ریزش ۱۱ هزار واحدی شاخص بورس در نخستین روز هفته/چرا شاخص بورس منفی شد؟
شاخص کل در بازار بورس امروز ۱۱ هزار و ۶۴۸ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۲۸۲ هزار واحد رسید.
به گزارش سایت طلا ،در معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل بورس با ۱۱ هزار و ۶۴۸ واحد نزول تا رقم یک میلیون و ۲۸۲ هزار واحد کاهش یافت. شاخص کل و معیار هم وزن هم ۱۵۳۳ واحد کاهش یافت و رقم ۴۴۱ هزار و ۱۱۴ واحد را ثبت کرد.
بورس امروز هم منفی بود و به یک میلیون و ۲۸۲ هزار واحد رسید. افت حدود یک درصدی شاخص بورس درحالیست که در هفته گذشته نیز در مجموع بازدهی هفتگی این بازار منفی حدود یک درصد بود. در معاملات امروز سه نماد فولاد، فملی و شستا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند.
معامله گران ۲۹۱ هزار معامله به ارزش ۳۲ هزار و ۹۶۲ میلیارد ریال انجام دادند. فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، سرمایه گذاری تامین اجتماعی، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، معدنی و صنعتی چادرملو، پالایش نفت اصفهان و پتروشیمی پارس نسبت به سایر نمادها بیشترین تاثیر منفی را روی بورس گذاشتند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۱۹ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۸ هزار و سه واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار ۸۱۰ میلیون و ۹۷۲ هزار برگه سهم به ارزش ۱۸ هزار و ۳۹۹ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای رایان هم افزا (رافزا)، صنایع ماشینهای اداری ایران (مادیرا)، بیمه معلم (ومعلم)، پخش هجرت (هجرت)، شهرسازی و خانهسازی باغمیشه (ثباغ)، صنعتی دوده فام (شصدف)، هتل پارسیان کوثر اصفهان (گکوثر)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) و کشت و دام گلدشت نمونه اصفهان (زگلدشت) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار داشتند.
همچنین نماد پلیمر آریا ساسول (آریا)، بیمه پاسارگاد (بپاس)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، پتروشیمی مارون (مارون)، فولاد هرمزگان جنوب (هرمز)، گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی (سمگا)، اعتباری ملل (وملل)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان) و سهامی ذوبآهن اصفهان (ذوب) تاثیر منفی بر شاخص بورس به همراه داشت.
چرا شاخص بورس منفی شد؟
بازار سهام سال ۱۴۰۰ را با یک روند نوسانی آغاز کرد و همچنان این روند نوسانی ادامه دارد. در جریان معاملات امروز (۱۴ فروردین) شاخص با یک روند منفی، ۱۱ هزار واحد افت کرد. بسیاری از سهمها در صف فروش قفل بودند و نمادهای شاخصساز با روند منفی همراه شدند.
گلناز میرسلیمانی، کارشناس بازار سرمایه با اشاره به رشد نسبی نمادهای شاخصساز توضیح داد: برخی از نمادهای شاخصساز در جریان صعود شاخص در دو هفته پایانی اسفند به قیمت نسبتا ایدهآلی رسیدند. در مقابل شاخص کل به نقطه حساسی رسید و منتظر حمایت بود.
میرسلیمانی به قفل بودن نمادهای کوچک در صفهای فروش اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه در زمان برگزاری مجامع عمومی شرکتها قرار داریم و از طرفی نمادهای شاخصساز طی سه ماه گذشته روند نوسانی را طی کردند، بازار اگر از رفتارهای هیجانی فاصله بگیرد، بعد از برگزاری مجامع کم کم به روند تعادلی نزدیک میشود.
این کارشناس بازار سرمایه به برگزاری جلسه طرفین برجام اشاره کرد و توضیح داد: با توجه به منتشر شدن خبر برگزاری جلسه برجام در روز سهشنبه، بازار منتظر مشخص شدن نتیجه این جلسه است. نکته قابل توجه آن است که بازار طی چند ماه گذشته نشان داده است که خبرها و اتفاقهای پیشرو را پیشخور میکند. بازار امروز هم به برگزاری جلسه برجام واکنش نشان داده و نمونههای مشابه این اتفاقات در چند ماه گذشته در بازار اتفاق افتاده است.
او به احتمال تغییر در دامنه نوسان اشاره کرد و گفت: بر اساس برخی از اخبار منتشر شده گفته میشود که دامنه نوسان به منفی شش و مثبت شش تغییر پیدا میکند. بازار حتی به این خبر هم واکنشهایی نشان داده است و قفل بودن تعداد زیادی از نمادها در معاملات امروز نشاندهنده همین موضوع است. سهامداران زیادی به دلیل ترس از منفی شش خوردن سهمها و متضرر شدنشان به سمت نقد کردن سهمهای خود رفتهاند و همین موضوع بازار امروز را با افت ۱۱ هزار واحدی روبهرو کرد.
گلناز میرسلیمانی در پایان گفت: بازار هفته سوم فروردین ۱۴۰۰ را احتمالا با همین روند منفی اما با شدت کمتری پشت سر میگذارد تا نتیجه جلسه سهشنبه مشخص شود.