سایت خبری طلا

اگر سلامتی خود را دوست دارید در یخچالتان پادشاه میوه ها داشته باشید

منبع: سایت طلا


در بسیاری از نقاط جهان انبه را پادشاه میوه ها می دانند. انبه یکی از پرخاصیت ترین میوه ها است که فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد.


اگر سلامتی خود را دوست دارید در یخچالتان پادشاه میوه ها داشته باشید​


در بسیاری از نقاط جهان انبه را پادشاه میوه ها می دانند. انبه یکی از پرخاصیت ترین میوه ها است که فواید بسیار زیادی برای سلامتی دارد.

میوه انبه بومی هند و جنوب شرقی آسیا است و بیش از 4000 سال است که کشت می شود. صدها نوع انبه وجود دارد که هر کدام طعم، شکل، اندازه و رنگ منحصر به فردی دارند.

این میوه نه تنها خوشمزه است بلکه دارای مشخصات تغذیه ای چشمگیری است.

مطالعات نشان داده اند که مواد مغذی موجود در انبه فواید سلامتی زیادی از جمله بهبود سیستم ایمنی بدن، سلامت دستگاه گوارش، بهبود قدرت بینایی و همچنین کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها را دارد.

در ادامه فواید انبه و مزایای ان برای سلامتی را مرور خواهیم کرد.

1. سرشار از انواع مواد مغذی است.

انبه کالری کمی دارد و در عین حال سرشار از مواد مغذی مختلف می باشد. در ادامه می توانید میزان مواد مغذی موجود در 165 گرم انبه برش خورده را بخوانید.

  • کالری: 99
  • پروتئین: 1.4 گرم
  • کربوهیدرات: 24.7 گرم
  • چربی: 0.6 گرم
  • فیبر غذایی: 2.6 گرم
  • ویتامین C: میزان 67 درصد از نیاز روزانه بدن
  • مس: میزان 20 درصد از نیاز روزانه بدن
  • فولات: میزان 18 درصد از نیاز روزانه بدن
  • ویتامین B6: میزان 11.6 درصد از نیاز روزانه بدن
  • ویتامین A: میزان 10 درصد از نیاز روزانه بدن
  • ویتامین E: میزان 9.7 درصد از نیاز روزانه بدن
  • ویتامین B5: میزان 6.5 درصد از نیاز روزانه بدن
  • ویتامین K: میزان 6 درصد از نیاز روزانه بدن
  • نیاسین: میزان 7 درصد از نیاز روزانه بدن
  • پتاسیم: میزان 6 درصد از نیاز روزانه بدن
  • ریبوفلاوین: میزان 5 درصد از نیاز روزانه بدن
  • منگنز: میزان 4.5 درصد از نیاز روزانه بدن
  • تیامین: میزان 4 درصد از نیاز روزانه بدن
  • منیزیم: میزان 4 درصد از نیاز روزانه بدن
  • همچنین حاوی مقادیر کمی فسفر، اسید پانتوتنیک، کلسیم، سلنیوم و آهن نیز می باشد.

2. مملو از انواع آنتی اکسیدان هاست.

انبه مملو از پلی فنول است؛ نوعی ترکیبات گیاهی که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کنند.

بیش از ده نوع مختلف از پلی فنول وجود دارد از جمله آنها منفیفرین، کاتچین، آنتوسیانین، کوئرستین، کامپرول، رامنتین، اسید بنزوئیک و ... می باشد.

آنتی اکسیدان ها برای بدن انسان ضروری هستند زیرا از سلول های شما در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند. رادیکال های آزاد ترکیباتی هستند که می توانند به سلول های شما متصل شده و به آنها آسیب برسانند.

تحقیقات نشان داده است که رادیکال های آزاد می توانند منجر به ایجاد علائم پیری و انواع بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی و آرتروز شود.

در بین پلی فنول ها، منگیفرین بیشترین تاثیر را داشته و به عنوان یک آنتی اکسیدان فوق العاده شناخته می شود چرا که در مقابله با رادیکال های آزاد بسیار قدرتمند عمل می کند.

مطالعات آزمایشگاهی و تحقیقات روی حیوانات نشان داده است که منگیفرین می تواند با آسیب رادیکال های آزاد مرتبط با انواع سرطان ها، دیابت و برخی بیماری های دیگر مقابله کند.

3. باعث تقویت سیستم ایمنی می شود.

انبه منبع خوبی از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است.

165 گرم از این میوه 10 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین A را تأمین می کند که برای سیستم ایمنی ضروری است.

