به گزارش سایت طلا،دکتر سیما سادات لاری، گفت: از دیروز تا امروز ۱۳ فروردین ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۶۶۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۳۳۰ نفر از آنها بستری شدند.
به گفته وی، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۹۰۸ هزار و ۹۷۴ نفر رسید.
وی افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۶۲ هزار و ۸۷۶ نفر رسید.
لاری تاکید کرد: خوشبختانه تا کنون یک میلیون و ۶۳۳ هزار و ۹۴۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
وی افزود: چهار هزار و ۵ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: تا کنون ۱۲ میلیون و ۹۶۳ هزار و ۷۷۸ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
وی افزود: در حال حاضر ۴۶ شهرستان قرمز و ۱۱۹ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت "از" و "به" شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است.
به گفته وی، همچنین ۲۴۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۷ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
روزهای سخت کرونایی در پیش است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر چه گفتیم و التماس کردیم که صبوری کنید تا ویروس سرکش انگلیسی گسترش پیدا نکند، توجه نکردند، روزهای سختی در پیش است امیدوارم دستاوردهای افتخارآمیز گذشته به سادگی به باد نرود.
سعید نمکی روز جمعه در اینستاگرام نوشت: ویروس سرکش انگلیسی از راه رسید، خوزستان را گرفتار کرد، شبانه روز تلاش کردیم تا در آن استان که بیشتر از سه پیک کشوری قبلی گرفتارمان کرد مهارش کنیم. عملا ضرب شصت ویروس موتاسیون یافته را چشیدیم. ویروس مهاجم از هوا و زمین به دلایلی که جای بحثش در این مقال نمی گنجد به همه جا پر گشود.
وی ادامه داد: نوشتیم.گفتیم. التماس کردیم. قسم دادیم که دو تا سه هفته صبوری کنید، مهلت بدهید، تا مثل سال قبل از فرصت تعطیلات سال نو استفاده کنیم و با تشدید بیماریابی در طرح شهید سلیمانی خانه به خانه شعله های کوچک را شناسایی و مهار نماییم تا به هم نپیوندند و آتش دامن پهنه کشورمان را نگیرد.
وزیر بهداشت افزود: گفتیم، سفر و جمعیت سیال نمی گذارد طرح شهید سلیمانی اجرا شود و بیماری نیز از نقاط گرفتار به مراکز پاک تر منتقل می شود. گفتیم، صف های طولانی تهیه ارزاق شب عید ساعت ها جمعیت سالمند تنیده در این صف ها را گرفتار می کند. گفتیم، می دانیم تاب آوری مردم مهم است ولی تاب آوری مدافعان خسته سلامت پس از ۱۴ ماه کار بی وقفه و جانفشانی برای مدیریت پیک های پیوسته نیز مهم است.
نمکی ادامه داد: گفتیم، اقتصاد گردشگری اهمیت دارد ولی سرمایه اجتماعی نظام سلامت و هزینه های شیوع مجدد بیماری و اثراتش بر اقتصاد خرد و کلان کشور نیز بی اهمیت نیست. گفتیم، اگر به حرف های کارشناسی مان گوش ندهند بهار سختی در پیش است. شاید بدین دلیل باور نکردند که اولا وزن ویروس موتاسیون یافته را در محاسبات اپیدمیولوژیک ما نمی شناختند و ثانیا سه پیک سنگین قبلی را آرام، بی صدا و مظلومانه همکارانمان مدیریت کردند و گروهی فکر کردند که فراز و فرود منحنی ها شاید به شیوه فوتوشاپ است.
وزیر بهداشت گفت: در روزهای گذشته با روسای خسته و دل شکسته دانشگاه های علوم پزشکی تماس داشتم. به شدت نگرانند. بیمارانشان در حال افزایش و تخت هایشان در حال پر شدن است. ضمن آنکه می دانند در این خیز جدید اولا زنجیر مهار غول سرکش بیماری با ویروس جدید گسسته تر است و ثانیا خود و سربازان مدافعشان خسته تر.
نمکی افزود: روزهای سختی در پیش است خداوند یاری مان کند تا نمانیم، تا دستاورد افتخارآمیز روزهای سخت تحریم به سادگی به باد نرود، تا شرمسار آنان که پایداری و همراهی مان کردند و شرمنده روح بلند مدافعان سلامت و خانواده هایشان نشویم. کمک کند تا عزیزان ارجمند دیگری را از دست ندهیم.