هشدار؛ تاثیر منفی گوشی هوشمند یا لپتاپ بر مغز
یک فرد بزرگسال آمریکایی به طور متوسط بیش از هفت ساعت در روز را صرف خیره شدن به صفحه نمایشی میکند.
به گزارش موبوایران، یک فرد بزرگسال آمریکایی به طور متوسط بیش از هفت ساعت در روز را صرف خیره شدن به صفحه نمایشی میکند.
اگرچه ممکن است اکنون بیشتر وقت خود را به تماشای صفحه نمایش گوشی هوشمند یا لپتاپ خود اختصاص دهید، اما مهم است به یاد داشته باشید که هرچه بیشتر به صفحهی گوشی هوشمند و لپتاپ خیره شوید تاثیر منفی بیشتری بر شما خواهد داشت.
در واقع چه در خانه کار کنید و چه در دفتر کار، نگاه طولانی مدت به یک صفحه نمایش (تلفن یا کامپیوتر) میتواند عوارض جانبی جدی بر سلامت جسمی و روحی شما داشته باشد.
یک فرد بزرگسال آمریکایی به طور متوسط بیش از هفت ساعت در روز را صرف خیره شدن به صفحه نمایشی میکند و نزدیک به ۵۸ درصد افرادی که با کامپیوتر کار میکنند از سندرم بینایی کامپیوتر رنج میبرند. این بیماری سندرم باعث خستگی چشم، تاری دید، گردن درد و موارد دیگر میشود.
اما شاید قابل توجهترین نتیجه پس از استفاده زیاد صفحه نمایش، مختل شدن ریتم شبانه روزی بدن شما باشد. از آنجا که صفحه نمایشهای مختلف، نور آبی ساطع میکنند و اشعههایی را به همراه دارند، جذب این اشعهها میتواند به توانایی بدن در تنظیم هورمونها آسیب برساند. هورمون بسیار مهم ملاتونین، به بدن شما میگوید که چه موقع بیدار شوید، استراحت کنید، غذا بخورید و عملکرد صحیح بدن را تنظیم میکند. اما وقتی در معرض نور آبی زیادی از صفحه نمایش خود قرار بگیرید، هورمون ملاتونین تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و چرخههای طبیعی بدن شما را مختل خواهد کرد. در نهایت این موضوع منجر به بیخوابی و سایر موارد میشود. اگر قبل از خوابی از گوشی هوشمندتان استفاده کنید، این تاثیر منفی چندین برابر خواهد شد.
همانطور که استفاده زیاد از نمایشگرهای مختلف میتواند به طور مستقیم بر روی هورمونهای شما تاثیر بگذارد، بر مغز شما نیز تاثیر خواهد گذاشت. طبق روانشناسی امروز، مطالعات نشان میدهد که اعتیاد به صفحه نمایش میتواند منجر به آتروفی یا به قولی تحلیلرفتگی ماده خاکستری مغز شود و آسیبهایی را به مغز وارد خواهد کرد. علاوه بر این، ماده سفید مغز نیز در زیر تابش خیرهکننده صفحهنمایش به خطر میافتد. در نهایت این میتواند منجر به از دست دادن ارتباطات در نقاط مختلف مغز شود یا باعث “اتصال کوتاه” در مغز خواهد شد.
نکته اصلی این است که نباید زمان زیادی به نمایشگرهای مختلف اعم از تلویزیون، مانیتور، لپتاپ یا گوشی هوشمند خیره شویم. برای کاهش این اثرات مخرب باید قرار گرفتن در معرض نور آبی را کاهش دهیم و زمان خیره شدن به نمایشگرهای مختلف را محدود کنیم. در نظر داشته باشید که هنگام کار با کامپیوتر خود از یک جفت عینک برای فیلتر نور آبی استفاده کرده و حالت شب را در گوشی خود روشن کنید که نور آبی را از صفحه نمایش شما فیلتر میکند. این کار مخصوصا در شب بسیار اهمیت دارد. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که افرادی که چهار ساعت قبل از خواب کتابهای الکترونیکی مطالعه میکنند، ۵۵ ٪ ملاتونین کمتری نسبت به افرادی که کتاب چاپی میخوانند تولید میکنند.
اما، بهترین راه حل این است که تا حد ممکن از همه فناوریها دور بمانید و بیرون بروید. هر ساعت استراحت کنید تا بدن، مغز و چشمهای شما در استفاده طولانی مدت از تکنولوژی آسیب نبیند و مشکلات کشیدگی گردن یا کمر برایتان ایجاد نشود.