مقام اروپایی: کارگروهی برای بررسی رفع تحریمها علیه ایران تشکیل میشود
یک مقام اروپایی از قصد طرفهای برجام برای تشکیل کارگروههایی با هدف تهیه فهرست تحریمهای قابل رفع علیه ایران خبر داد.
به گزارش سایت طلا،یک مقام اتحادیه اروپا گفته کارگروههایی با هدف تهیه فهرستی از تحریمهای ضد ایرانی که ایالات متحده میتواند علیه ایران رفع کند و همچنین تعهدات هستهای که ایران باید آنها را رعایت کند، تشکیل خواهد شد.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام اتحادیه اروپا نوشته گروههای کاری با هدف تهیه فهرستی از تحریمهایی که ایالات متحده میتواند رفع کند و فهرستی از تعهدات هستهای که ایران باید رعایت کند تشکیل خواهند شد.
دیپلماتهای غربی گفتهاند نشست وین برای حل و فصل بعضی از مسائل سادهتر ممکن است چند روز ادامه داشته باشد. مقام اتحادیه اروپا گفته هدف طرفها رسیدن به نوعی توافق قبل از انتخابات ریاستجمهوری ایران است، اگرچه مقامهای ایران و آمریکا گفتهاند عجلهای وجود ندارد.
نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) و نماینده اتحادیه اروپا از امروز سهشنبه (۱۷ فروردین) در شهر وین پایتخت اتریش آغاز شد. این مذاکرات در دو هتل «امپریال» و «گراند هتل» پایتخت اتریش برگزار میشود.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور سابق آمریکا بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» علاوه بر بازگرداندن تحریمهای متوقفشده ذیل این توافق و اعمال تحریمهای جدید به سیاستهایی تحریکآمیز مانند ترور سردار «قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورد.
تئوری ترامپ این بود که این سیاستها میتواند جمهوری اسلامی ایران را به مذاکره بر سر توافقی جدید به جای «برجام» وادار کند.
او روز ۲۰ ژانویه سال جاری میلادی در حالی از قدرت کنار رفت که در تحقق این هدف شکست خورده بود. ترامپ به دلیل نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بیمورد تنشها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش از سوی منتقدانش آماج انتقادات تند قرار گرفت.
دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» ضمن اعتراف به اینکه سیاست فشار حداکثری شکست خورده گفته قصد دارد ایالات متحده را به برجام بازگرداند.
با آنکه واشنگتن طرفی بوده که توافق هستهای را نقض کرده و از آن خارج شده است دولت آمریکا میگویند بازگشت به برجام منوط به این است که جمهوری اسلامی ایران گامهایی را که در واکنش به نقض عهد آمریکا برداشته به عقب برگرداند.
جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه اصرار یا عجلهای برای بازگشت آمریکا به برجام ندارد تأکید کرده واشنگتن با توجه به نقض یکجانبه برجام در جایگاهی نیست که برای اجرای این توافق شرط بگذارد.