اطلاعات چه خانه‌هایی باید در سامانه ملی املاک ثبت شود؟

معاون وزیر راه و شهرسازی در خصوص ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان توضیحاتی داد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص جزئیات ثبت اطلاعات املاک در سامانه ملی املاک تصریح کرد: سرپرستان خانوار اعم از مالک و مستأجر از ۱۹ فروردین به مدت ۲ ماه ملزم به ثبت اطلاعات املاک خود در سامانه املاک و اسکان، هستند.

او افزود: در این مرحله فقط واحد‌های مسکونی ملزم به ثبت در سامانه ملی املاک شده اند.

محمود زاده با بیان اینکه دولت با اجرای این طرح به دنبال درآمد زایی نیست، افزود: این طرح صرفا برای ورود خانه‌های خالی به املاک دارای ساکن طراحی شده است.

او گفت: سرپرست خانواده برای ثبت محل سکونت خود تنها می‌تواند در یک شهر یک واحد با یک کد پستی به ثبت برساند.

محمود زاده با بیان اینکه تا دو روز دیگر مکانیزم ثبت اطلاعات راه اندازی می‌شود، افزود: ثبت نکردن یا ثبت مشخصات اشتباه ملک در سامانه جامع املاک و اسکان، جرایم سنگینی از جمله قطع یارانه‌ها، جرایم مالیاتی و خدمات بانکی را به دنبال دارد.

این مقام مسئول بیان کرد: در صورت نبود اطلاعات ملکی در این سامانه، مالیات بر خانه‌هایی که بیش از ۱۲۰ روز خالی است، اعمال می‌شود. میزان مالیات برای سال اول ۶ برابر، سال دوم ۱۲ برابر و سال سوم ۱۸ برابر اجاره سالیانه واحد مسکونی است.

او ادامه داد: اگر اطلاعات اشتباه وارد سامانه املاک شود، دو برابر این میزان مالیات به عنوان جریمه در نظر گرفته می‌شود.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: این قانون برای املاک حقیقی در شهر‌های بالای صد هزار نفر و بیش از ۱۵۰ متر در نظر گرفته می‌شود.

محمود زاده با بیان اینکه هیچ مالکی در یک شهر نمی‌تواند در دو واحد مسکونی ساکن باشد، افزود: سرپرستان خانوار می‌توانند دو واحد مسکونی خالی از سکنه در دو شهر متفاوت داشته باشند. سرپرست خانوار مستاجر هم باید مشخصات محل سکونت ومشخصات خود را در سامانه به ثبت برسانند.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی گفت: برای مالکان حقیقی واحد خالی در سال اول ۶ برابر قیمت اجاره خواهد بود و هر سال دو برابر می‌شود. همچنین برای واحد‌های مسکونی که مالکان حقوقی دارند اخد مالیات در سال اول ۱۲ برابر اجاره آن است و در سال بعد دو برابر می‌شود.

واحد‌های مسکونی‌ که بیش از ۱۲۰ روز خالی بمانند مشمول مالیات می‌شوند

در ادامه برنامه محمود علیزاده معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور هم گفت: واحد‌های مسکونی‌ که بیش از ۱۲۰ روز خالی بمانند مشمول مالیات می‌شوند. مالیاتی که از مرداد ماه ۱۴۰۰ اخذ می‌شوند به اندازه نصف ارزش اجاره ماهانه آن خواهد بود.

علیزاده با بیان اینکه ملاک تشخیص خانه‌های خالی سامانه املاک و اسکان است، افزود: از دی ماه ۱۴۰۰ شروع به مطالبه مالیات بر خانه‌های خالی از سکنه می‌شود.

معاون حقوقی و فنی مالیاتی سازمان امور مالیاتی کشور گفت: چنانچه خانه‌ای به اشتباه خالی از سکنه درج شده باشد؛ مالک می‌تواند با ارائه اسناد اجاره یا فروش ملک در رفع حذف مالیات و جرایم اقدام کند.

انتهای پیام/