کاهش بیش از ۱۰ هزار واحد شاخص بورس/آیا روند صعودی بورس بازمی گردد؟
بازار سرمایه امروز هم روندی نزولی داشت و شاخص کل بورس بیش از ۱۰ هزار واحد کاهش یافت.
به گزارش سایت طلا ،در معاملات امروز بازار سرمایه شاخص کل با ۱۰ هزار و ۸۸۹ واحد نزول تا رقم یک میلیون و ۲۴۹ هزار واحد کاهش یافت. شاخص کل با معیار هم وزن هم روندی نزولی داشت و با ۱۲۵۶ واحد کاهش رقم ۴۳۷ هزار و ۱۱۵ واحد را ثبت کرد.
معاملهگران این بازار ۲۴۳ هزار معامله به ارزش ۲۱ هزار و ۹۷۹ میلیارد ریال انجام دادند.
فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران، سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، صنایع پتروشیمی خلیج فارس، معدنی دماوند و پالایش نفت اصفهان نسبت به سایر نمادها بیشترین تأثیر منفی را روی بورس گذاشتند.
در معاملات امروز بازار سهام، سه نماد فولاد، فملی و شستا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند و این در حالی بود که ارزش کل معاملات بورس تنها ۲ هزار میلیارد تومان بود.
برخلاف بورس، فرابورس امروز را مثبت به پایان رساند و شاخص این بازار رشدی ۸ واحدی را به ثبت رساند. بپاس، میدکو و کگهر بیشترین تاثیر را در روند مثبت شاخص داشتند.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
امروز شاخص فرابورس نیز حدود هشت واحد افزایش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۹۲۴ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار ۵۶۸ میلیون و ۹۸۰ هزار برگه سهم به ارزش ۱۳۵ هزار و ۷۸۳ میلیارد ریال داد و ستد شد.
امروز نمادهای بیمه پاسارگاد (بپاس)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، سنگ آهن گهرزمین (کگهر)، مدیریت انرژی امید تابان هور (وهور)، بیمه اتکایی ایرانیان (اتکای) و تولید برق ماهتاب کهنوج (بکهنوج) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار داشتند.
همچنین نماد پلیمر آریا ساسول (آریا)، پتروشیمی مارون (مارون)، پتروشمی تندگویان (شگویا)، گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، سرمایه گذاری صبا تامین (صبا)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس) و صنایع ماشین های اداری ایران (مادیرا) تاثیر منفی بر شاخص فرا بورس داشتند.
آیا روند صعودی بورس بازمی گردد؟
بازار سهام در جریان هفته سوم فروردین روند نزولی در شاخصها و قیمتها را ثبت کرد. از طرفی فاکتورهای متفاوت با تاثیرات مثبت و منفی برای بازار منتشر میشد اما تاثیری در روند بازار نداشت و روند نزولی بازار ادامه داشت.
میثم رادپور، کارشناس بازار سرمایه به فاکتورهای موثر برای بازار سهام اشاره کرد و توضیح داد: در هفته گذشته عوامل مثبتی همچون افزایش نرخ دلار و قیمتهای جهانی را داشتیم، اما شرایط بازار به گونهای ست که واکنشی به این فاکتورها نشان نمیدهد.
او در ادامه با بیان اینکه افزایش نرخهای جهانی ارزندگی ذاتی برخی از نمادها را افزایش میدهد، تصریح کرد: با توجه به این مساله، تعداد زیادی از نماها توان رشد نسبی را دارند اما با توجه به شرایط و جوی که بر بازار حاکم شده، جریان نقدینگی در بازار کاهش پیدا کرده و روند نزولی شاخص ادامه دارد.
رادپور به شرایط نامطلوب اقتصادی روز اشاره کرد و گفت: یکی از محرکهای اصلی بازار تورم است. محرک اصلی جابجایی قیمتها در کنار جریان نقدینگی، تورم است.
این کارشناس بازار سرمایه به شرایط اقتصادی موجود اشاره کرد و گفت: با توجه به شرایطی که بورس در چند سال گذشته ثبت کرده، اگر شرایط اقتصادی به گونهای پیش رود که تورم را افزایش دهد، میتواند برای بازار محرک خوبی باشد.
روز گذشته اولین نشست وین برگزار شد. نشستی که محوریت آن مذاکره و بازگشت به برجام است. اما آیا این مذاکرات و احیای برجام میتواند بر بورس اثر مثبت بگذارد؟ رادپور در توضیح این مساله گفت: برجام در حالت کلی برای بازار خبر خوبی نیست. بار قبل هم مذاکرات هستهای در جریان بود،بورس به حالت رکود درآمد و تاثیر خاصی بر رشد بورس نداشت.
اما آیا به نتیجه رسیدن مذاکرات تاثیری بر بورس ندارد؟ رادپور میگوید اگر مذاکرات این هفته به نتیجه مطلوبی برسد و برخی از مشکلات اساسی را حل کند و باعث رفع مشکلات معاملاتی بانکها شود، میتواند باعث ورود سرمایه به بورس شود.
اما چرا بار قبل مذاکرات و برجام منجر به رشد بورس نشد؟ به گفته رادپور برجام در مرحله نخست خود تاثیرات اقتصادی بزرگی نداشت، بانکهای بزرگ دنیا به دلیل تحریمها، با وجود برجام همچنان از معامله با بانکهای ایران خودداری میکردند و همین مساله مشکلاتی را ایجاد کرد.