به گزارش سایت طلا،این بیانیه بعد از مذاکرات باعث خوش بینی می شود که پیشرفت غیرمنتظره ای حاصل شده است
دستیابی به پیشرفت غیرمنتظره در پی تلاش های ظاهرا بی ثمر برای بازگرداندن آمریکا به توافق هسته ای با ایران، در آستانه مذاکرات دیپلماتیک پنهان این هفته در فرانکفورت قرار دارد.
کمیسیون مشترک، ارگانی که امضاکنندگان این قرارداد را در این معامله گرد هم آورده است، روز جمعه جلسه می گذارد تا نتیجه نشست روز دوشنبه را در میان خوش بینی روزافزون نسبت به پیشرفت غیر منتظره بررسی کند.
در بیانیه روز پنجشنبه، اتحادیه اروپا گفت که کمیسیون مشترک، به نمایندگی از نماینده عالی اتحادیه اروپا، جوزپ بورل، توسط مدیر سیاسی خدمات خارجی اتحادیه اروپا، انریکه مورا، مدیریت می شود. در بیانیه ای آمده است: "طرفین در مورد بازگشت احتمالی آمریکا به برجام (JCPOA) و چگونگی اطمینان از اجرای کامل و موثر توافقنامه توسط همه طرفین بحث خواهند کرد."
دونالد ترامپ در سال 2018 آمریکا را به صورت یک جانبه از این توافق خارج کرد که بر اساس آن ایران، غنی سازی اورانیوم خود را در ازای لغو تحریم های اقتصادی محدود کند.
روز پنجشنبه، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که ایالات متحده از این بیانیه استقبال می کند.
پرایس گفت: "ما آماده هستیم تا به پیروی از تعهدات برجام (JCPOA) خود ادامه دهیم و ایران نیز همین كار را انجام دهد."
وی افزود: آمریکا در حال گفتگو با شرکا "در مورد بهترین راه برای دستیابی به این هدف، از جمله طی یک سری گام های متقابل اولیه" است.
کمیسیون مشترک (از جمله چین، روسیه و کشورهای اروپایی، و همچنین اتحادیه اروپا) به طور منظم تشکیل جلسه می دهد، اما ناظران گفتند که زمان اعلامیه، تحولات مثبتی را نشان می دهد. آخرین جلسه در 12 دسامبر بود.
ایران خواستار لغو کلیه تحریم های ایالات متحده و بازگشت یک جانبه به توافقی است که در سال 2018 انجام داد.
اگرچه آمریکا گفته بود مذاکرات غیرمستقیم با ایران از طریق واسطه های اروپایی در جریان است، اما پیشرفت چندانی وجود نداشت.
ناامیدی روزافزونی در بخشهایی از حزب دموکرات وجود دارد که ممکن است جو بایدن ایران را به دلیل ترس از اینکه می تواند حمایت کنگره از برنامه بلند پروازانه داخلی خود را از دست بدهد، در صورت لزوم تحریم های اقتصادی تحمیل شده توسط دونالد ترامپ را نیز از دست بدهد.
بحث های خصوصی بر توافق چارچوبی متمرکز بوده است که به موجب آن آمریکا می تواند در ازای گام های خاص و قابل تأیید از سوی ایران برای پیروی کامل از توافق، تحریمها را لغو کند. ایران برای کاهش انطباق خود با یک سری اقدامات برگشت پذیر از جمله افزایش غنی سازی اورانیوم و کاهش دسترسی بازرسان سازمان ملل به سایت های هسته ای خود اقدام کرده است.
آمریکا همچنین در برخی مواقع تلاش کرده بود که این معامله تمدید شده و شامل موارد دیگری از جمله امنیت منطقه ای شود، موضوعی که ایران آن را رد کرده بود.
برخی از ناظران می ترسند که جو بایدن فوریت پیشرفت در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران در ژوئن را درک نمی کند، جایی که تندروهای مخالف اصل معامله، احتمالاً در انتخابات با مشارکت کم، پیروز خواهند شد.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، اظهار داشت که خوشبین است که آمریکا مایل به سازش است. وی افزود: "من بسیار امیدوارم که اینرسی ضد ایرانی که در ابتدا مشاهده شد جای خود را به عقل سلیم بدهد."