ویتامین A برای یک سیستم ایمنی سالم ضروری است زیرا به مبارزه با عفونت کمک می کند. همچنین عدم دریافت کافی ویتامین A با خطر افزایش میزان عفونت در بدن در ارتباط است.

علاوه بر ویتامین A، همین مقدار از انبه تقریبا سه چهارم نیاز روزانه شما به ویتامین C را تأمین می کند. این ویتامین می تواند به بدن شما کمک کند تا گلبول های سفید خون بیشتری را برای مبارزه با بیماری ها تولید کند.

ویتامین C همچنین به گلبول های سفید کمک می کند تا به شکل مؤثر تری فعالیت کنند و همچنین به سلامت پوست شما نیز کمک کرده و باعث می شود تا میکروب ها نتوانند از طریق آن به بدن وارد شوند.

انبه همچنین حاوی فولات، ویتامین K، ویتامین E و چندین نوع از ویتامین B است که در ارتقا سیستم ایمنی بدن نقش دارند.

4. به بهبود سلامت قلب کمک می کند.

انبه حاوی مواد مغذی مختلفی است که از قلب سالم پشتیبانی می کند.

به عنوان مثال، این میوه منیزیم و پتاسیم زیادی را درون خود جای داده است که به حفظ نبض سالم و شل شدن رگهای خونی کمک می کند و باعث کاهش فشار خون می شود.

انبه همچنین حاوی یک نوع آنتی اکسیدان منحصر به فرد به نام مالوالیک اسید است.

مطالعات روی حیوانات نشان داده است که این آنتی اکسیدان می تواند از سلول های قلب در برابر التهاب، استرس اکسیداتیو و آپوپتوز (مرگ سلولی کنترل شده) محافظت کند.

5. باعث بهبود سلامت دستگاه گوارش می شود.

انبه دارای ویژگی های مختلفی است که در بهبود سلامت دستگاه گوارش نقش گسترده ای دارند.

یکی از این ویژگی نوعی آنزیم های گوارشی موجود در انبه به نام آمیلاز ها است. آنزیم های گوارشی مولکول های بزرگ غذا را تجزیه می کنند تا به راحتی جذب شوند.

آمیلازها کربوهیدرات های پیچیده را به قندهایی مانند گلوکز و مالتوز (قند های ساده) تجزیه می کنند. این آنزیم ها در انبه های رسیده فعال تر هستند که در نتیجه باعث شیرین تر بودن آنها نسبت به انبه خام یا نارس می شود.

علاوه بر آنزیم های گوارشی، از آنجا که انبه حاوی مقدار زیادی آب و فیبر غذایی است، می تواند به رفع مشکلات گوارشی مانند یبوست و اسهال کمک کند.

یک مطالعه چهار هفته ای در بزرگسالان مبتلا به یبوست مزمن نشان داد که خوردن روزانه انبه در تسکین علائم بیماری بسیار مؤثر است. این مطالعه همچنین نشان دادن که خوردن انبه می تواند نسبت به مکمل های فیبر نیز مؤثر تر باشد.

6. باعث تقویت قدرت سلامت چشم و قدرت بینایی می شود.

انبه سرشار از انواع مواد مغذی است که به حمایت از سلامت چشم کمک می کند.

دو ماده مغذی اصلی موجود در انبه که برای چشم ها مفید می باشند آنتی اکسیدان هایی با نام های لوتئین و زاگزانتین است. این دو آنتی اکسیدان در شبکیه چشم قرار دارند. شبکیه نور را به سیگنال های مغزی تبدیل می کند تا مغز شما بتواند آن چه را مشاهده می کنید تفسیر کند.

در داخل شبکیه، لوتئین و زاگزانتین به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل می کنند و نور اضافی را جذب می کنند. علاوه بر این، به نظر می رسد که آنها از چشمان شما در برابر نور آبی مضر محافظت می کنند.

انبه همچنین منبع خوبی از ویتامین A است که از سلامت چشم پشتیبانی می کند. کمبود ویتامین A در رژیم غذایی با خشکی چشم و شب کوری ارتباط دارد.

در صورتی که دچار کمبود شدید ویتامین A شوید بیماری های جدی تری مانند زخم قرنیه ایجاد می شود.

به طور خلاصه انبه سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست و با بسیاری از مزایای سلامتی از جمله اثرات ضد سرطانی و همچنین بهبود سیستم ایمنی، هضم ، سلامت چشم و پوست و مو همراه است.