کرد.

معامله‌گران امروز ۴۷۰ هزار معامله به ارزش ۳۸ هزار و ۴۶۱ میلیارد ریال انجام دادند. ملی صنایع مس ایران، فولاد مبارکه اصفهان، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، سرمایه گذاری نفت، گاز و پتروشیمی تامین، پالایش نفت اصفهان و صنایع پتروشیمی خلیج فارس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.


آخرین وضعیت شاخص فرابورس

امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۴۱ واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۸ هزار و ۱۲۲ واحد ثابت ماند.

همچنین در این بازار ۸۷۱ میلیون و ۵۶۲ هزار برگه سهم به ارزش ۱۴ هزار و ۸۶۴ میلیارد ریال داد و ستد شد.

امروز نمادهای بیمه پاسارگاد (بپاس)، گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی (سمگا)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، صنایع ماشین‌های اداری ایران (مادیرا)، توسعه خدمات دریایی و بندری سینا (حسینا)، بیمه دی (ودی)، بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای)، ذوب روی اصفهان (فروی) و سنگ آهن گهر زمین (کگهر) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار داشتند.

همچنین نماد پلیمر آریا ساسول (آریا)، سهامی ذوب‌آهن اصفهان (ذوب)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، اعتباری ملل (وملل)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، تولید نیروی برق دماوند (دماوند)، فرابورس ایران (فرابورس)، پتروشیمی غدیر (شغدیر) و زغال سنگ پرورده طبس (کزغال) تاثیر منفی بر شاخص بورس به همراه داشت.

بورس به حالت رکود رسیده است

بازار سهام در دو هفته پایانی سال ۹۹ روند نوسانی را تجربه کرد. برخی از کارشناسان معتقد هستند بازار از روند صعودی خود در حال فاصله گرفتن است و رفتارهای هیجانی در حال کاهش است.

مهدی رضایتی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به روند صعودی شاخص در دو هفته پایانی توضیح داد: بازار به مدت زیادی با حجم بالایی از عرضه همراه بود و ورود نقدینگی بسیار کم بود ودر نتیجه قدرت فروشندگان کاهش پیدا کرده بود.

رضایتی با بیان اینکه قدرت فروشندگان و تعداد خریداران بسیار کاهش پیدا کرده بود، ادامه داد: بازار به حالت رکود رسیده است و تحرکی در بازار دیده نمی‌شود و شرایط به نحوی بود که بازار به شدت نیاز نقدینگی داشت. برخی از سیاست‌گذاری‌ها در طول بهمن و اسفند ۹۹ جوابگوی روند نزولی و فرسایشی بازار نبود.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه بازار نیاز شدیدی به نقدینگی داشت، تصریح کرد: الزام صندوق‌ها برای ورود به بازار که با تزریق حدود ۹ هزار میلیارد تومان به بازار همراه بود، تا حدودی بازار را حرکت داد و توانست به بازار کمک کند و آن را کمی از روند فرسایشی خارج کند.

کارشناسان معتقد بودند این حجم از نقدینگی باتوجه به شرایط بازار کافی نیست و همانطور که انتظار می‌رفت باتوجه به دامنه نوسان با وجود روند صعودی شاخص بسیاری از نمادها قفل در صف فروش بودند.

مهدی رضاتی با بیان اینکه، نکته قابل توجه آن است که بازار بتواند اعتماد حقیقی‌ها را به بازار برگرداند، توضیح داد: بازار باید رفته رفته اعتماد را برگرداند و سهامداران بتوانند دوباره وارد بازار شوند. در هفته پایانی اسفند افزایش حجم معاملات را شاهد بودیم که همین موضوع می‌تواند امیدوار کننده باشد که با گذر زمان اعتماد برگردد و بازار به روند تعادلی خود نزدیک‌تر شود.